برگزاري رزمايش مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران با نام «محمد رسول ا...(ص)» از مدار 10 درجه در شمال اقيانوس هند تا شرق تنگه هرمز در دريا، در استانهاي سيستان - بلوچستان و هرمزگان در خشكي و پهنه 162هزار كيلومتري آسمان تبلوري از قدرت دفاعي جمهوري اسلامي ايران است.
به گزارش ايسنا، رزمايش بزرگ محمد رسول ا...(ص) در منطقهاي به وسعت دو ميليون و200هزار كيلومتر مربع و معادل 850هزار مايل مربع با حضور يگانهاي نيروي دريايي، نيروي زميني، نيروي هوايي، پدافند هوايي خاتمالانبياء و يگانهاي احتياط بسيج و پايگاههاي نيروي دريايي سپاه پاسداران مستقر در محدوده رزمايش و طرح ريزي قرارگاه ذوالفقار ارتش جمهوري اسلامي با شعار"نمايش اقتدار، صلح و دوستي پايدار در سايهوحدت اسلامي و منطقهاي" طي روزهاي چهارم تا دهم ديماه 93 برگزار ميشود.
سرتيپ موسوي: پيام رزمايش براي كشورهاي دوست، صلح و آرامش و تداوم دوستي است
جانشين فرمانده كل ارتش در نشست خبري كه به منظور تشريح جزئيات اين رزمايش برگزار شد، در پاسخ به سوال ايسنا، در مورد پيام اين رزمايش به كشورهاي دوست و همسايه و كشورهاي معاند با جمهوري اسلامي گفت: پيام اين رزمايش براي كشورهاي دوست، صلح و آرامش و تداوم دوستي است. اما براي كشورهايي كه احيانا هنوز در فكرهاي خود خوي استكباري عليه منافع جمهوري اسلامي دارند، اين رزمايش حاوي اين پيام است كه نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي پيشاپيش ملت مقاوم و بزرگ ايران با قدرت و توان بالاي دفاعي از كيان جمهوري اسلامي ايران و منافع آن حمايت و دفاع خواهند كرد.
سرتيپ سياري: شناورهايي كه در حال ماموريت در آبهاي بينالمللي هستند تحت پوشش اين رزمايش قرار خواهند گرفت
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: رزمايش ارتش جمهوري اسلامي ايران در مناطق عملياتي و در مدار 10 درجه در بخش دريايي انجام خواهد شد. پيامهايي در خصوص اين رزمايش به ساير كشورهاي حاضر در محدوده رزمايش ابلاغ شده كه به دليل استفاده از تجهيزات و انواع موشكها و اژدرها لازم است منطقه عملياتي رزمايش را ترك كنند و اين پيام مستمرا به آنها ابلاغ خواهد شد. در غير اين صورت مسئوليت هر گونه اتفاق بر عهدهي آنهاست.
سياري خاطرنشان كرد: طبق قوانين بينالمللي، كشورها مجاز به حضور در آبهاي جهان هستند. همچنان كه جمهوري اسلامي ايران در اين مناطق حضور دارند و در اين مانور نيز همانطور كه گفته شد در مدار 10 درجه و از شاخص سومالي و جنوب هندوستان را تحت پوشش قرار ميدهد و به نوعي همه نيروهايي كه به نمايندگي از جمهوري اسلامي ايران در حال ماموريت در آبهاي بينالمللي هستند تحت پوشش اين رزمايش قرار خواهند گرفت و در آن شركت خواهند كرد و در زمانبندي و برنامههاي مدون و از پيش تعيين شده در صحنه رزمايش نقشآفريني ميكنند.
سرتيپ اسماعيلي: آسمان ايران امنترين آسمان پروازي در خاورميانه است
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي ارتش تاكيد كرد: طبق اعلام سازمانهاي بينالمللي حريم هوايي و آسمان جمهوري اسامي ايران امنترين آسمان پروازي در خاورميانه است و تمام پروازها در آسمان جمهوري اسلامي ايران تحت نظارت و رصد نيروهاي جمهوري اسلامي ايران و قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) ارتش است.
وي ادامه داد: در طول رزمايش و نظر به استفاده از تجهيزات مختلف و موشكهاي هوا به هوا، زمين به هوا، و هوا به زمين در آن قرارگاه پدافند هوايي ارتش مسئوليت حفظ امنيت پروازهاي عبوري از آسمان كشورمان را بر عهده دارد.
سرتيپ حيدري: طراحي تاكتيكهاي جديد براي مقابله با تهديدهاي جديد توسط هوانيروز
جانشين فرمانده نيروي زميني ارتش در پاسخ به پرسشي دربارهي نحوه حضور نيروي زميني در اين رزمايش اظهار كرد: ما تلاش داريم چابكسازي نيروي زميني را در اين همايش به نمايش بگذاريم. همچنين تلاش ميكنيم دستاوردهاي صنعتي نيروي زميني در اين رزمايش مورد آزمايش قرار گيرد. نيروي زميني با 27 رسته و تخصص در اين رزمايش حضور يافته كه اين رستهها در قالب يك فرماندهي مقتدر توانمنديهاي خود را به منصه ظهور ميرساند.
سرتيپ حيدري همچنين با بيان اينكه «در هر دفاعي انتقال سريع نيرو به محل اهميت زيادي دارد» خاطرنشان كرد:تيپ 55 هوابرد را در كوتاهترين زمان توسط ناوگان هوايي پاي كار ميآوريم. يگانهاي كلاه سبز و رستههاي زرهي مطابق به تهديدهاي پيش رو همايش اقتدار خواهند داشت. همچنين نيروي زميني رزمايش از پهپادهاي بومي نيز استفاده ميكند. هوانيروز در اين رزمايش در فضاي تهديدات جديد تاكتيكهاي جديدي را اجرا خواهد كرد.
سرتيپ چيت فروش: حضور انواع جنگندههاي نيروي هوايي و انواع موشكها در رزمايش
سخنگوي نيروي هوايي ارتش اظهار كرد: بيش از 9 نوع هواپيماي شكاري، شكاري بمب افكن و انواع موشكها را نيروي هوايي در اين رزمايش آزمايش ميكند.
وي در ادامه با بيان اينكه «كليه پايگاههاي نيروي هوايي در اين رزمايش درگير هستند» خاطرنشان كرد: اين پايگاهها به پشتيباني از نيروهاي رزمايش ميپردازند. همچنين هواپيماي نيروي هوايي نقش نيروهاي تهاجمي را نيز به عهده ميگيرند تا پدافند هوايي آنها را شناسايي كند.
به گزارش ايسنا، ويژگيهاي رزمايش محمد رسولا...(ص) عبارت است از مشترك بودن و اقدام ارتش به عنوان يك مشت واحد، وسعت و گستردگي منطقه رزمايش، حضور تا مدار 10 درجه، تحكيم پيوند ارتش و مردم، انطباق عمليات با تهديدات پيش بيني شده و رصد تهديدها و تشكيل قرارگاه و ردههاي جوانان در كنار سايرقرارگاهها.
ارزيابي كفايت طرحهاي پيش بيني شده، ارتقاء توان رزمي، تمرين اقدامات فرماندهي مشترك و ستادي، بررسي و نحوهي عملكرد يگانهاي حاضر در رزمايش، شناسايي قوتو ضعفهاي تاكتيكها، آزمايش سامانهها و تجهيزات و سلاحهاي جديد و انتقال واقعيتر تجربه به جوانان را ميتوان از اهداف برگزاري اين رزمايش برشمرد.
رزمايش مشترك ارتش كه به فرماندهي امير عبدالرحيم موسوي جانشين فرمانده كل ارتش برگزار ميشود، پيام صلح و دوستي ايران به كشورهاي دوست و پيام اقتدار نظامي ايران را به كساني مخابره ميكند كه همچنان چشم طمع به كيان ايران اسلامي دارند.