شناسهٔ خبر: 23154527 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

کشور بدون پژوهش دولتمردان دچار مشکلات کنونی است/ مسئولان! لطفاً با تحقیق میدانی سخن بگوئید

آنچه باید موردتوجه ویژه قرار گیرد این است که مرکز پژوهش‌های شوراهای اسلامی شهرهای ایران به‌موازات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می‌بایست به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، پژوهش و تحقیق، اساس و پایه حرکت فعالیت پایدار کشور را نشان می‌دهد. نقش پژوهش در توسعه همه‌جانبه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که می‌توان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در تمام زمینه‌ها دانست. یکی از عوامل اصلی در رشد و توسعه کشورهای صنعتی، توجه ویژه این کشورها به پژوهش و تحقیقات در تمام عرصه‌های علوم است.


امروزه کشورهای درحال‌ توسعه و کشورهای عقب‌مانده برای رسیدن به وضعیت کنونی کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته چاره‌ای جز توجه به پژوهش و تحقیقات پایه‌ای ندارند. در کشور ما انجام پژوهش‌های علمی- کاربردی در جهت رفع مشکلات شهری و شهروندی یکی از ضروریات در رابطه با توسعه شهری و شهرنشینی است.

در راستای تحقق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله و سیاست‌های کلان نظام در حوزه مدیریت شهری ضروری است، ظرفیت‌های فنی و کارشناسی موجود در سطح سازمانی ملی و بین‌المللی به‌منظور تدوین اهداف، سیاست‎ها، طرح‌ها و برنامه‎های بهبود عمران، مدیریت و خدمات شهری مورد شناسایی و بهره‌برداری قرار بگیرد. دست‌یابی به این هدف در امور مذکور مستلزم شناخت و تجزیه‌وتحلیل تحولات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمران، مدیریت شهری و همچنین فن‌آوری به‌صورت مستمر، جامع، یکپارچه و به‌روز است. با توجه به تنوع و حجم دانش و اطلاعات و نیز سرعت فزاینده تغییرات محیطی که متأثر از رویکردهای نوین درزمینهٔ عمران و مدیریت شهری و نیز فن‌آوری‌های روز جهان است، ضرورت همگامی و آشنایی با رویکردهای نوین بیش‌ازپیش احساس می‌شود. در غیر این صورت مدیریت شهری امکان مواجهه فعال و مؤثر با این تغییرات را نداشته و همواره با دغدغه‌های فکری درزمینهٔ تعیین هدف‌ها و سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های خود مواجه می‌شود.

ازاین‌رو شورای اسلامی شهر ساری به‌منظور ارتقاء کیفیت تصمیم‌گیری درزمینهٔ استراتژ‌ی‌ها و سیاست‌های مرتبط با حوزه مأموریتی خود نیازمند انجام مطالعات و پژوهش‌های هدفمند و کاربردی است. در این راستا به‌منظور نهادینه کردن مطالعات و پژوهش‌های موردنیاز و همچنین ایجاد بانک اسناد و استفاده مدون از فرهیختگان، دانشگاهیان، اساتید، دانشجویان و بازنشستگان؛ ایجاد چنینی مرکزی ضروری به نظر می‌رسد. مرکزی که فعالیت‌های آن باهدف دست‌یابی به مدیریت و توسعه پایدار شهری مبتنی بر دانایی محوری، طراحی و کاربست مدل‌های توسعه پایدار متمرکز گردیده باشد.

کارکرد این مرکز به‌طور عمده مرتبط با سیاست‌گذ‌اری، برنامه‌ریزی و مدیریت راهبردی در پژوهش‌ها ازجمله تعیین جهت‌گیری‌های پژوهشی، تعیین و پیگیری جذب بودجه‌های پژوهشی، پیگیری مدیریت اجرایی پژوهش‌ها همچون سازمان‌دهی، برنامه‌ریزی و به‌کارگیری ظرفیت‌های پژوهشی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی و نظارت و ارزیابی و پیاده‌سازی نتایج خروجی‌های پژوهشی در محیط‌های کاربردی است. حوزه اجرایی شامل مرکز پژوهش، مراکز دانشگاهی و پژوهشی، شرکت‌ها و پژوهشگران بوده که به‌عنوان مجریان طرح‌های پژوهشی با هدایت حوزه مدیریتی به شناسایی، تعریف و اجرای طرح با تعامل نزدیک و مشارکت حوزه‌های مأموریتی اقدام می‌کنند.

 

آنچه باید موردتوجه ویژه قرار گیرد این است که مرکز پژوهش‌های شوراهای اسلامی شهرهای ایران به‌موازات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می‌بایست به فعالیت‌های خود ادامه دهند. امیدواریم با ایجاد چنین مرکزی بتوان گام‌های مؤثر و مبتنی بر واقعیت برای شهرمان برداشت.

انتهای پیام/