شناسهٔ خبر: 23209914 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

افغانستان علیه تصمیم ترامپ درباره بیت‌المقدس رای داد

افغانستان در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ درباره به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل بیت‌المقدس رای داده است.

صاحب‌خبر -
افغانستان در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ درباره به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل بیت‌المقدس رای داده است. حق نشر عکس FB/AfghanistanUN Image caption افغانستان با ۱۲۷ کشور دیگر علیه تصمیم دونالد ترامپ درباره به رسمیت شناختن بین‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را دادند

افغانستان در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ درباره به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل بیت‌المقدس رای داده است.

۱۲۸ کشور علیه این تصمیم بودند، در حالی که ۹ کشور به آن رای موافق دادند. رای ۳۵ کشور هم ممتنع بود. به جز آمریکا و اسرائیل، توگو، پالائو، نائورو، میکرونزی، جزایر مارشال، هندوراس و گواتمالا هم علیه پیش‌نویس قطعنامه رای دادند.

گردانندگان این نشست دیروز موضع افغانستان درباره قطعنامه مجمع عمومی سازمان عمومی را که در آن تصمیم آقای ترامپ محکوم شده بود، به اشتباه اعلام کرده بودند. بلافاصله، اعلام شد که شمارش رای افغانستان اشتباه شده و این کشور در واقع به حمایت از این قطعنامه رای داده است.

این در حالی است که آقای ترامپ هم قبل از رای‌گیری در سازمان ملل تهدید کرد که اگر کشورها به این قطعنامه رای مثبت بدهند، آمریکا کمک‌های مالی خود به آنها را قطع می‌کند.

افغانستان یکی از کشورهای است که بیشترین کمک آمریکا را دریافت می‌کند.

در قطعنامه مجمع عمومی سازمان عمومی ملل آمده است که هر تصمیمی که به تغییر در هویت، وضعیت یا ترکیب جمعیتی بیت المقدس منجر شود، ملغی محسوب می‌شود و کشورهای عضو سازمان ملل باید مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت رفتار کرده و از گشایش نمایندگی‌های دیپلماتیک در این شهر خودداری کنند.

دو هفته پیش، دونالد ترامپ اعلام کرد که تصمیم کنگره این کشور را بعد از دو دهه اجرا می‌کند و سفارتخانه ایالات متحده آمریکا را به بیت‌المقدس می‌برد. اقدامی که باعث خشم اعراب و فلسطینیان شده است.

جنجال بر سر چیست؟

بیت المقدس (قدس/اورشلیم) برای یهودیان، مسیحیان و مسلمانان مقدس و دارای اهمیت تاریخی و نمادین است.

بخش شرقی این شهر، که مکان‌های مقدس مذهبی در آن قرار دارند، جزو اراضی اشغالی است و فلسطینیان می‌گویند روزی پایتخت کشور مستقل فلسطینی خواهد بود.

اسرائیل هم کل شهر را پایتخت خود دانسته است، اما دیگر کشورها حاکمیت اسرائیل بر این شهر را به رسمیت نمی‌شناسند و آنهایی که با اسرائیل رابطه دارند مراکز دیپلماتیکشان را در تل آویو مستقر کرده‌اند.

اسرائیل با اشغال شرق بیت‌المقدس در طول پنج دهه گذشته به شهرک‌سازی در آنجا ادامه داده است.

Image caption اسرائیل با اشغال شرق بیت‌المقدس در طول پنج دهه گذشته به شهرک‌سازی در آنجا ادامه داده است

اسرائیل با اشغال شرق بیت‌المقدس در طول پنج دهه گذشته به شهرک‌سازی در آنجا ادامه داده است

بیت المقدس شرقی در جنگ ژوئن ۱۹۶۷ (جنگ شش روزه) از کنترل اردن خارج شد و به اشغال اسرائیل درآمد.

اسرائیل در دهه ۱۹۸۰ رسما پایتختی تمام بیت‌المقدس را به قانون اساسی‌اش اضافه کرد، اما بنابر قوانین بین‌المللی بیت‌المقدس شرقی از سرزمین‌های اشغالی محسوب می‌شود.

تا پیش از تصمیم دونالد ترامپ موضع دولت‌های آمریکا هم همین بود.

براساس پیمان صلح ۱۹۹۳ میان دو طرف موقعیت نهایی شهر باید در مراحل نهایی مذاکرات صلح تعیین شود.