وی دلیل اصرار بر افزایش قیمت مرغ را بالا بودن هزینه تولید دانسته و اذعان داشت: تولیدکنندگان با این قیمتها زیان میبینند و این قیمتها برای مرغداران سوددهی ندارد. قیمت بالای جوجه یک روزه و نهادههای دامی هزینه تولید را بالا میبرد اما قیمت فروش مرغ زنده هیچ سودی برای تولید کننده ندارد.
یوسفی در ادامه تصریح کرد: قیمتی را که شورای اقتصاد ستاد تنظیم بازار از ۷هزار و ۸۰۰ تومان تعیین کرده بود و قرار بود در صورت بالا تر رفتن قیمت، ذخیرههایشان را وارد بازار کند مربوط به ۴ سال قبل است و ربطی به امسال ندارد و قیمت تعیین شده غیر کارشناسی است.
وی در رابطه با قیمت تمام شده هر کیلو مرغ برای تولید کنندگان عنوان کرد: هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۵هزار و ۳۰۰تومان تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان از تولید کننده خریداری میشود. بعد از آن هزینه حمل تا کشتارگاه، هزینه کشتار و هزینههای توزیع و فروش است که در این بخش هم مشکلاتی وجود دارد. یک قیمتی را میادین میوه و تره بار تعیین میکنند که نزدیک به ۷ هزار تومان است اما برخی فروشگاهها با قیمت بالاتر به فروش میرسانند که به خاطر دریافت سود از فروش است تا هزینه اجاره فروشگاه خود را هم از مصرف کننده بگیرند.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان تهران تشریح کرد: ما به فروش مرغ در فروشگاه کاری نداریم و قیمت مرغ زنده برای ما مهم است که تا چند روز قبل ۵ هزار و ۲۰۰ تومان بوده و پیش بینی میکنیم تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان هم افزایش داشته باشد. در سطح شهر هم حدود ۷ هزار تومان قیمت گذاری کردهاند و تا ۷هزار و ۸۰۰ تومانی که دولت پیش بینی کرده فاصله زیادی مانده است.
یوسفی اذعان داشت: ما اگر بخواهیم مرغ هم به سرنوشت تخم مرغ دچار نشود باید به فکر تولیدکنندگان باشیم و به سود آنها هم فکر کنیم. دولت اگر میخواهد کمک کند مرغ را از تولید کننده با قیمت تمام شده به علاوه سود خریداری کند و برای رضایت مصرف کنندگان آن را مجانی توزیع کند.
منبع:ایلنا
نظر شما