به گزارش خبرگزاري آريا، عربستانسعودي جمعه شب سرانجام بهطور رسمي کشته شدن «جمالخاشقجي» را تاييد کرد.
دادستاني عربستان در بيانيه اي مدعي شد «مشاجره لفظي» و پس از آن «درگيري فيزيکي» خاشقجي با چند نفر در داخل کنسولگري عربستان در استانبول، موجب مرگ وي شده است.
دادستاني عربستان سپس ادعا کرد تاکنون 18 شهروند سعودي را در خصوص اين پرونده بازداشت کرده است.
اين بيانيه با واکنشهاي منفي و گسترده جهاني روبرو شده است. بسياري از کشورها روايت رياض از قتل خاشقجي را در تناقض با اظهارات پيشين سعودي ها مبني بر خروج خاشقجي از ساختمان کنسولگري عنوان کردهاند.
خاشقجي سه شنبه 2 اکتبر پس از ورود به کنسولگري عربستان در استانبول ترکيه ناپديد شد.
رسانه ها چند روز بعد گزارش دادند «خاشقجي» در داخل کنسولگري عربستان به قتل رسيده و جسدش به خارج از کنسولگري منتقل شده است؛ اما عربستان اين گزارش ها را تکذيب مي کرد.
نام «جمال خاشقجي» روزنامهنگار منتقد رژيم سعودي در فهرست افراد بازداشتي و تحت تعقيب رژيم سعودي قرار داشت. وي از بيم دستگير شدن در خارج از عربستان زندگي مي کرد.
روزنامه بريتانيايي گاردين سه شنبه 9 اکتبر در گزارشي اعلام کرد روند تحولات عربستان در سال هاي اخير از يک الگوي واضح پيروي مي کند؛ از زماني که «محمد بن سلمان» وليعهد عربستان شده است، رياض هرگونه مخالفتي را صرفنظر از آنکه از سوي چه کسي باشد به طرز وحشيانه سرکوب مي کند.
117