شناسهٔ خبر: 26285523 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات قدیمی | لینک خبر

برخورد مالیاتی با سوداگران ارز، سکه، مسکن و خودرو

صاحب‌خبر -
 

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از تشکیل کارگروه ویژه برخورد مالیاتی قاطع با سوداگران بازار ارز، سکه، خودرو و مسکن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید کامل تقوی نژاد با اشاره به دستور رئیس جمهوری در جلسه ساماندهی بازار و بررسی نوسانات اخیر در قیمت برخی کالاهای مورد نیاز مردم، گفت: پیرو دستور رئیس جمهوری و دستور ویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر برخورد قاطع مالیاتی با سوداگران اقتصادی، کارگروه تخصصی با هدف رصد مالیاتی بازار ارز، سکه، خودرو و مسکن در سازمان امور مالیاتی کشور تشکیل شده است.

وی در ادامه به مکاتبات متعددی که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور با مراجع مربوط از قبیل بانک مرکزی، وزارت اطلاعات، وزارت صنعت، معدن وتجارت و سایر دستگاه های ذیربط به منظور دریافت اطلاعات مورد نیاز صورت پذیرفته، اشاره کرد و گفت: بالغ بر۶ میلیون و ۴۰۰ هزار رکورد اطلاعات مرتبط با خرید و فروش ارز، سکه و خودرو در پایگاه اطلاعات سازمان امور مالیاتی سازماندهی شده و به روز رسانی این اطلاعات هم در دست پیگیری است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: در این کارگروه مقرر شد اطلاعات مرتبط با خرید و فروش ارز، سکه و خودرو و به‎ روز رسانی آنها برابر اتفاقات سال جاری از ناحیه بانک مرکزی و سایر مراجع ذیربط، پیگیری و پس از تحلیل اطلاعات اخذ شده، فرایند رسیدگی و تشخیص پرونده های مذکور در جهت مطالبه مالیات حقه به سرعت انجام پذیرد.

وی همچنین در باره رصد بازار سکه گفت: برای تحقق این امر، اطلاعات مرتبط با پیش فروش سکه با اطمینان از احراز هویت خریداران حقیقی و حقوقی و اصالت سنجی اطلاعات توسط مراجع ذیربط، پیگیری و نتایج حاصل برای تشکیل پرونده های مالیاتی یا تکمیل پرونده های موجود و به تبع آن انجام فرایند رسیدگی و مطالبه مالیات، در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است.

تقوی نژاد با اشاره به اینکه به منظور گسترش تعاملات و همگرایی و هم افزایی ظرفیت های مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی در کشور، شناسایی و عضویت نمایندگان سازمان در کارگروه های فعال و مرتبط با موضوع بحث، به صورت جدی پیگیری می شود، بیان داشت: برای تسهیل و تسریع فرایند رسیدگی و تشخیص پرونده های مالیاتی مرتبط با سوداگران بازار ارز، سکه، خودرو و مسکن، گروه های رسیدگی خاص متشکل از ماموران متخصص و زبده مالیاتی تشکیل و انجام این مهم، خارج از رویه های مرسوم اداری صورت خواهد گرفت. وی افزود: همچنین دستورالعمل ها و مقررات مرتبط با مالیات، ارز و سکه با هدف تسریع و تسهیل فرایند رسیدگی، بازنگری و در صورت لزوم بازنویسی خواهد شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خاتمه با اشاره به مقوله جرم انگاری فرار مالیاتی در اصلاحیه قانون مالیات ‎های مستقیم، بر اقامه دعوی علیه مرتکبان فرار و جرایم مالیاتی به استناد موضوع ماده ۲۷۴ قانون مذکور تاکید کرد.

وی همچنین در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه پایگاه اطلاعاتی این سازمان بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون رکورد که هر رکورد هزار قلم اطلاعات را شامل می شود،را داراست گفت: تبادل اطلاعات این سازمان با مراجع مختلفی همچون گمرک، بانک مرکزی و وزارت صنعت برقرار است.

تقوی نژاد درباره در اختیار داشتن اطلاعات خریداران عمده سکه و خریداران چند هزارتایی سکه ادامه داد: بخش عمده این اطلاعات از طریق مراجع ذیربط هفته گذشته در اختیار کارگروه ویژه قرار گرفته و در مکاتبه با بانک مرکزی اطلاعات تمام اشخاص حقیقی و حقوقی را در دست داریم تا مالیات علی الحساب را امسال از این افراد دریافت کنیم.

وی همچنین از مکاتبه با گمرک برای در اختیار گرفتن فهرست وارد کنندگان خودرو خبر داد و در ادامه درباره مجازات پیش بینی شده برای فرار مالیاتی هم اظهار داشت: دو نوع مجازات مالی و قضایی در قانون پیش بینی شده که اختفا یا عدم تمکین اطلاعات منجر به اعمال جریمه های مالی افراد تا سطح مدیران می شود. رئیس کل سازمان امور مالیاتی ادامه داد: طبق ماده ۲۷۴ قانون مالیات های مستقیم ،اگر ضرر و زیانی متوجه نظام مالیاتی شود دادستان انتظامی ضرر و زیان را به مراجع قضایی اعلام می کند تا مجازات پیش بینی شده در قانون اعمال شود که تا بحال در موارد متعددی این جریمه ها و مجازات اجرا شده است.

وی خاطر نشان کرد: قانون اختیاراتی را برای دولت در نظر گرفته است تا حقوق حقه خود را از فعالیت های اقتصادی کسب کند و تشکیل این کارگروه ویژه به منظور تمایز قائل شدن بین افراد عادی و دیگر افرادی است که در این شرایط بدنبال کسب سودهای کلان هستند.

نظر شما