شناسهٔ خبر: 23137796 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفتاب یزد | لینک خبر

آفتاب اقتصادی در گفت‌وگو با استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی بررسی کرد

توصیه‌های طلایی برای کودکان در شب یلدا

صاحب‌خبر - آفتاب اقتصادی – نجمه حمزه‌نیا : شب یلدا یکی از قدیمی‌ترین رسومات ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود که این شب را با چیدن سفره‌ای مملو از خوراکی‌های متنوع و رنگارنگ سپری می‌کنیم. هندوانه، انار و آجیل پای ثابت هر سفره ایرانی در شب یلداست. اما نکته‌ای که در این شب حائز اهمیت است ولی کمتر به آن توجه می‌شود، مصرف متعادل مواد غذایی است. در این میان بیشتر مواقع کودکان با مصرف بیش از حد از این مواد غذایی، حالشان بد می‌شود و دچار دل‌درد شوند در اینجا توصیه‌های یک خانم دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه، استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی را در این رابطه را می‌خوانید.
وی در ابتدا گفت : کودکان بزرگ‌تر از دو سال در شب یلدا می‌توانند از برنامه غذایی سالم بزرگسالان استفاده کنند به شرطی که در میل کردن آنها زیاده روی نکنند.
دکتر رحمانی ادامه داد : به دلیل اهمیت ایجاد فاصله بین گروه‌های غذایی در شب یلدا توصیه می‌شود که نهایتا کودکان در ساعت 7 الی 8 شب حداکثر شام خود را میل کنند تا بعد از یک فاصله یک الی دو ساعته بتوانند از میوه و تنقلات و... شب یلدا بهره ببرند.
این استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که کودکان در شب یلدا به چه میزان میوه و تنقلات می‌توانند میل کنند، خاطرنشان کرد : بعد از دادن یک فاصله مناسب بعد ازمیل کردن شام کودکان می‌توانند در حد یک برش به اندازه یک لیوان هندوانه، نیم لیوان انار دانه شده و در حد نیم لیوان از آجیل(مغز پسته و...) و خشکبار در شب یلدا میل کنند.
وی افزود : آجیل مخصوص شب یلدا شامل مغزها و خشکباراز جمله کشمش، برگه زرد آلو و... است که به طور کلی آجیل‌ها نباید شور باشد، زیرا برای کودکان مضر است و بزرگسالان باید توجه داشته باشند که از آجیل‌های مانده و کپک‌زده و آلوده نباشد و از مراکز خشکبار فروشی معتبر آن را خریداری کنند. اگر آجیلی را که تهیه کردند همراه با پوست باشد کودک می‌تواند به میزان نیم لیوان آجیل و نیم لیوان خشکبارمیل کند.
دکتر رحمانی بیان کرد : در شب یلدا اصل بر دورهم بودن اقوام است و ایجاد رابطه عاطفی و این اصل مهم‌تر ازمصرف مواد غذایی باید باشد و افراد باید سعی کنند به جای اینکه بیشتر به وقت خود را صرف میل کردن مواد غذایی کنند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و وقت خود را صرف بحث‌های فرهنگی مانند خواندن سوره‌ای از قرآن و کتاب حافظ کنند.
این متخصص تغذیه عنوان کرد : تغذیه کودکان 2 الی 4 سال با بزرگسالان متفاوت است ولی بعد از چهار سال تفاوتی با بزرگسالان ندارد.
وی با بیان این نکته که باید برای پرهیز از پرخوری کودکان،بزرگسالان می‌توانند وسایل و سرگرمی‌های لازم را برای آنها مدنظر داشته باشند، اظهار کرد :مصرف زیاد مغزها به دلیل داشتن چربی برای کودکان ایجاد مشکل می‌کند وآنها دچار سردرد، سرگیجه،استفراغ می‌شوند و به طور کلی پرخوری کودک را دچار سوءهاضمه می‌کند.
دکتر رحمانی در پایان گفت : بزرگسالان باید به دلیل وجود انواع میوه ها، مغزها، خشکبار در شب یلدا برای سلامتی کودک هرکدام را در یک فاصله معین به او بدهند و در صورتی که شیرینی تهیه شده بود، کودک در حد یک عدد میل کند.