معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست تخصصی ارزیابی اثرات جنگ بر محیط زیست و خانواده که صبح امروز با حضور نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران، جمعی از سفرا و مصطفی محقق داماد، استاد دانشگاه شهید بهشتی و رئیس بخش مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم به همت مرکز صلح و محیط زیست برگزار شد، گفت: متاسفانه هنوز جنگ و عوارض و آثار ناشی از جنگ در کشور ما و منطقه خاورمیانه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر بیشترین فاجعه جنگی را در یمن شاهد هستیم، اظهارکرد: متاسفانه هنوز در ایران آثار ناشی از جنگ مشاهده میشود، بطوری که خانواده شهدا و جانبازان با مشکلات ناشی از جنگ درگیر هستند و همچنین تخریب محیط زیستی ناشی از جنگ نیز دیده میشود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه هنوز آثار محیط زیستی ناشی از نشت نفت در خلیج فارس وجود دارد، تصریح کرد: درست نیست که تصور کنیم آثار جنگ بر یک منطقه در کوتاه مدت حل و فصل شود. طبیعی است که سالیان سال طول میکشد تا آثار تخریبی جنگ از بین برود.
ابتکار با اشاره به تاثیر جنگها بر زنان و خانواده و همچنین نقش این گروهها در حفاظت از صلح، گفت: زنان به دلیل اینکه مادر هستند و حس عاطفی قویای دارند، قدرت ایجاد تغییر، برقراری صلح و گفت و گو را بیشتر دارند.
وی با اشاره به قطعنامه سازمان ملل در مورد نقش زنان در ایجاد صلح، گفت: ۶ نوامبر به عنوان روز مقابله با آثار جنگ در طبیعت تعیین شده و چندین سال است که این مناسبت در ایران پاس داشته میشود تا یادآوری کنیم که وقوع جنگ، آثار متمادی دارد و رنج و غم برای مردم و تخریب برای طبیعت استمرار خواهد داشت.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهارکرد: در چنین شرایطی که جنگ آثار تخریبی بلند مدتی بر جامعه و محیط زیست ایجاد میکند، از سوی دیگر در مقابل رفتار زورمندانه آمریکا و ترامپ قرار داریم که تحریمهای یکجانبه اعمال میکند و خواب آشفته دیده که بتواند با تحریمها مردم ایران را به زانو در بیاورد و به اقتصاد ایران لطمه بزند، این خواب بیشتر یک کابوس است و هرگز محقق نخواهد شد.
ابتکار در پایان، اظهارکرد: البته آثار تحریم در طبیعت، محیط زیست و جوامع موضوعی قابل مطالعه و بررسی است. بنابراین دانشگاهیان و انجمنهای صلح حتما باید روی این مباحث کار کنند.