شناسهٔ خبر: 23142761 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نماینده عراقی خواستار تعقیب عاملان بحران کردستان عراق شد / کناره گیری مسعود بارزانی تاکتیک بود

بغداد - ایرنا - 'عالیه نصیف' نماینده پارلمان عراق از فراکسیون ائتلاف دولت قانون (به رهبری نوری المالکی) روز چهارشنبه از دولت عراق خواست نسبت به تعقیب قانونی عاملان بحران کنونی در کردستان عراق اقدام کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، این نماینده عراقی در گفت و گو با خبرگزاری 'المعلومه' عراق همچنین کناره گیری مسعود بارزانی از سمت ریاست اقلیم کردستان عراق را نیز صرفا یک مانور تاکتیکی دانست.
به گفته این نماینده، مسعود بارزانی درحال حاضر مشغول کارهای سیاسی در داخل خاک کردستان عراق است و پیش از اعلام کناره گیری تاکتیکی همه نقش ها و اختیاراتش را به گونه مطلوب خود توزیع کرده است.
او افزود بارزانی بجای انتقال قدرت به رئیس پارلمان آن را به نخست وزیر منتقل کرد و این نشان می دهد کناره گیری او یک تاکتیک و ساختگی بوده است.
وی تاکید کرد دولت مرکزی در بغداد باید برای شناخت علل بوجود آمدن بحران های ساختگی در داخل کردستان عراق وارد عمل شود.
گفتنی است: مردم شهرهای مختلف کردستان عراق طی سه روز گذشته اعتراضات خیابانی گسترده ای علیه آنچه سوء مدیریت، فساد اقتصادی، نبود خدمات عمومی و نیز تاخیر چند ماهه در پرداخت حقوق و دستمزد از سوی تشکیلات حاکم می خوانند، انجام دادند.
در جریان این اعتراضات، همچنین صدها نفر درتظاهراتی در سلیمانیه خواستار محاکمه مسعود بارزانی و طبقه حاکم بر این منطقه شدند.
برخی تظاهر کنندگان خشمگین چندین مرکز حزبی و دولتی را در جریان اعتراضات چند روز گذشته در شمال عراق آتش زدند.
نیروهای امنیتی وابسته به تشکیلات کردستان عراق در برخی مناطق علیه تظاهر کنندگان از آتش گلوله و گاز اشک آور استفاده کرند که بر اساس آمار رسمی دست کم 5 نفر کشته و 80 مجروح تا شب گذشته (سه شنبه) برجای مانده است.
درهمین حال برخی نمایندگان پارلمان عراق از فراکسیون کردی جنبش تغییر نیز خواستار به جریان افتادن احکام جلب قضایی مسعود بارزانی به اتهام های مختلف از جمله اقدام غیر قانونی درتعطیلی پارلمان کردستان عراق شده اند.
نیچروان بارزانی نخست وزیر و فواد طالبانی معاون وی عصر امروز پس از یک سفر چهار روزه از راه مرز ابراهیم الخلیل با ترکیه به کردستان عراق بازگشتند.
خاورم**380**

انتهای پیام /*