شناسهٔ خبر: 23191681 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مدیرعامل آب منطقه‌ای بوشهر خبر داد؛

اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در ۱۶ دشت استان بوشهر

بوشهر - مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در ۱۶ دشت استان اجرا می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، شاپور رجایی ظهر شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان بوشهر با اشاره به طرح ملی دانش آموزی نجات آب (داناب) اظهار داشت: این طرح برای سومین سال در استان بوشهر با همکاری اداره کل آموزش و پرورش اجرا می شود.

وی بیان کرد: اطلاع رسانی به دانش آموزان مقطع متوسطه در مورد آب، ایجاد حساسیت به جامعه آماری طرح در مورد آب و منابع آبی، آموزش راهکارهای مصرف بهینه آب و اشاعه فرهنگ صحیح مصرف آب از جمله اهداف این طرح است.

لزوم کاهش برداشت از منابع آب

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر  با تاکید بر کاهش برداشت روز افزون از منابع آب به ویژه منابع آب زیرزمینی تصریح کرد: حدود ۳۸۰ مدرسه متوسطه اول با ۴۳ هزار دانش آموز تحت پوشش اجرای این طرح خواهند بود.

رجایی بیان داشت: برنامه آموزشی، مسابقه های هنری، ادبی، ابزارهای ارتباطی و ارزیابی اثربخشی از جمله بخش‌های طرح ملی دانش آموزی نجات آب است.

وی با اشاره به طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اظهار داشت: این طرح ۱۵ برنامه دارد که یکی از برنامه‌های مهم طرح پروژه اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی است.

نظارت بر حفاری چاه‌ها

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر با بیان اینکه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در ۱۶ دشت استان اجرا می شود، بیان کرد: همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط به آب در اجرای طرح مذکور ضروری است.

رجایی به اجرای دستورالعمل نظارت بر حفاری چاه‌های آب از طریق بخش خصوصی اشاره کرد و بیان داشت: ساماندهی فعالیت کمپرسورها از موضوعات مهم این دستورالعمل است که نظارت جدی بر فعالیت این کمپرسورها در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: با احتساب انجام ۹ هزار متر مربع حفاری توسط دستگاه‌های حفار و کمپرسورها، به ۱۳۰ کمپرسور حفار در استان نیاز داریم.

ساماندهی کمپرسورها

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: با تصویب شورای حفاظت از منابع آب، فراخوان برای ساماندهی کمپرسورها را اعلام خواهیم کرد تا بانک اطلاعاتی کمپرسورها تشکیل شده و بعد از این کار روی کمپرسورها GPS نصب خواهیم کرد تا بعد از صدور مجوز مالک چاه برای حفاری به دستگاه‌های حفاری دارای مجوز مراجعه کنند و قرارداد فی مابین را به شرکت آب منطقه‌ای ارسال کرده تا این شرکت نظارت دقیق تری بر فعالیت کمپرسورها داشته باشد.

رجایی به طرح نظارت بر عملیات حفاری، لوله گذاری و شستشو با استفاده از بخش خصوصی هم اشاره کرد و بیان داشت: این طرح توسط سه کمیته شامل تشخیص صلاحیت ناظرین حفاری، نظارت استانی و رسیدگی به تخلفات مهندسان ناظر می شود.