شناسهٔ خبر: 23097822 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در ارومیه:

​تعایش در جامعه بزرگ اسلامی باید به مانند یک پروژه دینی دنبال شود

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: امروزه نیاز داریم که تعایش و همزیستی در جامعه بزرگ اسلامی و حتی در جامعه بشری به مانند یک پروژه دینی دنبال شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری تقریب از ارومیه، حجت الاسلام احمد مبلغی دیروز در نشست علمی و تخصصی فرهنگ تعایش و گفتگو در ارومیه اظهار داشت: تعایش و همزیستی بزرگترین، چهارچوب ترین و فراگیرترین پروژه ای است که از سوی دین برای حفظ بشریت مطرح شده است.

وی افزود: تعایش یک شعار نیست بلکه ملموس ترین، عینی ترین و مرتبط ترین امر به لایه های زندگی اجتماعی است که باید به اصول آن توجه کرد.

استاد دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم افزود: انسان اینگونه آفریده شده است که نمی تواند اجتماعی زندگی نکند لذا ما باید ساز و کار و زیرساخت تعایش را که عبارت از ایجاد ارزش ها و نظام فرهنگی است پی بگیریم و این کار ممتدی است که برگزاری نشست های مختلفی را می مطلبد.

وی ادامه داد: در فضاهای اجتماعی و بشری نمی توانیم از خاستگاه مذهب و دین، معنویت دیگران را نادیده بگیریم و تضعیف کنیم و این تفکری غلط است.

مبلغی افزود: خداوند همه انسان ها را یک خانواده به حساب آورده است و باید بین آنها تعایش باشد.

استاد دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، اصل قرآنی "تعارف در قبال ملت ها"، اصل قرآنی "تسابق بر انجام خیر از سوی اتباع ادیان و مذاهب"، تعاشر و تعامل را اصول همزیستی و تعایش ذکر کرد.

مبلغی تصریح کرد: در منطق دین، واژه تعاشر که واژه  تکرار شده ای است، ناظر به این است که باید نوع فعالی از تعایش را برقرار کنیم؛ تعایشی که در آن معاشرت و آمد و شد باشد؛ معاشرتی که به تعایش و زندگی مسلمانان روح ببخشد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی برقراری عدالت در مناسبات اجتماعی را ضروری دانست و گفت: اسلام برای شکل گیری زندگی جمعی، تعامل را ضروری شمرده است و از آن با عناوینی مثل تعایش، تعاشر و تعاون یاد کرده است.