شناسهٔ خبر: 27493115 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

تایید رسمی ماهیگیری چینی‌ها در آب‌های ایران

صاحب‌خبر - معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: کشتی‌های چینی قرارداد رسمی اجاره بلند مدت برای ماهیگیری در عمق ۲۰۰ متری آبهای ایران در دریای عمان دارند.
به گزارش تسنیم، محمدعلی حسن‌زاده درباره حضور کشتی‌های ماهیگیری چینی در دریای عمان اظهار کرد: چینی‌ها قراردادی در قالب اجاره بلندمدت با شیلات کشورمان دارند، گویا فناوری که این شناورهای چینی دارند در ایران وجود نداردکه بتوانیم ماهی را در عمق 200 متری صید کنیم. وی بیان کرد: چینی‌ها برای ماهیگیری در عمق 200 متری مجوز و قرارداد رسمی دارند، درباره این‌که خدمه چینی است یا نه باید گفت الان خدمه سایر شناورهایی که در بنادر تردد می‌کنند از همه کشورها هستند. وی افزود: شناورهای ایرانی نیز الزاما 100 درصد خدمه ایرانی ندارند و از سایر کشورها نیز در این شناورها کار می‌کنند. معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین با اشاره به نوسازی ناوگان بندری، اظهار کرد: سازمان بنادر مصمم است تجهیزات اصلی (استراتژیک) بنادر از محل اعتبارات داخلی تامین کند و برای بهره‌برداری در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.
چندی پیش به دنبال شایعه حضور کشتی‌های چینی در آب‌های ایران و ماهیگیری در دریای عمان و خلیج فارس، یعقوب دوجی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی صیادان کشور شایعه حضور کشتی‌های صیادی چینی در آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران را رد کرد. این مقام مسئول در گفت‌وگو با فارس بیان کرده است: کشتی‌های ترال که در محدوده مشخص بالای ۱۲ تا ۲۰ مایل ماهی های غیر ماکول را صید می‌کنند، با پرچم جمهوری اسلامی ایران و با مجوز قانونی از سازمان شیلات ایران همچون سایر کشورهای همسایه از این ذخایر صید می‌کنند و هیچ کشتی خارجی و چینی در آبهای سرزمینی صید نمی‌کنند و تمام شایعات حضور کشتی‌های چینی تکذیب می‌شود. مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی صیادان کشور افزوده: کشتی‌هایی که در آب‌های استان هرمزگان و دریای عمان و اقیانوس هند صید می‌کنند، ایرانی بوده و داری مجوز قانونی هستند. وی اضافه کرده: این کشتی‌ها برای شرکت‌های پیمانکاری ایرانی فعالیت می‌کنند و اگر این کشتی‌ها در این محدوده صید نکنند، کشتی‌های سایر کشورها صید خواهند کرد و از ذخایر استفاده می‌کنند. دوجی تاکید کرده: تمام این کشتی‌ها دارای ردیاب ماهواره‌ای هستند، از مرکز کنترل ردیابی می‌شوند، این مرکز کنترل در سازمان شیلات و اداره‌کل شیلات چابهار نصب است و در صورت مشاهده تخلف که خارج محدوده صید کنند، با آنها برخورد می‌شود. مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی صیادان کشور بیان کرده است: جمهوری اسلامی ایران به کشتی‌های نظامی سایر کشورها اجازه ورود به آب‌های داخلی را نمی‌دهند.

برچسب‌ها:

نظر شما