به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم سپهر ظهر سه شنبه در دومین همایش بزرگداشت روز جهانی خاک در آذربایجان غربی با بیان اینکه ایران از نظر فرسایش خاک در شرایط خوبی قرار ندارد اظهارداشت: هم اکنون در برخی نقاط کشور فرسایش خاک شدیدتر از مناطق دیگراست به طوری که در کل جهان یک سوم خاکها تحت تاثیر فرسایش قرار دارند.
وی با بیان اینکه دو و نیم برابر فرسایش جهانی فرسایش خاک در ایران وجود دارد و پنج برابر بودجه عمرانیمان در کشور برای بهبود ساختار خاک به هدر می رود افزود: ۵۰ درصد اراضی استان بخصوص جنوب استان تحت تاثیر فرسایش هستند. و اجرای سامانه های هوشمند آبیاری گامی مهم در راستای حفاظت ازخاک خواهد بود.
سپهر با بیان اینکه استفاده از فاضلاب ها برای خاک بسیار خطرناک است به طوری که الودگی اب توسط نانو ذرات قابل حذف است، اما اگر خاک آلوده شود نمی توان آن را بهبود بخشید عنوان کرد: اگر بخواهیم از آب فاضلابها به صورت خام استفاده کرده و از تصفیه استفاده نکنیم هر محصولی بکاریم آلوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای تولید یک سانتی متر خاک به ۷۰۰ سال زمان نیاز داریم اضافه کرد: تقویت جایگاه تشکیلاتی بخش اجرایی خاک در وزارت جهاد کشاورزی از ملزومات دیگر حفاظت از خاک است.
رئیس انجمن علوم خاک آذربایجان غربی گفت: تهیه و تدوین سند ملی آمایش سرزمین و تبیین جایگاه خاکها و اراضی کشاورزی و ایجاد ردیف اعتباری در بودجه برای خاک در این راستا بسیارکارساز خواهد بود.
وی اظهارداشت: سالانه بیش از ۱۰ هزار هکتار از خاک ما در کشور از بین می رود و در حال حاضر میزان کوه خاری و زمین خواری بالا رفته و باید جلوی آن گرفته شود.