در اصلاحات قانون مالیاتی آمریکا، کاهش قابل توجه مالیاتها برای شرکتها و اشخاص حقیقی پیشبینی شده است. بر اساس این مصوبه، مالیاتها در آمریکا طی ده سال آینده مجموعاً در حدود ١۵۰۰ میلیارد دلار کاهش مییابد و به همان اندازه بر بدهیهای دولتی آمریکا افزوده خواهد شد. بدهیهای دولتی آمریکا هم اکنون در حدود ۲۰ هزار میلیارد دلار است.
در مصوبه اصلاحات مالیاتی، مالیات شرکت ها از ۳۵ در صد به ۲١ درصد کاهش خواهد یافت. مالیات اشخاص حقیقی نیز کاهش خواهد یافت. کاهش مالیاتها برای درآمدهای سالانه بیش از ۵۰۰ هزار دلار بیشتر و برای درآمدهای پائین به حداقل خود می رسد. در این طرح، کاهش قابل توجهی در مالیات بر ارث و دهشهای خانوادگی پیشبینی شده است.
طرح اصلاح نظام مالیاتی آمریکا در مجلس نمایندگان با ۲۲۴ رأی موافق در برابر ۲۰١ رأی مخالف تصویب شد. بر اسای محاسبات انجام شده ، ١۲ تن از نمایندگان جمهوریخواه علیه این طرح رأی داند. این طرح پیشتر در سنای آمریکا با ۵١ رأی موافق در برابر ۴۸ رأی مخالف تصویب شده بود.
این طرح، میزان مالیات شرکتها و ثروتمندان را به طور قابل توجهی کاهش می دهد و در همین حال تخفیفهایی موقت و ناهمگون برای دیگر بخشهای درآمدی جامعه در نظر میگیرد.
نظرسنجی مؤسسه "ایپسوس"، نشان می دهد که ۵۲ درصد مردم آمریکا با این طرح مخالفند و فقط ۲۷ درصد از آن حمایت می کنند.
تحلیلگران غیرجناحی در آمریکا، می گویند که بیشترین بهره این تغییرات به ابرثروتمندان، شرکتهای چندملیتی و صاحبان املاک تجاری می رسد.
بر اساس مرکز سیاستهای مالیاتی آمریکا که یک سازمان مستقل و غیر جناحی محسوب می شود، اجرای مصوبه اصلاحات مالیاتی موجب کاهش در حدود ۹۰۰ دلار برای خانوارهای متوسط آمریکایی خواهد شد، در حالی که مالیات خانوارهای بسیار ثروتمند در آمریکا (١ درصد) به طور متوسط ۵١ هزار دلار کاهش خواهد یافت.
این طرح با انتقاد شدید حزب دمکرات روبرو شده است که آن را بذل و بخشش برای ثروتمندان توصیف کرده است.
دمکراتها این طرح را «به حراج گذاشتن دولت» خواندهاند و سناتور "الیزابت وارن" آن را «سرقت» خوانده است.
سناتور "تیم کین" که در انتخابات ریاست جمهوری سال پیش در آمریکا به عنوان نامزد معاونت هیلاری کلینتون انتخاب شده بود، این مصوبه را «راهزنی» توصیف کرد.
"باربارا لی" نماینده دمکرات کنگره، آن راسیلی به صورت خانوادههای کم درآمد و با درآمد متوسط توصیف کرد.