شناسهٔ خبر: 23101747 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: هنگام | لینک خبر

روحانی: وزرا و مسئولان از اجرای حقوق شهروندی گزارش ارائه کنند/روحانی: بر سر پیمان خود هستم، با من بمانید

رئیس جمهور گفت: از وزرا، معاونان و مسئولان می خواهم به مردم گزارش دهند که در طول یکسال گذشته چه اقداماتی برای اجرای حقوق شهروندی را انجام داده اند.

صاحب‌خبر -
سایت خبری تحلیلی هنگام    Hengamnews.com:
رییس جمهور از وزرا و مسئولان خواست تا از اجرای حقوق شهروندی گزارش ارائه کنند.

حجت‌الاسلام حسن روحانی که در اجلاس حقوق شهروندی سخن می‌گفت، تصریح کرد: از وزرا، معاونان و مسئولان می خواهم به مردم گزارش دهند که در طول یکسال گذشته چه اقداماتی برای اجرای حقوق شهروندی را انجام داده اند.

وی تاکید کرد :وزرا اعلام کنند چه برنامه هایی برای اجرای حقوق شهروندی برای سال پیش رو دارند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امروز که سالروز رونمایی از منشور حقوق شهروندی است، روز بسیار مبارکی است. ما علاقمند بودیم که همه وزرا، معاونان و مسئولان امروز بتوانند گزارشی از اجرای منشور حقوق شهروندی ارائه کنند که بخاطر محدودیت زمان، فقط تعداد معدودی از وزرا و معاونان می توانند گزارش خود را ارائه کنند، اما از وزرا و معاونان و مسئولان می خواهم گزارش عملکرد خود و برنامه سال پیش رو درباره تحقق حقوق شهروندی را به مردم ارائه کنند.

پس از سخنان رئیس جمهور، تعدادی از وزرا گزارش خود را در راستای تحقق حقوق شهروندی ارائه کردند.

روحانی پس از ارائه گزارش  شهیندخت مولاوردی ،  با تشکر از وی بخاطر پذیرش مسولیت دستیار رئیس جمهور در حقوق شهروندی گفت: مسئولیت خانم مولاوردی بسیار سنگین است زیرا وطیفه ایشان پایش مستمر همه وزارتخانه ها و دستگاه ها و گزارش گیری و اعلام به مردم است.

وی ادامه داد: طبق منشور حقوق شهروندی، خانم مولاوردی باید به طور منظم به رئیس جمهور گزارش دهد و من از او می خواهم که همزمان با رئیس جمهور، به مردم هم روند اجرای حقوق شهروندی را گزارش دهد.

روحانی خاطرنشان کرد: نظرات مردم باید در سایت حقوق شهروندی منعکس شده و به اطلاع دولت برسد. باید مشخص شود دستگاه ها، نهادهای عمومی که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند و وزارتخانه ها چه اقداماتی انجام داده و در چه مواردی عقب ماندگی دارند.

روحانی همچنین از زحمات الهام امین زاده  که پیش از مولاوردی مسئولیت دستیار رییس جمهور در زمینه حقوق شهرودی را عهده‌دار بود، تشکر کرد.

رئیس جمهور پس از ارائه گزارش لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس  جمهور تاکید کرد: اگر بخواهیم حقوق شهروندی تکمیل و رسیدگی شود، باید معاونت حقوقی رئیس جمهور، رئیس سازمان اداری استخدامی و دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی  مدام با یکدیگر جلسه داشته باشند و طرح های تکمیلی تهیه کرده و به هیات وزیران یا رئیس جمهور ارائه کنند.

وی همچنین  از زحمات مجید انصاری برای نقش آفرینی در تهیه منشور حقوق شهروندی، تشکر کرد.

روحانی پس از گزارش علی ربیعی با اشاره به اینکه مسئولیت  ربیعی در حقوق شهروندی مسئولیت مضاعفی است اظهار کرد: مسئولیت آقای ربیعی رسیدگی به مدد جویان از جمله کودکان بی سرپرست، زنان سرپرست خانواده، خانواده دارای معلول و سالمندان است.

وی افزود: نباید کسی از سالمند بپرسد که مذهب، قومیت یا فکر سیاسی اش چیست. حمایت از مددجویان باید تمرینی باشد برای رعایت حقوق مساوی برای همه مردم و شهروندان. یکی از جاهایی که مساوات به معنای واقعی کلمه می تواند استقرار یابد، در همین زمینه است.

رییس  جمهور در ادامه پس از شنیدن گزارش صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل سر و کار داشتن با فرهیختگان، نویسندگان، هنرمندان و خبرنگاران متفاوت از سایر وزارتخانه هاست.

روحانی با اشاره به اینکه این اقشار مشکلات زیادی داشته اند گفت: امیدوارم در چهار سال گذشته، مشکلات این اقشار کمتر سده باشد.

وی ادامه داد: یکی از خواسته های مردم دخالت کمتر دولت در زندگی آنهاست. وزارت فرهنگ به دلایل قانونی و گاه سلیقه ای، در کار هنرمندان دخالت می کند. اگر وزارت فرهنگ به دخالت قانونی اکتفا کرده و دخالت سلیقه ای نکند، قدم بزرگی برای احقاق حقوق شهروندی برداشته ایم.

روحانی پس از پایان گزارش آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات گفت: وزیر جوان کابینه دوازدهم فعالیت‌های اززشمندی را در زمینه ارتباطات داشته است. فکر می‌کنم بخش مهمی از حقوق شهروندی مردم در زمینه ارتباطات دسترسی به ارتباطات آسان, ارزان، امن و با حفظ حریم خصوصی است.

وی افزود: می‌دانیم آقای جهرمی در جایی است که فشار زیادی وجود دارد ، از دولت یازدهم ایستادگی کردیم‌، برای اینکه مردم بتوانند ارتباط سهلی را داشته باشد.

رییس جمهور تصریح کرد: این فشارها وجود دارد و ما همچنان ایستادگی خواهیم کرد و ایشان باید بایستد و مقاومت کند و همه دولت پش سر ایشان است این داستان ساده نیست، حق بزرگ مردم است اینکه لیسانسیه‌ حقوق با چه نمره‌ای، ۱۴۰ واحد را گذرانده و بخواهد برای سرنوشت یک ملت با قلم خود تصمیم بگیرد، شدنی نیست.

وی ادامه داد: این از حقوق مهم مردم است حالا اگر یک نفر در مصرف آب اسراف کرد قاضی می‌تواند آب شهر یا یک سد را قطع کند! باید با متخلف برخورد شود و نمی‌توان ملتی را از آب خوردن محروم‌کرد.

البته اخلاق برای ما مهم است اینترنت کودکان و اینده جوانان و حراست از آن، فرهنگ، ایمان و آینده جوانان برای ما مهم است. تا روزی که حیات داشته باشم و رییس جمهور باشم از حق مردم حراست میکنم و نخواهم گذاشت حقوق مردم تضییع شود.

روحانی پس از ارائه گزارش انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی خاطرنشان کرد: خدماتی که دستگاه ها به مردم ارایه می‌کنند بخش مهمی از حقوق شهروندی است. کیفیت، زمان و هزینه خدمات بسیار مهم است.

روحانی ادامه داد: مردم باید برای اعلام مطالبه خود به یک میز در دستگاه ها مراجعه کنند نه اینکه به چند اتاق بروند. آن دستگاه‌ها نباید مردم را به اتاق های مختلف بفرستند. زمان ارایه خدمات باید به مردم گفته شود. دستگاه ها باید در خدمت رسانی به مردم با هم رقابت کنند در این شرایط مفاسد هم از بین می رود یا کاهش می یابد.

در اجلاس حقوق شهروندی که در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است ، محمدجواد ظریف، بیژن زنگنه، محمود علوی، ولی الله سیف، علی یونسی، عیسی کلانتری، علی ربیعی، لعیا جنیدی، محمد نهاوندیان، الهام امین زاده، عبدالرضا رحمانی فضلی، سورنا ستاری، عباس صالحی ،بطحایی، آذری جهرمی، حسینعلی امیری، شهیندخت مولاوردی، حسام‌الدین آشنا حضور دارند.

 
گزیده سخنان رئیس جمهور را در ادامه می خوانید:

اگر نظر عمومی مردم این است که یک نهادی زیاد پول می‌گیرد، حق با دولت نیست، حق با ملت است.

اول سال پول می‌دادیم، یک روز هم دیر می‌شد،‌اعتراض می‌کردند اما بابت هزینه‌کرد آن پاسخگو نبودند.

برخی از این پول‌ها صرف تخریب دولت می‌شد که البته به این بحث نمی‌خواهم بپردازم.

پشت این تریبون به وزیر اقتصاد و خزانه دستور می‌دهم از سال 97 هر بودجه‌ای که به هر دستگاهی تخصیص می‌دهد باید بلافاصله در سایت اعلام کند که همه مردم ببینند.

می‌گویند فلان دستگاه عمومی غیردولتی است. اگر از مردم پول و عوارض نمی‌گیرد، اشکالی ندارد. اما اگر قرار شد از بیت‌المال یعنی جیب مردم پولی بگیرد، باید گزارش بدهد به مردم و بگوید این پول را چه کرده است.

غیر از این راهی برای جلوگیری نیست. والله، بالله، اگر صدها دستگاه و دادگاه مبارزه کنند، نمی‌توانیم فساد را ریشه‌کن کنیم مگر اینکه مردم شفاف ببینند ما را.

باید برویم اتاق شیشه‌ای و نورافکن روی ما باشد تا مردم ما را مشاهده کنند.

ماهی نبوده که نایستم و بحث نکنم با دستگاه‌های مختلف، درباره فیلتر و بستن شبکه‌ها. می‌گفتند بزرگراه را باید از بین ببریم. اگر یک راننده تخلف کرد یا یک تصادف در اتوبانی رخ داد، باید آزادراه را از بین ببریم؟

مگر می‌شود در دنیای امروز از فضای اینترنت خارج شویم و بگوییم می‌خواهیم اشتغال ایجاد کنیم؟

شب گذشته در گزارشی اعلام شد که 70 درصد خدمات دنیا امروز از طریق اینترنت انجام می‌گیرد.

حتی اگر بخواهیم مساله بهره‌وری آب را حل کنیم، از طریق اینترنت می‌توانیم حل کنیم.

نمی‌شود برگردیم به دنیای 50 سال پیش. افکار ما باید در دنیای امروز باشد.

بزرگترین حق شهروندی جوانان ما در این کشور، اشتغال است. یکی از راه‌های اشتغال، فضای مجازی است.

یکی از شبکه‌های اجتماعی فعال در ایران، 30 هزار اشتغال ایجاد کرده است. قرارمان این است که صدها هزار شغل از این طریق ایجاد کنیم.

من نمی‌خواهم بگویم فضای اینترنت خطر ندارد. من اتوبان را هم خطرناک می‌دانم. باید مراقب بود. باید آموزش داد.

آموزش و پرورش ما یکی از مسئولیت‌های مهمش آموزش خطرات و تهدیدهای فضای مجازی به کودکان و نوجوانان است. ما فضای اینترنت امن می‌خواهیم.
 
 ما یک فضای امنیتی نمی‌خواهیم که مرتب برویم در زندگی خصوصی مردم. چه کسی به چه کسی اس ام اس زد و چه گفت. رها بگذاریم مردم را. آن دوره واللله و تالله گذشت. ول کنید.

یک مقدار قبول کنیم مردم حساسند. ما فکر می‌کنیم دیندار فقط ما هستیم.

ما فکر می‌کنیم عقل مطلقیم و مردم بی‌خبر؟ مردم یک قدم از ما جلوترند. بگذاریم فضای دانشگاه آزاد باشد.

اگر کسی می‌آید از ما کنتور آب بگیرد، از دین و مذهبش می‌پرسیم؟ از نماز شب او می‌پرسیم؟ چه کار دارید؟ آب بده، پول بگیر.

مردم برق می‌خواهند. فرد می‌خواهد لیسانس و فوق لیسانس بگیرد چه کار داری که می‌روی از همسایه در مورد او می‌پرسی؟ به تو چه ربطی دارد؟ این غلط‌ها چیست؟ فضا را باز بگذاریم برای حقوق مردم.
 
البته اگر کسی قانون را زیر پا گذاشت و جرمی مرتکب شد باید پاسخگو باشد ولی تفحص در زندگی خصوصی مردم نکنیم. فرمان هشت ماده‌ای امام را فراموش نکنیم. هر روز بخوانیم.

امام در سالی که آن همه کشتار بود توسط گروهک‌ها فرمود اگر وارد خانه مردم شدید دیدید آلات قمار است اگر نقل کنی مستوجب تعزیر هستی.

مگر ما متخصص درست کردن پرونده برای مردم هستیم؟ ببینیم پیغمبر با مردم چگونه با مردم رفتار می‌کرد. با علم الهی و استعداد بلند ذاتی، همه منافقان و کفار را می‌شناخت. به آنها متعرض می‌شد و می‌گفت دیشب در خانه‌ات چه کردی؟ اگر می‌خواست محاکمه هم بکند والله شنود نمی‌گذاشت. اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنیم.

شنود، موارد مشخصی دارد. تروریسم، جنایات سازمان‌یافته، توطئه علیه کل کشور. غیر از این موارد چیزی نداریم. مصوبه شورای عالی امنیت ملی است. همه دستگاه‌های امنیتی و انتظامی و برخی دستگاه‌های دیگر که گاهی از این کارها می‌کنند می‌گویم باید به قانون عمل کند. باید بدانید نوکر و خادم مردم هستند و برای امنیت جامعه کار می‌کنند.

اگر می‌خواهیم کشورمان در مسیر درست حرکت کند، فضا را باید باز و شفاف کنیم.

از همه جوان‌ها می‌خواهم بودجه 97 را رها نکنید. ادامه بدهید. ببینید در بودجه چه خبر است. این نورافکن‌ها باید روی همه ردیف‌ها برود. همه باید به مردم اعلام شود که کجا خرج شده است.
 
من به عنوان رئیس‌جمهور سر پیمان خود تا آخر خواهم بود و از شما مردم می‌خواهم که بر سر پیمان بمانید. ما با هم کاری را شروع کردیم. ما باید با هم ادامه بدهیم. روحانی در تمام ساعات دولت دوازدهم به شما، به رای و نظر شما، به حمایت و انتقاد شما نیازمند است.

وظیفه ما پاسخگویی است. ما بر سر پیمان خود تا پای جان ایستاده‌ایم. باید کشور را پیش ببریم. مردم! ده‌ها مشکل پیش روی ماست ولی اگر دست به دست هم دهیم همه را حل خواهیم کرد.

دو سال از برجام گذشته است. چند بار آمریکایی‌ها آمده‌اند آن را از بین ببرند؟ تا امروز نتوانسته‌اند و تا آخر هم نخواهند توانست.
 
اگر کسی با برجام مخالف است، به ترامپ دل نبندد. کاری برایش نخواهد کرد. برجام می‌ماند، ما راه را ادامه می‌دهیم.

طرح تحول سلامت را هم به عنوان یکی از حقوق مهم شهروندی ادامه می‌دهیم. آرامش اقتصادی به عنوان یک حق مهم شهروندی را تامین می‌کنیم.

بنای ما مهار تورم و رشد مثبت اقتصادی است. در سکه و ارز و بازار سرمایه، بنای ما تعادل صحیح است.
 
با کمک شما و در کنار هم حل خواهیم کرد. فضای مجازی و اینترنت را مورد حراست قرار می‌دهیم.

می‌دانم بعضی‌ها، شب تا صبح خواب‌هایی می‌بینند. آن خواب‌ها تعبیر نمی‌شود. فضای ارتباط مردم ما با جهان حفظ خواهد شد.

وزیر ما همین‌جا به مردم قول می‌دهد دستش روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت.

ما به مردم وعده دادیم، گفتیم جوانان، زنان، اقوام و اقلیت‌ها ... پای این عهد ایستاده‌ایم.

در اشتغال سال گذشته، چند درصد مردها مشغول کار شدند، چند درصد زنان؟ زمانی رشد اشتغال زنان منفی بود. در سال گذشته، 67 درصد اشتغال ما مربوط به زنان جامعه ما بود. مردان ناراحت نشوند، باید گذشته زنان جبران شود.
 
من به تمام وزارتخانه‌ها گفته‌ام حداقل دو جوان و حداقل یک خانم در سطح معاون یا مشاور نصب شود.

اعلام می‌کنم به دولت، تمام کارهایی که به بخش‌های مردمی واگذار می‌شود باید حداقل 50 درصد آن جوان باشند نه اینکه کل سیستم دست بازنشسته‌ها باشد.

ما در بودجه سال 97 هیچ چیزی را گران نخواهیم کرد مگر اینکه بگوییم این پول کجا صرف خواهد شد و اگر قبول کردید این کار انجام می‌شود.

اعلام می‌کنم، قیمت بنزین و گازوئیل بالاتر از نصف قیمت جهانی امروز نخواهد بود.
 
چرا در و پنجره می‌سازیم بعد از چند ماه لق می‌شود ولی یک در اروپا درست می‌شود و خراب نمی‌شود؟

چرا لوله‌کشی می‌کنیم و بعد از چند ماه خراب می‌شود؟ تا سیم‌کشی ما استاندارد نشود، صدها حادثه پلاسکو خواهیم داشت.

تا کارگر و مدیر ما استاندارد نباشد، در پتروشیمی و پالایشگاه آتش‌سوزی خواهیم داشت.

سراسر کشور باید همه مشاغل و همه کارها از جزئی تا کلی باید استاندارد شود. چرا قطعه ایرانی 6 ماه و مشابه خارجی آن 6 سال کار می‌کند؟ چون استاندارد نیست. باید همه امور ما استاندارد شود.
 
مردم! ما باید تلاش کنیم که حقوق شهروندی، فرهنگ شود. حقوق شهروندی با نوشتن و ابلاغ و پایش درست نمی‌شود. باید تبدیل به فرهنگ و گفتمان شود.

اگر در یک اداره ما اجرا نمی‌شود حقوق شهروندی، فضای مجازی، موبایل‌ها، جوانان، به میدان بیایید و اعتراض کنید. جامعه را به سمت استاندارد شدن بکشانید.

هر روز به وزیر علوم ما دستور می‌دهند از جاهای دیگر. وزیر باید در همه جمعیت‌ها و شوراها حرف بزند. وزیر فرهنگ ما مسئول است. در سیاست خارجی، وزیر خارجه ما مسئول است. نمی‌شود که همه بخواهند مداخله کنند.

معیار ما قانون اساسی است. من باید اصل 113 قانون اساسی را اجرا کنم که می‌گوید رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است. ما چیزی فرای قانون نداریم.

خواهش می‌کنم از همه که بار مسئولیت سنگین حقوق شهروندی را به عنوان یک مسئولیت مهم دولت مدنظر قرار دهید، گزارش دقیق به مردم و رئیس‌جمهور بدهید و من هم موظفم سالی یک بار گزارش بدهم به مردم.

اگر زنده باشم، سال آینده به مردم گزارش می‌دهم که چه مشکلاتی در این مسیر وجود دارد.