شناسهٔ خبر: 25569128 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

مشاجره در شورای امنیت در پی کشته شدن ۵۸ فلسطینی در غزه

با شدت گرفتن پیامدهای دیپلماتیک خشونت های مرگبار در غزه، نمایندگان اسرائیل و فلسطین در سازمان ملل به مشاجره پرداخته اند.

صاحب‌خبر -
ریاض منصور نماینده فلسطینی ها در این جلسه صحبت کرد حق نشر عکس Getty Images Image caption ریاض منصور نماینده فلسطینی ها در این جلسه صحبت کرد

با شدت گرفتن پیامدهای دیپلماتیک خشونت های مرگبار در غزه، نمایندگان اسرائیل و فلسطین در سازمان ملل به مشاجره پرداخته اند.

روز دوشنبه حدود ۵۸ فلسطینی در تیراندازی نیروهای اسرائیلی به روی تظاهرکنندگان در مرز غزه کشته شدندکه خاکسپاری آن ها روز سه شنبه انجام شد.

فرستاده فلسطینیان از "جنایت علیه بشریت" حرف زد و نماینده اسرائیل حماس را که بر غزه تسلط دارد به گروگان گرفتن مردم خود متهم کرد.

این حوادث خونین در ششمین هفته از تظاهرات فلسطینی ها علیه اسرائیل روی می داد.

دوشنبه هفتادمین سالگرد تاسیس اسرائیل و همچنین روز حرکت جنجالی آمریکا در افتتاح سفارت تازه خود در بیت المقدس بود. دولت آمریکا اخیرا با شناسایی این شهر به عنوان پایتخت اسرائیل تصمیم به انتقال سفارتش از تل آویو به آنجا گرفت.

نشست اضطراری روز سه شنبه در شورای امنیت سازمان ملل با یک دقیقه سکوت به احترام کشته های غزه و همچنین "سایرینی که در نتیجه این مناقشه بیش از حد طولانی" کشته شده اند شروع شد.

شماری از کشورها نسبت به این خشونت ها ابراز نگرانی کردند و بعضی هم خواهان تحقیقات درباره آن شدند. پس از آن بود که نمایندگان اسرائیل و فلسطینی ها درگیر مشاجره شدید لفظی شدند.

ریاض منصور نماینده فلسطینی ها گفت: "ما با شدیدترین عبارات قتل عام زشتی که اسرائیل در نوار غزه مرتکب شده را محکوم می کنیم."

او خواستار توقف عملیات ارتش اسرائیل و تحقیقات شفاف بین المللی درباره "حمله بی رحمانه اسرائیل به مردم فلسطینی که مقاومت خود را نشان می دادند" شد.

او گفت این یک "جنایت جنگی، جنایتی علیه بشریت" بود.

او در انتقاد از اینکه سازمان ملل در گذشته تحقیقات را پی نگرفته گفت: "چند فلسطینی باید کشته شوند تا دست به کار شوید؟ حق آنها مرگ بود؟ آیا باید کودکان از والدین خود محروم می شدند؟".

دنی دانون سفیر اسرائیل در سازمان ملل در اشاره به حوادث مرز غزه گفت که "اینها تظاهرات نبود، اعتراض نبود، شورش های خشونت بار بود."

او گفت که حماس "مردم غزه را گروگان گرفته است."

حق نشر عکس Reuters
Image caption عزاداری برای لیلا قندور ۸ ماهه که در خشونت های دوشنبه کشته شد

او افزود: "آنها مردم را به خشونت تحریک می کنند، حداکثر غیرنظامیان ممکن را در برابر آتش می گذارند تا آمار تلفات غیرنظامیان به حداکثر برسد، بعد اسرائیل را مقصر می شناسند و برای شکایت به سازمان ملل می آیند. آنها به قیمت جان کودکان بی گناه دست به بازی مرگباری می زنند."

او افزود: "وقتی می گویند روز غضب منظورشان روز تروریسم است؛ حق بازگشت یعنی نابودی اسرائیل؛ تظاهرات صلح آمیز یعنی تحریک و خشونت."

خبرهای مرتبط:

واکنش سایر کشورها

  • نیکی هیلی سفیر آمریکا در این نشست از توسل اسرائیل به زور دفاع کرد: "هیچ کشوری در این سالن به اندازه اسرائیل از خود خویشتن داری نشان نمی دهد." او گفت که آمریکا "مرگ انسان ها را قابل سرزنش می داند" اما حماس را مقصر شناخت: "اشتباه نکنید، حماس از نتایج دیروز خرسند است."
  • آلمان، بریتانیا، ایرلند و بلژیک خواستار تحقیقات مستقل شدند. کارن پیرس سفیر بریتانیا گفت: "حجم توسل به گلوله واقعی در حوادث دیروز غزه و آمار کشته های متعاقب آن مایه نگرانی شدید است و شورا نمی تواند از آن چشم بپوشد."
  • ایرلند سفیر اسرائیل را برای بیان شوک خود فراخواند
  • ترکیه از سفیر اسرائیل خواست موقتا این کشور را ترک کند. اسرائیل هم متقابلا خواستار ترک کنسول ترکیه از بیت المقدس شد
  • امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در تماسی تلفنی به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که معترضان حق دارند به طور مسالمت آمیز تظاهرات کنند
  • کویت درحال آماده کردن پیش نویس سندی است که خواستار "حفاظت بین المللی از جان غیرنظامیان می شود"
حق نشر عکس EPA
Image caption عزاداری در غزه