Engadget- به گفته این کمیسیون، شرکت های سازنده خودروهای خودران که در این طرح آزمایشی ثبت نام کرده اند، می توانند خودروهای خودران خود را در جاده های چین آزمایش کنند.
این در حالی است که سال گذشته، مقامات چین تردد خودروهای بدون راننده را در اتوبان های این کشور به کلی ممنوع کردند تا قانونگذارها قوانین جدید ایجاد و تصویب کنند. اما این فرآیند خیلی کند انجام شد و همین امر باعث شد که رابین لی، مدیرعامل شرکت چینی «بایدو» تابستان امسال به دلیل راه اندازی یک تظاهرات ظاهرا غیرقانونی در حمایت از فناوری بدون راننده اش تا مرز اخراج از شرکت رسید. با این حال، قوانین جدید چین به شرکت ها این امکان را می دهد که به صورت موقت اجازه آزمایش خودروهای بدون راننده شان را در برخی جاده های تصویب شده داشته باشند.
ناگفته نماند که این خودروها باید بیمه مسوولیت حوادث خودرو داشته باشند و یک انسان نیز پشت رول بنشیند تا در زمان های بحرانی یا زمان هایی که خودرو به اشتباه می افتد، هدایت آن را به دست بگیرد.
چین با این اقدام، به جمع کشورهایی پیوست که به طراحان فناوری رانندگی خودران امکان می دهند محصولات شان را در جاده های واقعی به بوته آزمایش بگذارند.
حدود دو ماه پیش نیز شرکت چینی بایدو اعلام کرد که قصد دارد تولید انبوه خودروهای خودران را تا سال ۲۰۱۹ آغاز کند. این شرکت فناوری بدین منظور با مجموعه خودروسازی BAIC همکاری خواهد کرد. بایدو پیش از این قصد داشت با همکاری بی ام دبلیو خودروهای خودران تولید کند، اما پس از به نتیجه نرسیدن مذاکرات دو طرف بایدو تصمیم گرفت با شرکت های دیگری همکاری کند.
بایدو از جمله در این زمینه با شرکت ان ویدیا مذاکره کرد تا بتواند از برنامه رانندگی خودکار اپولو استفاده کند. در حالی که این طرح هنوز در جریان است، بایدو همکاری جدیدی را با شرکت خودروسازی چینی BAIC آغاز کرده تا فناوری لازم رابرای تولید خودروهای خودران به دست آورد.
پس از عرضه اولین تولیدات بایدو در سال ۲۰۱۹، خودروهای خودران پیشرفته تری از سال ۲۰۲۱ تولید و به بازار چین خواهد آمد. هر دو سری این خودروها به طور ۱۰۰ درصد خودران نبوده و کماکان به فرمان و پدال مجهز خواهند بود.
بر اساس برنامه مدون بایدو تا قبل از پایان سال ۲۰۱۸ اولین سری از خودروهای خودران بایدو همراه با سیستم آپولو و دستیار صوتی DuerOS خود این شرکت عرضه می شوند. سپس تا سال ۲۰۱۹ یک میلیون خودرو از این دست تولید و عرضه می شود. همچنین قرار است سیستم های هوشمند بررسی ترافیک نیز روی این خودروها نصب شده و استفاده شوند.
آزمایش خودران ها را در مرکز خاص سنگاپور
البته همه کشورها اینطور نیستند که خودروهای خودران شان را در خیابان های عمومی آزمایش کنند. مثلا سنگاپور با هدف توسعه ایمنی در خودروهای خودران مرکز آزمایش راه اندازی کرده است. این مرکز آزمایش جدید در منطقه جورونگ در دو هکتار زمین به طور مشترک میان اداره حمل و نقل زمینی و دانشگاه پلی تکنیک نانیانگ ساخته شده است تا با توسعه استانداردها و تضمین ایمن سازی برای وسایل نقلیه خودران در جاده های عمومی به فناوری خودروهای خودران کمک کند. ظاهرا استاندارد بین المللی یا مرکز استانداردسازی برای فناوری خودران در جهان وجود ندارد و توسعه چنین مرکزی می تواند سنگاپور را به عنوان مولد استانداردهای جدید خودران مطرح سازد.
زیرساخت های جاده ای، قوانین ترافیکی، کنترل و مدیریت آنلاین بر جاده ها در این مرکز با نصب هفت دوربین 360 درجه ای سی سی تی وی تعریف شده تا سیستم تشخیص، ارزیابی و تصمیم مدیریتی به طور لحظه ای اتخاذ شود.
حمل و نقل عمومی و اتوبوس های بدون راننده ازجمله برنامه های سنگاپور برای سال 2022 است که مرکز مذکور می تواند اساس آن برای آزمایش و رفع باگ باشد.