شناسهٔ خبر: 23176801 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

هاوایی آژیر حمله‌ اتمی را آزمایش کرد

ایالت هاوایی در غرب آمریکا برای نخستین‌بار پس از دوران جنگ سرد، با به صدا درآورن آژیر حمله اتمی، مانور آمادگی برای ساکنان این جزیره در اقیانوس آرام برگزار کرده است.

صاحب‌خبر -
جزیره هاوایی به طور منظم مانورهای آمادگی برای مقابله با سونامی برگزار می‌کند که در این عکس یکی از برج‌های هشدار دهنده آن دیده می‌شود حق نشر عکس Reuters Image caption جزیره هاوایی به طور منظم مانورهای آمادگی برای مقابله با سونامی برگزار می‌کند. در این عکس یکی از برج‌های آژیر دیده می‌شود

ایالت هاوایی در غرب آمریکا برای نخستین‌بار پس از دوران جنگ سرد، با به صدا درآورن آژیر حمله اتمی، مانور آمادگی برای ساکنان این جزیره در اقیانوس آرام برگزار کرده است.

این مانور در پی افزایش تنش میان آمریکا و کره‌شمالی برگزار شده است. پیونگ‌یانگ در چند ماه گذشته بارها آزمایش‌های موشکی انجام داده که بنابر بررسی‌های کارشناسان نظامی نشان از پیشرفت و بهبود موشک‌های قاره‌پیمای این کشور دارد به طوری که این کشور اکنون ادعا می‌کند قادر است تمامی نقاط خاک آمریکا را هدف حملات موشکی خود قرار دهد.

هاوایی که در اقیانوس آرام واقع شده نزدیک‌ترین ایالت‌آمریکا به کره‌شمالی محسوب می‌شود.

این جزیره به طور ماهانه مانورهای متعددی برای مقابله با سوانح طبیعی از جمله سونامی برگزار می‌کند، بنابراین شنیدن صدای آژیر خطر برای ساکنان هاوایی امر تازه‌ای نیست، اما آژیر خطر حمله اتمی هم به لحاظ صوتی و هم از نظر دستورالعمل‌های پس از به صدا درآمدن آن با دیگر آژیرها متفاوت است.

این آژیر از ساکنان و گردشگران می‌خواهد که تا اطلاع ثانوی در پناهگاه‌ها و اماکن سربسته بمانند و منتشر اطلاعیه و آژیرهای بعدی بمانند.

آخرین باری که ساکنان هاوایی آژیر خطر حمله اتمی را شنیده‌ بودند به سال‌های پایانی جنگ سرد در دهه ۸۰ میلادی باز می‌گردد.

روز جمعه (اول دسامبر - دهم آذر) این آژیر پس از بیش از سه دهه دوباره در هاوایی شنیده شد و قرار است از این پس در نخستین روز کاری هر ماه تکرار شود.

مقام‌های هاوایی می‌گویند هدف از به صدا درآوردن این آژیر آشنا کردن مردم با صدای متفاوت آن و آمادگی ذهنی آنها برای مواجهه با احتمال چنین واقعه‌ای همچون سایر سوانح نظیر سونامی است.

آن طور که برآورد شده یک موشک بالستیک شلیک شده از خاک کره‌شمالی می‌تواند ظرف ۲۰ دقیقه به هاوایی برسد.

این در حالی است که آخرین موشک بالستیکی که کره‌شمالی آزمایش کرد ضمن پرواز تا ارتفاعی بیش از ۴۰۰۰ کیلومتر، به مدت ۵۱ دقیقه در آسمان ماند.

هاوایی میزبان مقر فرماندهی آسیا-اقیانوس‌آرام ارتش آمریکاست و پس از بالا گرفتن تنش میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ، پنتاگون سیستم‌های سپر موشکی بیشتری به سواحل این جزیره گسیل کرده است.

بیشتر بخوانید

کره شمالی؛ چه عواملی می‌تواند توازن را برهم بزند؟

تقدیر کره شمالی از پرتاب 'بی‌نقص' موشک دوربرد

آمریکا خواستار قطع روابط همه کشورها با کره شمالی شد

ترامپ کره شمالی را 'دولت حامی تروریسم' اعلام کرد