شناسهٔ خبر: 25227509 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفتاب یزد | لینک خبر

افتتاح فاز یک توسعه بندر چابهار توسط رئیس‌جمهور

چابهارنقطه عطف ترانزیت منطقه

صاحب‌خبر - آفتاب اقتصادی: دیروز فاز یک توسعه بندر شهید بهشتی چابهار افتتاح شد. اهمیت این پروژه آن‌قدر زیاد بود که برای افتتاح آن، رئیس‌جمهور و میهمانان خارجی از 17 کشور و مسئولان و مقامات ارشد کشوری و لشگری حضور داشتند.با بهره‌برداری از فاز یک، ظرفیت این بندر از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن یعنی به بیش از سه برابر افزایش یافته است.در فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار 15 میلیون مترمکعب لایروبی، 203 هکتار استحصال اراضی جدید، هزار و 650 طول موج‌شکن انجام شده و عمق حوضچه آن نیز 16 و نیم مترمربع است.در حال حاضر کشتی‌های 100 هزار تنی در بندر چابهار قابلیت پهلوگیری دارند و این مهم می‌تواند نقش بسزایی در واردات و صادرات کالاهای اساسی و عمومی داشته باشد.چهار فاز دیگر بندر شهید بهشتی چابهار نیز در آینده تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد که در نهایت ظرفیت این بندر به 82 میلیون تن خواهد رسید.بندر چابهار حلقه واسطی بین کشورهای جنوب شرق آسیا، آسیا میانه و افغانستان است، توسعه بندر چابهار موتور محرک توسعه اقتصادی کشور به ویژه جنوب شرق است و فعالیت‌های بندری می‌تواند ارزش افزوده و اشتغال فراوانی در جنوب شرق ایران ایجاد کند.

یک روز مبارک و تاریخی
رئیس‌جمهور پس از بهره‌برداری از فاز اول طرح توسعه بندر بین‌المللی شهید بهشتی چابهار تصریح کرد: کریدور شمال - جنوب برای منطقه و جهان بسیار حائز اهمیت است و امروز خوشحالیم که اولین فاز آن به بهره‌برداری رسیده و امیدواریم هر چه سریع‌تر بتوانیم فازهای بعدی را احداث و ظرفیت نهایی این بندر را بیش از پیش افزایش دهیم.حسن روحانی در گفت و گو با خبرنگاران، بهره‌برداری از فاز بندر مهم تجاری و بین‌المللی چابهار را یک روز مبارک و تاریخی دانست و اظهارداشت: این بندر موقعیت و جایگاه ویژه‌ای دارد که می‌تواند کریدور شمال – جنوب را در یک مسیر کوتاهی قرار داده و آن را به اقیانوس متصل کند.روحانی با اشاره به اینکه کریدورهای دیگر بین‌المللی جنوب - شمال، به خلیج فارس منتهی می‌شود و این کریدور به لحاظ اینکه به اقیانوس متصل می‌شود، حائز اهمیت است، افزود: این کریدور و بهره‌برداری از این بندر اهمیت ویژه اقتصادی دارد، چرا که باعث می‌شود کالاها در زمان کوتاه‌تر و با قیمتی مناسب‌تر در اختیار کشورهای همسایه قرار گیرد.رئیس‌جمهور اظهارداشت: کشورهای همسایه در شرق کشورمان مانند افغانستان و همسایگان شمالی ما در آسیای میانه به واسطه این کریدور به جنوب ایران و آب‌های آزاد و اقیانوس متصل می‌شوند و این از لحاظ سیاسی برای ما اهمیت داشته و روابط ما را با کشورهای شرقی، شمالی و حتی اروپایی در آینده توسعه خواهد داد.
چابهار یکی از بنادر بسیار استراتژیک ایران استوزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم افتتاح فاز اول توسعه بندر چابهار اظهار کرد: افتتاح فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار؛ دروازه ملل و مسیری به سمت شبه قاره هند و سایر کشورهای پیرامون دریای عمان و آغاز یک کریدوری به سمت شمال است که می‌تواند جنوب را به شمال و کشورهای پیرامون شمال ایران همچون روسیه، چین و آسیای میانه و اروپا وصل کند.عباس آخوندی با اعلام این‌که چابهار یکی از بنادر بسیار استراتژیک ایران است، گفت: انتظار داریم بندر شهیدبهشتی چابهار چیزی معادل بندر شهیدرجایی بندرعباس شود. لذا ظرفیت نهایی که برای بندر شهید بهشتی چابهار در نظر داریم حدود 80 میلیون تن در سال است.آخوندی یادآور شد: در فاز نخست توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، ظرفیت بندر را از 2.5میلیون تن به 8.5میلیون تن رسانده‌ایم و تاکنون نیز بیش از 350 میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده و این سرمایه‌گذاری تا 850میلیون دلار ادامه پیدا خواهد کرد.

چابهار بزرگ‌ترین بندر اقیانوسی منطقه می‌شود
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس، افتتاح فاز یک توسعه بندرچابهار را اتفاقی بزرگ برای اقتصاد ایران و همسایگان خواند. علیم یارمحمدی در گفت‌وگو با آفتاب اقتصادی تصریح کرد: همین که رئیس‌جمهور برای افتتاح فاز یک توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به این منطقه سفر کرده نشان از اهمیت زیاد این پروژه دارد. ظرفیت این بندر تاکنون 5/2 میلیون تن کالا بود. الان این ظرفیت به 5/8 میلیون تن رسیده است. برای اینکه چابهار به بزرگ‌ترین بندر اقیانوسی در منطقه تبدیل شود باید فازهای دیگر توسعه این بندر اجرا شود و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده ظرفیت این بندر به بالای 80 میلیون تن برسد. در نتیجه چابهار به بزرگ‌ترین بندر ایران تبدیل خواهد شد. امیدواریم با توسعه بندرچابهار، این بندر به مرکزی برای صادرات و واردات کالا به اروپا و آسیا تبدیل شود. وی افزود: قطعا افتتاح بندر چابهار برای ایران و منطقه ارزش حیاتی خواهد داشت و در راستای توسعه سواحل مکران است. امیدواریم با توجه به سفر وزیر خارجه هند به ایران شاهد سرمایه‌گذاری‌های بیشتر هند و سایر کشورها در بندر چابهار باشیم. توسعه بندر چابهار موجب می‌شود که پروژه‌های ریلی و جاده‌ای در ارتباط با بندرچابهار نیز سریعا تکمیل شود، دولت توجه ویژه‌ای به توسعه بندر چابهار دارد و امیدواریم که طرح‌های دولت در این خصوص محقق شود. یارمحمدی گفت: بندرچابهار موقعیت ویژه‌ای است و باید از خیلی وقت پیش، دولت‌های گذشته به توسعه این بندر توجه می‌کردند. با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای توسعه سواحل مکران امیدواریم که شاهد اتفاقات خوبی در این خصوص باشیم.