دولتهای آلمان، بریتانیا و فرانسه در بیانیهای مشترک که روز یکشنبه ١۴ اکتبر منتشر شد خواهان تحقیقات جدی و قانعکننده در مورد سرنوشت جمال خاشقجی شدند. وزیران خارجۀ سه کشور مینویسند: "دفاع از آزادی بیان و حمایت از خبرنگاران یکی از الویتهای آلمان، فرانسه و بریتانیا است". آنها از دولت عربستان میخواهند که در جهت روشن شدن حقیقت و احتمالاً تعیین مسئولان واقعه اقدام نماید.
با افزایش اتهامات وارده به مقامات دولت ریاض، از جمله علیه شخص محمد بن سلمان ولیعهد این کشور و با افزایش نگرانی سرمایهگذاران از پیامدهای قتل احتمالی روزنامه نگارسعودی، بورس ریاض بامداد امروز/١۴ اکتبر/ بشدت سقوط کرد. ارزش سهام تاسیسات فراوردههای نفتی عربستان نیز با هفت درصد سقوط سهام رو به روشد.
روز یکشنبه ١۴ اکتبر/۲۲ مهر، دولت عربستان در بیانیهای هشدار داد که هر اقدام تهدیدآمیز یا تحریم اقتصادی را با "واکنشی شدیدتر" تلافی خواهد کرد.
یک روز قبل دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی غافلگیرکننده گفته بود که اگر مسئولیت عربستان در قتل جمال خاشقجی ثابت گردد، آمریکا دولت ریاض را به سختی مجازات خواهد کرد.
اما در این شرایط برگزاری کنفرانس "ابتکار سرمایهگذاری آینده" که قرار بود به ابتکار محمد بن سلمان از ٢٣ تا ٢۵ ماه جاری میلادی در پایتخت عربستان برگزارشود بهطورجدی در خطرقرارگرفته است. از جمله دولت آمریکا اعلام داشت که اعزام نماینده به کنفرانس سرمایه گذاری در ریاض را تحت بررسی مجدد قرار میدهد. پیش ازاین نیز شماری ازصاحبان صنایع، سرمایه داران، مدیران شرکتهای فراملیتی و رسانههای غربی اعلام داشته بودند که با توجه به ناروشن بودن سرنوشت روزنامه نگارناپدید شده از شرکت درکنفرانس ریاض خودداری خواهند کرد.
"جمال خاشقجی" روزنامه نگارسعودی ومنتقد سیاست های عربستان سعودی روز دوم اکتبر برای دریافت ورقه های رسمی هویتی وارد کنسولگری عربستان در استانبول شد ولی هرگز از آن بیرون نیامد. ساعاتی پس ازناپدید شدن خاشقجی، مسئولان ترک احتمال دادند که وی در مقرهیئت دیپلماتیک عربستان به قتل رسیده است.
مقامات ریاض تا امروز اتهامات وارده درمورد صدور دستورقتل روزنامه نگارسعودی را "دروغ" و "بی پایه" توصیف کردهاند، اما مقامات امنیتی ترکیه میگویند شواهدی در اختیاردارند که نشان میدهد جمال خاشقجی در داخل محوطهی کنسولگری به قتل رسیده است.