به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، در حقیقت طبق آمار گمرکی آمریکا که از سوی پایگاه خبری "اس اند پی پلاتس" گردآوری شده است، صادرات نفت ونزوئلا به پالایشگاههای منطقه گلف کاست در فاصله فوریه تا ژوئن به میزان ۴۳ درصد افزایش یافت.
به نظر میرسد منطق بازار به عوامل دیگر غلبه کرده است. با این حال به گفته تحلیلگران، رشد صادرات نفت ونزوئلا به پالایشگاههای گلفکاست محدود بوده است. این پالایشگاهها برای فرآوری گریدهای سنگینتر مجهز هستند و انتخاب تامینکننده برای آنها محدود است. تولید نفت مکزیک در حال حاضر با وجود برنامههای بلندپروازانه دولت جدید این کشور برای بالابردن تولید از سطح فعلی ۱.۹ میلیون بشکه به ۲.۵ میلیون بشکه در روز راکد مانده است. تولید نفت سنگین کانادا نیز رو به رشد است، اما ظرفیت خطوط لوله همچنان با محدودیت روبهروست بنابراین رساندن نفت سنگین بیشتر به پالایشگاههای گلفکاست دشوار و پرهزینه است.
با وجود اینکه گزارشهای اولیه حاکی از آن بود که پالایشگاههای گلفکاست محمولههای نفت ونزوئلا را به دلیل کاهش کیفیت آنها بازگرداندهاند، اما به نظر میرسد که عرضه ونزوئلا گزینه مناسبی است یا اینکه ونزوئلا موفق شده است کیفیت نفت خود را بهبود ببخشد. در هر حال دلیل خوبی برای انجام چنین کاری وجود دارد. آمریکا بیش از ۴۵ درصد از صادرات نفت این کشور آمریکای لاتین را تشکیل میدهد، بنابراین اهمیت دادن به چنین بازاری منطقی به نظر میرسد.
یک تحلیلگر در این باره به "اس اند پی پلاتس" گفت: آمریکا اکنون دستگاه خودپرداز ونزوئلا است. این مساله با توجه به تحریمهای شدید آمریکا علیه ونزوئلا مضحک به نظر میرسد، اما یک حقیقت مانده است. با وجود تحریمها و خصومت دوجانبه، آمریکا بزرگترین بازار نفت ونزوئلا بوده و حتی از چین که یکی از حامیان کاراکاس به شمار میرود بزرگتر است.
نظر شما