به گزارش خبرنگار فر هنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبری، گفت: ما در طول 6 روز برگزا ی نمایشگاه 208گزارش از بخشهای مختلف دریافت کردیم. بررسیها انجام و برخی گزارشها مستند سازی شد.
وی ادامه داد: 99 رأی صادر شد که 46 رأی آن اخطار کتبی درج در پرونده و تعطیلی غرفه در نمایشگاه و محرومیت از حصور در نمایشگاه سال آینده و نمایشگاههای سال آینده است. 43 مورد به مدت یکسال و سه مورد به مدت دو سال از نمایشگاه محروم شدند.
امیرزاده تصریح کرد: از مجموع تعلیقیها سه مورد تخلف مکرر انجام دادند و چون از شرایط خوب امکان حضور در نمایشگاه این دوره چه استفاده کردهاند و تخلف مضاعفی انجام دادند به مدت دو سال از حضور در نمایشگاه محروم شدند. همچنین 17 مورد رأی به تعطیلی یک روزه غرفه داده شده و 36 مورد جمع آوری، اخطار کتبی درج در پرونده داشتهایم.
5 مورد کتاب افست غیرمجوز دار، 23 مورد فروش کتاب غیرمرتبط با موضوع سالن، دو مودر فروش کتاب بدون شناسنامه، 37 مورد فروش کتاب ناشران دیگر و 10 مورد فروش کالایی غیر از کتاب و شش مورد نقد کردن بن کتاب بوده است.
رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران تصریح کرد: هیئت با جدیت و قاطعیت و البته با مستندات بدون اغماض و بدون توجه به هر حاشیهای انجام وظیفه خواهد کرد. خط قرمز هیئت صیانت از آییننامه است سال گذشته حتی یک رأی نبود که هیئت صادر کند و در نمایشگاه اجرایی نشود. ناشرانی که تعلیق شده بودند بخشی از رأیشان که تعطیلی در نمایشگاه بود اجرایی شده بود.
امیرزاده در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی براینکه چه رأیهایی برای قاچاق کتاب صادر شده است گفت: امسال حتی در بحث اغماض برای حضور ناشران متخلف ما در دو سه مورد کوتاه نیامدیم یکی از این موارد قاچاق کتاب بود که به هیچ عنوان آن را نبخشیدیم پروندههایی برای موضوع قاچاق کتاب در این دوره تشکیل شده که دو مورد آن مستند سازی شده و سه مورد هم در حال بررسی است ما در بحث قااق کتاب علاوه بر رأیی که هیئت صادر میکند تخلف را به مراجع قضایی نیز گزارش میدهیم. ما در بحث قاچاق کتاب، ستاد صیانت از نشر داریم که در اتحادیه تشکیل شده است اتحایده ناشران اختیار این کار را برعهده دارد و با مجموعه های قضایی ارتباط خوبی برقرار کرده است در روزهای پایانی سال جلسه ای با حضور وزیر فرهنگ و 4 معاون قوه قضاییه و اتحادیه تهران داشتیم.
وی ادامه داد: پلیس تهران، رئیس پلیس امنیت و پلیس اماکن نیز در این جلسه حضور داشتند. تصمیمات خوبی اتخاذ شد و کارگروهی شکل گرفت بنده و آقایان مرادی نیا و آموزگار از طرف وزارت ارشاد به دنبال محقق کردن مصوبات آن جلسه هستیم.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفت: خواستههایی که ما در وزارت ارشاد از قوه قضاییه داریم این است که موضوع تکثیر غیرقانونی را به عنوان جرم عمومی تلقی کند این موضوع مضموم و ناپسند اکنون به عنوان جرم خصوصی تلقی میشود و همین موضوع موجب شده روند رسیدگیهای قضایی طولانی شود.
امیرزاده همچنین درباره موضوع ماندن بارهای ناشران افغانستان در گمرک نیز گفت: بحثهای گمرکی کتابهای افغانستان با پیگیری دفتر مجامع و تشکلهای وزارت ارشاد که مرجع رسمی صدور مجوز ترخیص کتاب از گمرک است از طریق خراسان شمالی حل و فصل شد دو کتابهای ناشران افغانستانی یا کانون به نمایشگاه سیده و یا در مسیر است البته مشکل از ناحیه ما نبوده بلکه بارهای گمرکی نیاز به بررسی بیشتر داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه بیشترین کتابهای جمع آوری شده در نمایشگاه مربوط به کدام بخشها بوده است گفت: به ترتیب در بخشهای عمومی، دانشگاهی و کودک بیشترین تخلفات را داشتیم و کمترین تخلفات در حوزه بخش بین الملل بوده است.
انتهای پیام/
∎
نظر شما