شناسهٔ خبر: 2515849 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

اعتراضات در سراسر آمریکا

صاحب‌خبر -
  تظاهرات اعتراضی به خشونت و تبعیض علیه سیاه‌پوستان پس از حکم دادگاه این کشور به تبرئه پلیس قاتل یک شهروند 43 ساله سیاه‌پوست سراسر آمریکا رافرا گرفت و مردم با شعارهایی چون «زندگی سیاهان مهم است» و «من نمی‌توانم نفس بکشم» برای سومین روز پیاپی به خیابان‌ها آمدند. به گزارش ایسنا، به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تظاهرات اعتراضی برای سومین روز در خیابان‌های نیویورک سیتی، کنتیکت، کلورادو، فلوریدا، رودآیلند و نیوجرسی و دیگر شهرها و ایالات آمریکا ادامه یافت. در نیویورک معترضان با دراز کشیدن در خیابان‌ها به عملکرد خشونت‌بار پلیس اعتراض کردند، در منطقه نیوهون، کنتیکت نیز صدها معترض به خیابان آمدند و دانشجویان در نیوجرسی از دانشگاه راتگرز به سمت دانشگاه نیوبرانسویک راهپیمایی کردند. در کلورادو نیز دانشجویان روز جمعه سر کلاس درس نرفته و تصمیم گرفتند تا علیه پلیس نیویورک و فرگوسن که باعث کشته شدن دو سیاهپوست شدند، دست به راهپیمایی بزنند. درفلوریدا نیز فعالان در خیابان‌های میامی راهپیمایی کردند. در پرویدنس، رود آیلند، نیز چند صدتن خیابان‌ها را مسدود کرده و دست به راهپیمایی زدند. اکثر این راهپیمایی‌های اعتراضی به صورت صلح‌آمیز برگزار شد. با این حال، در جریان این تظاهرات و راهپیمایی‌های اعتراضی روز جمعه بیش از 280 تن دستگیر شدند. شهردار نیویورک نیز گفت که این مورد نشان می‌دهد که دپارتمان پلیس نیویورک باید روابطش را با اقلیت‌ها بهبود بخشد. افسران پلیس نیز در چت‌روم‌های اینترنت و به صورت خصوصی نوشتند که همگی به خاطر خشم مردم ناشی از مرگ این مرد سیاهپوست احساس تنهایی می‌کنند و برخی دیگر هم به هم‌قطاران خود توصیه کردند که بهترین راه برای انجام کارهایشان توقف انجام تاکتیک‌هایی مشابه به خفه شدن اریک گارنر توسط افسر سفیدپوست پلیس است. وکیل این افسر پلیس سفیدپوست نیز اعلام کرده که شهادت وی مبنی بر این بوده که اصلا قصد نداشته تا اریک گارنر سیاهپوست را خفه کند و اصلا مطلع نبوده که زندگی این مرد در خطر است.
  نگاهی به کشتارهای پلیس آمریکا 
 ایالات متحده آمریکا طی دو سال گذشته شاهد موج اعتراضات مردمی علیه خشونت و وحشی‌گری پلیس بوده است که هیچ‌کدام از عاملان کشتارها محکوم نشده‌اند و ادامه این روند زنگ هشدار نقض حقوق بشر در سرزمین مدعی اجرای حقوق بشر را به صدا درآورده است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری روسی اسپوتنیک، طی دو سال گذشته خصوصاً 2014، موارد کشتار توسط افسران پلیس آمریکا بار دیگر بحث وحشی‌گری و نژادپرستی پلیس آمریکا را که موجی از اعتراضات و شورش‌ها را در سراسر ایالات متحده رقم زده، مطرح کرده است. 
 در چهارم دسامبر یک افسر پلیس شهر فونیکس در ایالت آریزونا به  رومین بریسبون  34 ساله که یک سیاهپوست و مظنون به فروش مواد مخدر بود، شلیک کرد. در جریان درگیری با پلیس، دو بار به قفسه سینه بریسبون شلیک شد. شلیک به سمت مظنون پس از آن صورت گرفت که وی دستش را به سمت جیبش برد و به گفته پلیس به دنبال سلاح می‌گشت اما پس از مرگ وی مشخص شد که در جیب وی شیشه دارو بوده است. 
 در 22 نوامبر یک افسر پلیس به نوجوانی 12 ساله به نام  تمیر رایس  در یک زمین بازی در کیلیولند ایالت اوهایو شلیک کرده و وی را کشت. جرم این نوجوان تکان دادن تفنگ اسباب‌بازی بوده است که بسیار شبیه سلاح واقعی بود. دست‌کم یک تیر به شکم رایس شلیک شد و پلیس گزارش کرد که مرد جوانی مردم را با سلاح گرم تهدید می‌کرد. اگرچه بعدها پلیس اذعان کرد که سلاح واقعی نبوده اما این پسربچه روز بعد از حادثه مرد. 
  در 20 نوامبر یکی از ساکنان غیرمسلح شهر نیویورک که می‌خواست از طریق راه پله به آپارتمان دوستش برود، هدف شلیک افسر پلیس قرار گرفت. پلیس مذکور پس از شنیدن سروصدا از راه‌پله بدون هشدار قبلی به قفسه سینه این فرد 28 ساله به نام  آکای گرلی  شلیک کرد و وی بعداً در بیمارستان مرد. افسر پلیس مذکور به نام  پیتر لیانگ  پس از حادثه خلع سلاح شد و درجه‌اش گرفته شد. 
  در هشتم اکتبر یک افسر سفیدپوست که در حال انجام وظیفه نبود، یک نوجوان سیاهپوست به نام  وندریت دئوندره می‌یرز  را در شهر سن لوئیس ایالت میسوری کشت. طبق اظهارات پلیس، این نوجوان 18 ساله سیاهپوست مسلح بوده و اول شلیک کرده است. سم داتسون  رئیس پلیس سن لوئیس می‌گوید که نوجوان مذکور در ابتدا دست‌کم سه بار به سمت افسر پلیس شلیک کرده و در حال فرار بوده است. این در حالی است که خانواده نوجوان کشته شده تاکید دارند که وی سلاح نداشته است. 
 در نهم اوت  مایکل براون  نوجوان 18 ساله سیاهپوست آمریکا توسط افسر سفیدپوستی به نام  دارن ویلسون  کشته شد. این اتفاق در فرگوسن واقع در حومه سن لوئیس ایالت میسوری رخ داد. تیراندازی به مایکل براون موجی از اعتراضات گسترده را در اعتراض به خشونت و نژادپرستی پلیس در فرگوسن و سراسر آمریکا به راه انداخت. جدیدترین دور از خشونت‌ها هفته گذشته و پس از صدور حکم تبرئه برای دارن ویلسون از سوی هیات منصفه به راه افتاد. 
  در ماه ژوئیه  اریک گارنر  سیاهپوست که از ناراحتی آسم رنج می‌برد، به علت خفگی مرد. این اتفاق پس از آن رخ داد که افسر پلیس به نام  دانیل پانتالئو  برای بازداشت گارنر و متوقف کردنش، دست دور گردنش انداخت. قربانی 43 ساله که پدر شش فرزند بود به اتهام فروش غیرقانونی سیگار بازداشت شده بود. در چهارم دسامبر هزاران تن از معترضان در سراسر آمریکا به خیابان‌ها آمدند و به حکم تبرئه هیات منصفه برای پانتالئو اعتراض کردند. 
 درهفتم آوریل معاونان کلانتری بخش لس‌آنجلس اشتباهاً به سمت  جان وینکلر  30 ساله شلیک کردند. پلیس وی را با یک متهم اشتباه گرفته بود. پیش از آن به پلیس گزارش شد که فردی مسلح به چاقو در آپارتمانی در شرق لس‌آنجلس حضور دارد و زمانی که پلیس به صحنه رسید، دو مرد را دید که به سمت آنها می‌دویدند. وینکلر در پشت سر مردی حرکت می‌کرد که خونریزی داشت و افسران پلیس گمان کردند که وی مهاجم است و چهار بار به وی شلیک کردند و وی به علت شدت جراحات در بیمارستان مرد. سال گذشته میلادی (2013) نیز شاهد بدرفتاری و کشتارهای غیرعادی پلیس آمریکا بوده است. 
  در هشتم دسامبر 2013 پلیس به سمت  رابرت ردوس  23 ساله شلیک کرد. قربانی دانشجوی دانشگاه خصوصی  اینکارنیت ورد  در تگزاس بود. طبق گزارش‌ها ردوس در حال رانندگی با سرعت زیاد در محوطه دانشگاه بوده و در برابر هشدارها مقاومت کرده است. در جریان درگیری با این دانشجو پلیس چندین بار به وی شلیک کرد و گلوله‌ها به هدف خوردند. 
 در 22 اکتبر 2013 معاون رئیس کلانتری در ایالت کالیفرنیا به  اندی لوپز  13 ساله که سلاحی شبیه کلاشنیکف داشت، شلیک کرد. طبق گزارش پلیس، مامور پلیس از پسربچه خواسته است سلاحش را زمین بگذارد و بعد بدون اینکه منتظر پاسخ شود، شلیک کرده است. پس از مرگ پسربچه تظاهراتی در سانتا رزا به راه افتاد و ساکنان محلی محاکمه عامل تیراندازی را خواستار شدند. در ماه دسامبر  اریک گلهائوس  معاون کلانتری که عامل تیراندازی بود، دوباره فعالیتش را از سر گرفت. 
  در سوم اکتبر همان سال پلیس واشنگتن یک خودرو را تعقیب کرد که راننده آن زنی سیاهپوست به نام  میریام کاری  بود و خودروی این فرد به ورودی کاخ سفید و کنگره برخورد کرد. کاری 34 ساله در نزدیکی کنگره هدف شلیک قرار گرفت و پلیس دختر 12 ماهه وی را که آسیبی ندیده بود، در صندلی عقب خودرو پیدا کرد. کاری ساکن استمفورد در ایالت کنتیکت بود و در یک مرکز بهداشتی کار می‌کرد. طبق گفته خانواده وی، این زن سیاهپوست از مشکلات روحی و روانی رنج می‌برده است. 
  در دهم مارس 2013 افسران پلیس به نوجوانی 16 ساله به نام  کیمانی گری  شلیک کردند که گفته می‌شود وی با سلاحی آنها را در بروکلین واقع در شهر نیویورک تهدید کرده بود. طبق اعلام پزشکی قانونی پسر بچه مذکور بارها هدف شلیک گلوله قرار گرفت و چندین گلوله به پشتش اصابت کرده بود. این حادثه خشم ساکنان محلی را برانگیخت و دادستان منطقه بروکلین تصمیم گرفت که اتهامی علیه افسران پلیس عامل این کشتار وارد نکند. 
 

نظر شما