شناسهٔ خبر: 23101455 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

هاشمی: مصلحت است برای هیچ پستی در کمیته المپیک کاندیدا نشوم

صاحب‌خبر -
رئیس کمیته ملی المپیک ضمن توضیح در رابطه با انتخاب صالحی‌امیری تأکید کرد که مصلحت این است در این مقطع زمانی، کاندیدای انتخابات نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث هاشمی در نشست خبری که امروز (دوشنبه) در رابطه با برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک داشت، در مورد حضور خود در این انتخابات و اینکه آیا طبق آنچه مطرح شده، قصد آمادگی برای پست دبیرکلی و نایب رئیسی را دارد، توضیح داد.

وی در پاسخ به این پرسش گفت: مصلحت این است که در این مقطع برای هیچ پستی کاندیدا نشوم، اگر هم صحبت‌هایی مبنی بر توافقات در این زمینه مطرح شده، مگر بد است؟

رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: اینکه بین نهادهای ورزشی کشور و برای برگزاری انتخابات مهمی، تعامل لازم صورت بگیرد، چه ایرادی دارد؟

هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه گفته شده انتخابات مهندسی شده است؟ یادآور شد: زمانی که تعامل لازم میان دو نهاد ورزش کشور وجود نداشت، انتقاداتی مطرح بود که چرا شرایط تعامل وجود ندارد. حالا هم که هماهنگی و تعامل مطرح شده، این‌طور مطرح می‌شود.

رئیس کمیته ملی المپیک همچنین در رابطه با معرفی صالحی‌امیری به عنوان یکی از کارشناسان خبره در مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک توضیح داد و گفت: تبصره ۵ ماده ۵ اساسنامه تأکید دارد بر اینکه کمیته ملی المپیک می‌تواند بر اساس صلاحدید خود از مراجع دولتی نماینده‌ای را به عضویت بپذیرد و بر همین اساس صالحی امیری را به عنوان کارشناس خبره معرفی کردیم.

وی در این رابطه ادامه داد: چنین انتخاباتی در سطح دنیا برگزار می‌شود، ببینید رؤسا و اعضای هیأت رئیسه چه کسانی هستند. در کشور ما بهترین شکل برای برگزاری انتخابات و اینکه در فضای آزادانه باشد، مهیا شده است؛ انتخاب صالحی امیری به عنوان کارشناس خبره در هیأت اجرایی مطرح شد و در یک فضای کاملاً اقناعی و بدون مخالفت، تصمیم‌گیری شد.

کیومرث هاشمی در ادامه نشست خبری خود با تأکید بر اینکه ورزش کشور نیاز به رفاه و همدلی دارد و بنابراین باید رفتارهای شخصی براساس منافع ملی باشد، یادآور شد: البته نباید در این زمینه نگاه های کارشناسی فدا شود اما در مجموع باید منافع ملی را در نظر گرفت بخصوص اینکه سال آینده دو رویداد بین‌المللی مهم پیش رو داریم. یکی جام جهانی فوتبال و دیگری بازی های آسیایی که مانند المپیک شاخص ارزیابی ورزش کشور است.

وی با آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال در جام جهانی پیش رو خاطرنشان کرد: رقبای ما در بازی های آسیایی در حال کار کردن هستند و سرمایه گذاری زیادی انجام داده اند که قابل قیاس با سرمایه گذاری ما نیست البته ورزش ایران نیز مستعد زیاد دارد اما کار ما سخت است البته این طور نیست که نتوانیم رتبه های گذشته را ارتقاء دهیم اما کار خیلی سختی داریم.

هاشمی با بیان اینکه میزبانی اندونزی قابل قیاس با دیگر ادوار آسیایی نیست یادآور شد: به لحاظ مدیریتی و زیرساختی در این دوره از بازی ها به مشکل خواهیم خورد. محل برگزاری بازی ها در یک شهر متمرکز نیست و همین موضوع مشکل ساز خواهد شد. از طرفی اندونزی به عنوان میزبان سعی دارد اول تا پنجم جدول توزیع مدال ها شود. در کل کار ما سخت است به خصوص اینکه برخی اوزان و مدال ها که اتفاقا شانس مدال حتی طلا داشتیم حذف شده است.

رئیس کمیته المپیک با تأکید براینکه در حال حاضر تعامل خوبی بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش وجود دارد تأکید کرد: هیچ دوره ای تعامل اینگونه نبوده است. الان در سطح بالایی از تعامل قرار داریم که بخش اعظم آن مدیون تدبیر سلطانی فر است. در خیلی از مواقع با هم در مورد رفع مشکلات صحبت می کنیم.

وی در این رابطه اظهار داشت: در این دوره مدیریتی به دنبال این هستیم که انتخاباتی سالم برگزار کنیم. تعامل ها بر این است که تنشی وجود نداشته باشد. معتقدم نه روحیه ما این است که در صدد تقابل باشیم و  نه وزارت ورزش. همه در کشتی هستیم و هر چه تعامل بیشتر باشد به نفع کشور است.

هاشمی در بخشی از سخنان خود خطاب به رسانه ها تأکید کرد: شما نیز در ایجاد این تعامل نقش دارید!

رئیس کمیته المپیک با بیان اینکه دوره هیئت اجرایی و هیئت رئیسه ۴ ساله است و طبق قانون یکی روز هم نمی توانیم اضافه بمانیم گفت: ما ۵ روز زودتر انتخابات را برگزار می کنیم. هیچ دوره ای این گونه نبوده است. در زمان تعیین زمان انتخابات هماهنگ بودیم تا روز آن با برگزاری هیئت دولت یکی نباشد و وزیر ورزش هم بتواند در انتخابات حضور داشته باشد.

کیومرث هاشمی بخشی از صحبت های خود را به نامه استعلامی که همزمان برای مجلس و کمیته بین‌المللی المپیک ارسال کرده بود تا از مسئولان مربوطه برای برگزاری انتخابات طبق اساسنامه مصوب ۱۳۹۲ اظهارنظر بگیرد، اختصاص داد.

وی در این رابطه با بیان اینکه از هر دو نهاد جواب مثبت گرفته ایم گفت: برخی انتقادها بر این شده است که برگزاری انتخابات و ملاک اساسنامه ای آن مشخص نیست اما اعلام کرده بودیم که این انتخابات با اساسنامه فعلی برگزار می شود. گفته بودند که چرا اعضای مجمع از اساسنامه جدید مطلع نیستند در حالی که به تاریخ ۲۲ مردادماه پیش نویس آن را در اختیارشان قرار داده بودیم.

رئیس کمیته المپیک با بیان اینکه در مورد برگزاری انتخابات از سازمان بازرسی هم استعلام لازم گرفته شده، تصریح کرد: آئین نامه ای که انتخابات چهار سال پیش براساس آن اعلام شد شبهاتی زیادی داشت. این اشکالات برطرف شده و طی چند روز آینده به طور رسمی اعلام می شود.

وی همچنین به این موضوع اشاره کرد: طبق اساسنامه و آنچه IOC به آن تأکید دارد در صورت غیبت رئیس فقط فردی می تواند در مجمع حضور داشته باشد و کاندیدا شود که منتخب مجمع فدراسیون مربوطه باشد که در حال حاضر غیر از فوتبال، هیچ فدراسیون دیگری این شرایط را ندارد.

برچسب‌ها:

نظر شما