به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری قدس (قدسنا) «دکتر علی اکبر صالحی» امروز در اسلو با یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان پیرامون برجام و منطقه گفتگو کرد.
صالحی روز گذشته جداگانه با اینه اریکسن سوریده وزیر امور خارجه نروژ و هلگا اشمید دبیرکل بخش روابط خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفتگو کرده بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در دیدار با وزیر خارجه نروژ با انتقاد از واکنش شتابزده بعضی از شرکتهای اروپایی نسبت به خروج آمریکا از برجام، سیاستهای آمریکا را محکوم به شکست دانست و فروپاشی برجام را آسیبی جبران ناپذیر برای جامعه جهانی برشمرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان حفظ احترام به شئونات ملت ایران را در رأس نظام تصمیم گیری در سیاست خارجی کشور برشمرد و تاکید داشت که پایبندی به تعهدات بین المللی صرفا در یک ساز و کار متقابل امکان پذیر می باشد.
صالحی همچنین یادآور شد که اعتماد سازی مهم و ضروری بوده اما مستلزم اقدام به هنگام و موثر طرفین می باشد و امیدواریم اروپا با درک حساسیت شرایط به اجرای تعهداتش در زمان مورد انتظار اقدام نماید.
وزیر خارجه نروژ نیز حمایت کشورش از برجام را بسیار جدی توصیف نمود و خروج از آن را دارای تبعات سنگین برای ثبات و امنیت منطقه خاورمیانه، رژیم منع اشاعه و گسترش سلاحهای هستهای و بی اعتبار شدن آژانس بینالمللی انرژی اتمی دانست و ابراز امیدواری کرد که حفظ برجام بتواند به عنوان تسهیل کننده حل مناقشات منطقه ای عمل نماید.
صالحی در ملاقات با هلگا اشمید نیز با تأکید بر اهمیت درک چندصدایی در جمهوری اسلامی ایران توافق برجام را موضوعی جدی در مباحث سیاسی کشور عنوان کرد و بر رفع انتظارات از این توافق تأکید کرد.
صالحی افزود: برای حفظ برجام نیازمند برآورده شدن انتظارات و نیازها و رفع عملی و دائمی تحریمهای ظالمانه هستیم و امکان پایبندی به تعهدات برجام همزمان با تداوم تحریمها به هیچ عنوان مورد قبول جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.
وی افزود: اروپا تاکنون گامهای خوبی در جهت حفظ برجام برداشته اما در شرایط کنونی میبایست بر نتایج عملی سیاستهای اعلامی از سوی اتحادیه اروپا تمرکز نمود.
خانم هلگا اشمید در پاسخ تأکید داشت: اروپا مصممتر از همیشه در صدد حفظ برجام خواهد بود و با ایجاد مکانیزمهای ویژه جهت رسیدن به این هدف تلاش خواهد کرد.
اشمید به ابتکار گفتمان سیاسی صنایع که دربرگیرنده مذاکرات تجاری شرکتهای کوچک و متوسط در سطح اتحادیه اروپا با ایران است اشاره نمود و اظهار داشت که قرار است بهزودی 100 شرکت وارد مذاکرات کاری با طرفهای ایرانی گردند و با توجه به اینکه بیش از 60 درصد صنایع اروپا در این سطح فعالیت دارند انتظار میرود چارچوب مناسبی برای همکاری با حمایت و مشارکت مستقیم اتحادیه اروپا بهوجود آید.
وی همچنین درخصوص سازوکارهای مالی و بانکی مورد نیاز نیز به تشریح آخرین وضعیت موجود پرداخت و اتحادیه اروپا را متعهد به یافتن راهحل مناسب برای برقراری روابط تجاری و مالی با ایران دانست.
انتهای پیام/م.ش/۳۰
نظر شما