شناسهٔ خبر: 25514191 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

یک روز قبل از انتقال سفارت آمریکا

یورش ۱۶۰۰ شهرک‌نشین به مسجدالاقصی

قدس در پی اتخاذ تدابیر شدید امنیتی رژیم صهیونیستی، یک روز قبل از موعد انتقال سفارت آمریکا به این شهر شبیه پادگان نظامی شده است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری فارس: در حالی که فقط یک روز به زمان انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی باقی مانده، رژیم صهیونیستی نظامیان بسیار زیادی در این شهر مستقر کرده و قدس شبیه پادگان نظامی شده است.

قدس در پی اتخاذ تدابیر شدید امنیتی رژیم صهیونیستی، یک روز قبل از موعد انتقال سفارت آمریکا به این شهر شبیه پادگان نظامی شده است.

رژیم صهیونیستی قصد دارد عصر امروز (یکشنبه) با حضور «رووین ریولین» رئیس و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مراسمی به مناسب پنجاه و یکمین سالگرد اشغال قدس (در سال ۱۹۶۷) برگزار کند؛ صهیونیست‌ها این مراسم را به مناسبت آنچه «یکپارچه‌سازی قدس» می‌نامند، برگزار می‌کنند.

بر اساس گزارش وبگاه «الرساله»، این جشن‌ها در عصر فردا که قرار است سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس منتقل شد، به اوج خود خواهد رسید و «جارد کوشنر» داماد و فرستاده دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به همراه همسرش «ایوانکا» از جمله مهمانان این جشن هستند و آن‌ها امروز وارد فلسطین اشغالی شدند.

فلسطینی‌ها قصد دارد فردا و پس فردا تظاهرات‌های گسترده‌ای در نوار غزه و کرانه باختری برگزار کنند؛ پس‌فردا مصادف با «یوم‌النکبه» سالروز اشغال فلسطین است.

یورش ۱۶۰۰ شهرک‌نشین به مسجدالاقصی

بیش از ۱۶۰۰ شهرک‌نشین امروز تحت تدابیر شدید امنیتی وارد مسجدالاقصی شدند؛ همچنین درگیری‌هایی میان نظامیان رژیم صهیونیستی و تعدادی از فلسطینی‌های معترض به این یورش رخ داد و یکی از نگهبانان مسجدالاقصی بازداشت شد.

نگاهی به تاریخچه اشغال قدس

پس از تشکیل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸، مطابق قسمت (ب) از ماده پنجم توافقنامه آتش‌بس امضا شده بین اردن و رژیم صهیونیستی در «رودس» سوم مارس ۱۹۴۹، مرز‌های قدس تعیین گردد؛ به این ترتیب قدس به دو قسمت تقسیم گردید.

 

۱ - قسمت شرقی تحت حاکمیت عرب‌ها که مساحتی بالغ بر (۲۲۲۰) دونم (هر دونم حدود ۱۰۰۰ متر) داشت.

۲- قدس غربی تحت حاکمیت اسرائیل با مساحت (۱۶۲۶۱) و علاوه بر آن مناطقی با مساحتی در حدود (۸۵۰) دونم در حد فاصل این دو منطقه نیز زیر نظر سازمان ملل متحد قرار گرفت.

پس از سال ۱۹۶۷ که رژیم صهیونیستی شهر بیت‌المقدس و زمین‌های بسیاری از حومه آن را اشغال کرد، این شهر مساحتی در حدود (۱۰۸۰۰۰) دونم پیدا کرد؛ سپس با توسعه دوباره این شهر بوسیله الحاق زمین‌های از کرانه باختری مساحت این شهر در سال ۱۹۹۴ به (۱۲۳۰۰۰) دونم رسید. روند مصادره زمین‌های بیت‌المقدس به شرح ذیل می‌باشد:

ـ. حکومت قیمومیت فلسطین (۱۱۷ هزار دونم از اراضی فرمانداری قدس را جدا کرده و به آژانس یهود بخشید).

ـ. به دنبال اشغال مستقیم قدس در سال ۱۹۶۷، (۱۱۶) دونم از بخش جنوبی محله‌های شهر قدیمی به ظاهر برای مصالح عمومی و در واقع به جهت برپائی محله یهودی جدید مصادره شد.

ـ. مرحله بعدی در سال ۱۹۶۸ آغاز شده و (۳۳۴۵) دونم از اراضی منطقه «شیخ جراح و وادی الجوز و ارض السمار» برای ساخت شهرک‌های یهودی مصادره شد.

ـ. اوایل دهه هشتاد زمانی که (کنست) مجلس صهیونیستی در ۳۰ جولای ۱۹۸۰ قانون جدیدی به عنوان اینکه قدس پایتخت رژیم صهیونیست می‌باشد را تصویب کرد و رژیم صهیونیستی اراضی روستا‌های «بیت حنیفا و شعفاط» که حدود (۴۴۰) دونم بود را برای برپائی شهرک‌های «بسغات زئیف» و «بسغات أومر» مصادره کرد.

ـ. از سال ۱۹۸۷ مرحله دیگری از روند مصادره زمین‌های قدس و شهرک‌سازی آغاز گردید که هنوز ادامه دارد. این مرحله اولین بار توسط «آرییل شارون» و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی و وزیر مسکن در دولت ائتلافی سال ۱۹۸۷ و وزیر امور زیر بنائی و مسکن در دولت تندرو نتانیاهو، با اشغال یک ساختمان متعلق به اعراب در محله‌های اسلامی این شهر آغاز شد و به دنبال آن گام‌های مشابهی در روستا‌ها و شهر بیت‌المقدس از سوی گروه‌های افراطی یهودی انجام گردید.

همچنین نیرو‌های اشغالگر در ۱۴/۳/۱۹۹۵، (۲۰۴۰) دونم از اراضی روستای شعفاط و عنانا، العسیویه، نزدیک قدس را به دلیل انتقال خطوط برق بین شهرک‌های «راموت و معالیه ادومیم» مصادره نمودند. با اشغالگری صهیونیست‌ها، بیش از ۲۴ هزار دونم از زمین‌های قدس در طول ۲۸ سال پس از جنگ ۱۹۶۷ مصادره گردید و در طول این دوره بیش از (۳۸۵۰۰) واحد مسکونی یهودی در قدس شرقی ساخته شد و موجب افزایش تعداد یهودیان در این بخش از شهر، از صفر در سال ۱۹۶۷ به بیش از ۱۶۵ هزار شهرک‌نشین تا سال ۱۹۹۵ در برابر ۱۶۰ هزار فلسطینی گردید.