شناسهٔ خبر: 23194132 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو بین‌المللی فرانسه | لینک خبر

فرانسه و آلمان خواهان حل « صرفا مسالمت آمیز» بحران اوکراین شدند

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در واکنش به تخطی های اخیر از توافق آتش بس در اوکراین، خواهان حل «صرفا مسالمت آمیز» بحران در این کشور شدند. همزمان روسیه تصمیم آمریکا برای تقویت تسلیحاتی دولت اوکراین را خطری برای حل بحران این کشور خواند.

صاحب‌خبر -

در بیانیه مشترک رهبران فرانسه و آلمان که روز شنبه ۲۳ دسامبر منتشر شد تاکید شده است که امانوئل ماکرون و آنگلا مرکل از «حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین» و «تطبیق کامل توافق مینسک» حمایت می کنند و از طرفهای درگیر میخواهند مسئولیت خود را در قبال این توافق انجام دهند.

بر اساس توافق میسنک که در ماه فوریه ۲۰۱۵ امضاء شد دولت اوکراین و شورشیان تحت حمایت روسیه در شرق این کشور تعهد کرده‌اند آتش‌بس در منطقه دونباس و سایر مناطق درگیری را رعایت کنند.

با این حال هفته پیش "سازمان امنیت و همکاری اروپا" که نظارت بر آتش بس را بعهده دارد از بمباران‌ها و موارد متعدد تخطی از آتش‌بس در شرق اوکراین خبر داد.

امانوئل ماکرون و آنگلا مرکل با تاکید بر ضرورت رهایی زندانیان هردو طرف، خواستار بازگشت نمایندگان روسیه به "کمیته مشترک کنترل و نظارت" بر رعایت آتش‌بس شدند.

این در حالیست که روز جمعه سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن تصمیم گرفته است «ظرفیت دفاعی دولت اوکراین را برای « دفاع از تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور» تقویت کند.

اگرچه بیانیه وزارت خارجه آمریکا بر دفاعی بودن کامل کمکهای تسلیحاتی آمریکا به اوکراین و حمایت از توافق مینسک تاکید کرده اما روسیه امروز این کمک ها را اقدامی برای ترغیب دولت اوکراین در استفاده از زور علیه جدایی طلبان خواند.

فرانتس کلینتسوویچ، عضو کمیسیون امنیتی و شورای فدراسیون های روسیه نیز گفت « آمریکایی ها مستقیما نیروهای اوکراینی را به سوی جنگ سوق میدهند.»