شناسهٔ خبر: 23592387 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

آیا مقصد نفتکش ایرانی کره شمالی بود؟

در این گزارش به این ابهام پاسخ داده شده که آیا مقصد نفتکش ایرانی سانچی، غیر از کره جنوبی بوده و یا همانطور که برخی رسانه ها مدعی شده اند، نفتکش ایرانی به سمت کره شمالی تغییر مسیر داده است؟

صاحب‌خبر -
خبرگزاری تسنیم: ابهامات متعددی در خصوص نفتکش ایرانی سانچی که دو روز پیش، پس از ۸ روز سوختن بر روی آب، به همراه پیکر سرنشینانش غرق شد، در فضای مجازی، رسانه‌های داخلی و خارجی و حتی در بین مردم مطرح می‌شود که با جمع آوری این ابهامات و گفت‌وگو با کاپیتان محسن بهرامی، دریانورد باسابقه کشورمان که مسئولیت سخنگویی کمیته اضطرار سانحه نفتکش سانچی را برعهده داشته، پاسخ این ابهام را یافته است.

کاپیتان محسن بهرامی: اینکه عنوان شده نفتکش ایرانی به کره شمالی می‌رفته و برای رسیدن به سواحل این کشور تغییر مسیر داده، باید پرسید برای چه به کره شمالی می‌رفته؟ قاعدتا با توجه به محموله بزرگ میعانات گازی که در این نفتکش وجود داشت، مقصد این نفتکش جایی بوده که این محموله را تحویل دهد. اینکه عنوان شود، این محموله را به مقصد کره شمالی حمل می‌کرده، حرفی بسیار بی پایه و اساس است. چرا که مقصد این محموله کاملا از نظر تمامی مستندات مشخص است. اجاره کننده کشتی مشخص است. بارنامه دارد و مبدأ و مقصد در بارنامه معتبر ذکر شده است.

این محموله از طرف شرکت‌های مطرح بیمه دنیا بیمه شده است. در بیمه نامه مسیر حرکت، اجاره کننده که شرکتی از کره جنوبی بوده و تمامی مدارک و مستندات موجود است. بدون مشخص بودن تمامی مسائل، شرکت‌های بیمه‌ای اقدام به بیمه محموله نمی‌کردند. یعنی پیش از آنکه نفتکش از سواحل ایران حرکت کند، از نظر شرکت‌های بیمه، بازرگانی دو کشور و ... مشخص بود که مقصد این کشتی کره جنوبی است. تمامی مدارک و مستندات موجود است و این چیزی نیست که بتوان خلاف مدارک و مستندات حرفی زد یا اقدام کرد. این حرف که مقصد این کشتی کره جنوبی نبوده، بلکه کره شمالی بوده، به اندازه‌ای بی اساس و بی پایه است که اصلا ضرورتی برای پاسخگویی به آن وجود ندارد.

هر کس که اندکی به مباحث دریایی آشنایی داشته باشد می‌داند که محموله‌ای ۱۱۱ هزار تنی از میعانات گازی که به این شکل، چارترکننده و خریدار آن مشخص است، نمی‌تواند مسیری غیر از مسیر مشخص شده را طی کند و اساسا اگر تمامی مدارک شفاف و واضح نباشد، هیچ شرکت بیمه‌ای محموله را بیمه نمی‌کند و چنین حجم محموله‌ای نیز بدون بیمه حمل نمی‌شود.