روزنامۀ راست گرای فیگارو، عناوین صفحات نخست خود را به ماجرای ناپدید شدن جمال خاشقجی اختصاص داده است وبه نقل از یک منبع آگاه می نویسد که پس از این اتفاق، مقامات سعودی و سران خانوادۀ سلطنتی، چندین روز است که با برگزاری جلسات محرمانه، در پی یافتن راهی برای حل و فصل کردن این بحران هستند. فیگارو می افزاید که دست کم هفت نماینده از هر طایفۀ خانوادۀ سلطنتی عربستان سعودی، اکنون مسئولیت بررسی بحران ایجاد شده در خصوص ماجرای جمال خاشقجی را دارند که از تاریخ ٢ اکتبر و پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد.
این روزنامه می نویسد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، پس از گفتگوی تلفنی با مقامات سعودی در خصوص ناپدید شدن جمال خاشقجی، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: « ملک سلمان پادشاه عربستان و پسرش محمد بن سلمان، داشتن هرگونه اطلاعی پیرامون آنچه بر سر این روزنامه نگار منتقد سعودی آمده است را تکذیب کرده اند؛ اما به مایک پمپئو وزیر امور خارجۀ آمریکا قول داده اند که تحقیقاتی جامع در این زمینه به عمل آورند».
فیگارو می افزاید که با افزایش فشارهای بین المللی برای روشن شدن این پرونده، تمام سوء ظن ها متوجه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی است؛ اما وزن اقتصادی این کشور، در کاهش عواقب این اتفاق بسیار مؤثر بوده است.
فیگارو در مقاله ای دیگر به قلم "ژرژ مالبرونو" نوشته است که جمال خاشقجی، زمانی در سفرهای متعدد به افغانستان، به پوشش جنگ جهادگرایان با ارتش سرخ می پرداخت و روزنامه نگارنزدیک به محافل قدرت در ریاض محسوب می شد، اما با به قدرت رسیدن محمد بن سلمان، حتی ماندن در عربستان برایش دشوار شد و به یکی از منتقدان سرسخت دولت سعودی تبدیل شد؛ به طوریکه مقامات سعودی از وجود او احساس خطر می کردند.
بنا به نوشتۀ این روزنامه، او با "اسامه بن لادن" نیز بارها دیدار داشته و بعدها در مقالات زیادی از ناگفته های جنگ افغانستان نوشته بود.
فیگارو در این مقاله با اشاره به بخشی از کتاب «جنگ مخفی» به قلم "لارنس رایت" که درمورد القاعده و پس از حملات ١١ سپتامبر در آمریکا منتشر شده بود می نویسد که :«اسامه بن لادن در شهر جدّه بزرگ شده بود، جایی که جمال خاشقجی طی سال های ١٩٧٠ به آن رفت و آمد زیادی داشت و آشنایی خانوادگی آنها به این صورت شکل گرفته بود».
روزنامۀ اومنیته نزدیک به حزب کمونیست فرانسه نیز عناوین اصلی خود را به پروندۀ جمال خاشقجی اختصاص داده و نوشته است که قتل این روزنامه نگار سعودی در استانبول، می تواند به قیمت از دست دادن تاج و تخت برای محمد بن سلمان ولیعهد این کشور تمام شود؛ اما قدرت بسیار او و همچنین حمایت های دولت آمریکا، وی را تا کنون محافظت کرده و مصون نگه داشته است.
این روزنامه با تأکید بر حمایت واشنگتن از ریاض، به پاسخ دونالد ترامپ به پرسشی در خصوص فاصله گرفتن از عربستان به خاطر ماجرای خاشقجی اشاره می کند که گفت: «ما اصلاً تمایلی به این کار نداریم، زیرا آمریکا با عربستان، معادل ١١٠ میلیارد دلار قرارداد تسلیحاتی دارد». وی افزود که: «سناتورهای زیادی برای مخالفت با بستن این قراردادها به دیدار من می آیند؛ اما این قرارداد، ٥٠٠ هزار فرصت شغلی ایجاد می کند؛ پس چرا به خودمان ضرر بزنیم؟»
اومنیته در مقاله ای دیگر در این زمینه، به انتشار آخرین مقالۀ نوشته شده توسط جمال خاشقجی، در روز چهارشنبه ١٧ اکتبر توسط نشریۀ واشنگتن پست، اشاره کرده است.
این مقاله، روز بعد از ناپدید شدن جمال خاشقجی، پس از ترجمه توسط دستیارش به تحریریۀ این روزنامه فرستاده شده بود؛ واشنگتن پست نیز در انتظار بازگشت او برای ویرایش نهایی، چاپ این مقاله را به تعویق انداخته بود.
بنا به نوشتۀ اومنیته، این مقاله که در دفاع از حقوق روزنامه نگاران عربستان سعودی نوشته شده است، بیانیه ای در زمینۀ آزادی مطبوعات در این کشور و نیز گواهی است بر سیر قهقرایی شرایط حاکم بر کار روزنامه نگاران از زمان «بهار عربی» در سال ٢٠١١.
این روزنامه به بخشی از مقالۀ او اشاره نموده که نوشته است: «مردمی که در این قسمت از جهان زندگی می کنند، یا کاملاً نا آگاه هستند و یا اطلاعات درستی به آنها داده نشده است؛ این روایت مورد نظر حکومت است که بر همه چیز غالب است و حتی اگر عدۀ زیادی به آن باور نداشته باشند، اما اکثریت مردم قربانی تبلیغات فریبندۀ این روایات نادرست شده و آن را می پذیرند».
روزنامۀ لیبراسیون نیز در یکی از مقاله های خود با تیتر «ماجرای خاشقجی: از رمان جنایی تا فیلم ترسناک» نوشته است که روزنامۀ "یِنی شفق" در ترکیه، که از حامیان دولت "رجب طیب اردوغان" می باشد، این روزها به خاطر انتشار مدارک و اسناد صوتی و ویدیویی در خصوص ماجرای خاشقجی، مورد توجه گستردۀ عموم مردم قرار گرفته است.
بنا به نوشتۀ لیبراسیون، این روزنامۀ ترک، با استناد به مدارک صوتی موجود، نوشته است که جمال خاشقجی پیش از اینکه سر بریده شود، توسط مأموران سعودی در داخل کنسولگری این کشور، شکنجه شده و انگشتانش به مثابۀ مجازاتی نمادین به خاطر در دست گرفتن قلم برای نقد دولت این کشور، قطع شده بوده است.
روزنامۀ لوموند در یکی از مقاله های خود، از تعویق انتخابات پارلمانی أفغانستان در قندهار در پی به خشونت کشیده شدن فضای این رقابت سیاسی نوشته است.
لوموند می نویسد که روز پنجشنبه ١٨ اکتبر، در جریان تیراندازی گروه طالبان در دفتر والی ولایت قندهار، سه نفر از جمله فرماندۀ پلیس این ولایت و رئیس امنیت ملی افغانستان کشته شدند.
این روزنامه می افزاید که در این نشست امنیتی که به منظور حفظ امنیت در حوزه های رأی گیری، تشکیل شده بود، "ژنرال اسکات میلر" فرماندۀ نیروهای حمایت قاطع نیز حضور داشته است.