شناسهٔ خبر: 23121873 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

تجربه گلخانه‌های رهاشده مانعی برای توسعه کشت‌ گلخانه‌ای در سمنان

معاون اعتبارات و وصول مطالبات بانک کشاورزی استان سمنان از تجربه گلخانه‌های شکست‌خورده و نیمه کاره مانعی برای توسعه کشت‌ گلخانه‌ای در سمنان گفت: بیش از 200 هکتار از اراضی استان سمنان متقاضی احداث گلخانه‌های مدرن و فوق مدرن هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، حمیدرضا کبیریان اظهار کرد: در بخش گلخانه‌ای محدودیت اعتباری نداریم و منابع داخلی بانکی با نرخ 15 درصد در اختیار گلخانه‌داران قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های وزارتخانه برای کاهش هزینه‌ها تمایل به سمت احداث گلخانه‌های مدرن و فوق مدرن است افزود: استان سمنان همواره در این عرصه پیشرو بوده است و متقاضی احداث گلخانه زیاد هستند اما تصور غلطی از یک گلخانه در بین متقاضیان رواج یافته است که مانع از عملیات اجرایی آن می‌شود.

معاون اعتبارات و وصول مطالبات بانک کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: گلخانه‌هایی را که در سطح استان نیمه کاره هستند و منجر به شکست شدند در اذهان متقاضیان تداعی می‌شود و عملا حرکتی برای راه‌اندازی یک گلخانه دیگر در استان انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه متقاضیان راه‌اندازی گلخانه‌ها باید در این عرصه وارد شده و میزان تولید و کیفیت محصولات و درآمد زایی گلخانه داران را ببیند تأکید کرد: بازدید از گلخانه‌های موفق در دستور کار قرار دارد.

کبیریان با تأکید بر اینکه تأمین اعتبار از خطوط داخلی بانک کشاورزی برای راه اندازی گلخانه‌های مدرن و فوق مدرن انجام می‌شود اضافه کرد: خطوط اعتباری از محل صندوق توسعه ملی برای گلخانه‌های وارداتی با نرخ‌های بسیار پایین ارزی در اختیار گلخانه داران قرار می‌گیرد و محدودیتی در آن وجود ندارد. این سازمان سرمایه در گردش تمام گلخانه‌هایی که در حال حاضر در حال فعالیت هستند را تأمین می‌کند ولو اینکه در مقیاس کوچک باشند.

معاون اعتبارات و وصول مطالبات بانک کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه اراضی در قطعات کوچک در استان سمنان وجود دارد و تعداد خرده مالکین در این استان زیاد است یادآور شد: باید از این موضوع استقبال شود و گلخانه‌های کوچک راه اندازی شود اما کماکان این دستور العمل وجود دارد که گلخانه‌های کوچک زیر 3000 متر که توجیه اقتصادی ندارند را وارد نشویم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون 200 هکتار از اراضی استان سمنان متقاضی برای احداث گلخانه‌های مدرن هستند، تصریح کرد: ما به لحاظ پیشرو بودن در استقبال از فعالیت‌های گلخانه‌ای به این نتیجه رسیدیم که برای داشتن گلخانه‌های مدرن و فوق مدرن نیاز به مشارکت سرمایه گذاران خارجی است.

کبیریان با اشاره به اینکه در گذشته تعدادی سرمایه گذار برای راه اندازی گلخانه‌هایی مشارکت کردند و گلخانه‌های موفقی نیز راه اندازی شده است اذعان کرد: با برخی شرکت‌های معتبر خارجی برای راه اندازی گلخانه‌های مدرن و فوق مدرن نیز مذاکراتی انجام شده است که این شرکت‌ها هزینه‌های احداث گلخانه، تولید محصول، آموزش تکنیسین‌ها و خرید و فروش محصولات ما را متقبل می‌شود. برای سرمایه گذاری به لحاظ مسائل سیاسی که در تمام کشور‌ها حاکم است ترغیبی برای حضور و سرمایه گذاری در کشور ایران وجود ندارد.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه شرکت‌هایی که در چارچوب‌ها و مواضع قانونی موجه هستند دعوت شوند و در ایران سرمایه گذاری کنند اظهار کرد: تا پایان سال 97 برای اراضی مشاعی که به عنوان محل اجرای طرح احداث گلخانه هستند نقشه « یو تی ام» از متقاضیان دریافت نمی‌کنیم و بدون این نقشه به عنوان وثیقه محل اجرای طرح را می‌پذیریم مگر اینکه مباحث حقوقی غیر از این باشد که نیازمند بررسی‌های ویژه‌ای باشد.کبیریان در خصوص واحدهای تولیدی قارچ اعلام کرد: ظرفیت تولید قارچ 200 تن حداقل ترین میزان برای اجرای طرح‌های موجه اقتصادی است و این مهم یکی از دستور العمل‌های بانک است که به این نهاد ابلاغ شده است.

به گفته وی، باید تدابیری برای این طرح نیز اندیشیده شود چرا که متقاضیانی در سطح استان سمنان وجود دارند که با ظرفیت زیر 200 تن برای قارچ‌های دکمه‌ای می‌توانند تولید کنند اما این دستورالعمل‌ها مانع از تولید می‌شود.

برچسب‌ها: