شناسهٔ خبر: 23094293 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

نشست اضطراری کمیته فلسطین اتحادیه بین‌المجالس اسلامی برگزار شد

اتحاد پارلمان کشورهای مسلمان برای حمایت از فلسطین

صاحب‌خبر -

نشست اضطراری کمیته فلسطین اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی  روز گذشته در تهران برگزار شد. در این نشست که در واکنش به اقدام جنجال برانگیز رییس‌جمهور آمریکا در رابطه با انتقال سفارت کشورش از تل آویو به بیت المقدس برگزار شده بود، نمایندگان کشورهایی همچون ایران، اردن، سنگال، ترکیه، اندونزی، چاد و فلسطین شرکت و سخنرانی کردند. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در این نشست با بیان اینکه بر اساس اساسنامه اتحادیه بین‌المجالس کمیته دائمی فلسطین مسئولیت مهمی بر عهده دارد به خصوص در شرایط فعلی که اقداماتی علیه این کشور رقم خورده است، اظهارداشت: باید بحث‌های جدی برای مقابله با اقدامی که درباره سرنوشت فلسطین صورت گرفته اتخاذ شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیم آمریکا برای تغییر محل سفارت خود در رژیم صهیونیستی عنوان کرد: باید دید این امر سلیقه‌ای، اتفاقی و یا براساس برنامه‌ریزی است تا برای پاسخ به آن فکر چاره کرد.
وی افزود: در سال‌های اخیر شاهد خیزش‌هایی در کشورهای اسلامی بودیم که ملت‌های آنها خواسته‌های طبیعی داشتند و باید در مسیر درستی به این خواسته‌ها پاسخ داده می‌شد اما صهیونیست‌ها بستری در برخی کشورهای اسلامی طراحی کردند تا شرایط را تغییر دهند لذا بیشتر مطالبات طبیعی را به آشفته سازی در کشورهای اسلامی تبدیل کردند و تا حدی هم این پروژه‌ها پیشروی کرد. لاریجانی ادامه داد: این مسیر در کشورهایی همچون مصر،عراق و لیبی دنبال شد که البته همه جا موفق نبودند و در برخی نقاط آشفته‌سازی مهار شد ، چنانچه ماجرای سوریه 6 سال ادامه یافت و در ابتدای کار آمریکا مطرح می کرد که مردم سوریه خواست‌های دموکراتیک دارند که حتی اگر این را درست بدانیم باید گفت پس چرا تروریسم به داخل عراق که کشور دموکراتیکی بود سرایت کرد. لاریجانی ادامه داد: مباحثی که در مورد سوریه گفته شده با قصد دیگری است، زیرا آنها هدف آشفته‌سازی سیاسی را دنبال می‌کنند تا انرژی کشورهای اسلامی را مستهلک و درگیری داخلی در آنها ایجاد کنند لذا در این شرایط اسرائیل می‌تواند اقدامات خود را پیش ببرد. وی ادامه داد: از این رو ایالات متحده با طرح بحث انتقال پایتخت اسرائیل به بیت‌المقدس به دنبال تغییری در سطح منطقه و کشورهای اسلامی است تا کشورهای مسلمان از فلسطین غافل شوند.
لاریجانی با تأکید بر اینکه موضوع مورد نظر آمریکا انتقال پایتخت اسرائیل به بیت‌المقدس نیست، گفت: این کشورها به دنبال سوء استفاده از وضعیت آشفته سیاسی هستند تا از موضع خود در برابر فلسطین بگذرند حال آنکه با موفقیت رژیم صهیونیستی ماجراهای جدیدی برای کشورهای اسلامی ایجاد خواهد شد. رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از رژیم صهیونیستی باید به عنوان بروکراسی شر یاد کرد از این رو باید توجه داشت سرنوشت فلسطین با همه کشورهای اسلامی عجین است لذا همه باید احساس مسئولیت کنیم زیرا مسئله کوچکی نیست. وی با اشاره به تشکیل کمیته فلسطین اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی تصریح کرد: در این نشست باید تحلیل واقع‌بینانه‌ای انجام و در پیش روی کشورهای اسلامی قرار دهیم؛ برخی کشورهای اسلامی روابط اقتصادی یا سیاسی نیز با رژیم صهیونیستی دارند که حداقل با اتکاء به غیرت اسلامی و عربی این ساز و کارها و روابط باید تعلیق شود.
لاریجانی یادآور شد: در صورت عدم انجام اقدام عملی در این زمینه با پشیمانی بسیار در سال‌های آتی روبرو خواهیم شد بنابراین باید از ملت شجاع فلسطین که در درون سرزمین خود انتفاضه‌ای خلق کردند قدردانی و حمایت شود از این رو امیدواریم این نشست متناسب با وزن حادثه از تصمیمات مهم برخوردار باشد. رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن آرزوی توفیق برای همه نمایندگان کشورهای حاضر در این نشست گفت: نگاه‌هایی در دنیا به پارلمان کشورهای اسلامی معطوف شده تا از تصمیم آنها مطلع شوند از این رو امیدواریم نتایج رضایت‌بخشی را در پیش داشته و آن را به سایر کشورهای اسلامی ابلاغ کنیم.
همچنین حیاالقراله نماینده پارلمان اردن در نشست اضطراری کمیته فلسطین اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی اظهارکرد: به خاطر قضیه فلسطین گرد هم آمده‌ایم زیرا فلسطین و مقدسات اسلامی برای اردن یک حادثه گذرا و فوری نیست بلکه همیشه در دهه‌های پیشین در راس اولویت‌های ما قرار داشته و دارد. وی افزود: اردن نزدیک‌ترین کشور به فلسطین است و لذا روابط اردن و فلسطین همیشه قوی‌ترین روابط بوده است و همواره به دنبال این بوده‌ایم که این روابط تقویت شود. نماینده پارلمان اردن همچنین بیان کرد: هیچ کس نمی‌تواند منکر دفاع از قدس باشد. ما همواره از فلسطین حمایت کرده‌ایم و انظار عالم را به این مساله رهنمون ساخته‌ایم. القراله در ادامه گفت: ما مخالفت خود را با تصمیم بیهوده آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از همان ابتدا اعلام کرده و پیامدهای آن را هشدار دادیم و از جامعه بین‌الملل درخواست کردیم تا مسئولیت خود را انجام دهند. وی با تاکید بر اینکه قدس پایتخت فلسطین است و نمی‌شود این حقیقت ابدی را نادیده گرفت، افزود: حالت ضعف و سستی که اکنون جهان اسلام در آن به سر می‌برد منجر شد حکومت آمریکا با لابی صهیونیسم این تصمیم احمقانه را بگیرد و خارج از چارچوب حل فراگیر قضیه فلسطین عمل کند لذا بر ما واجب است که مواضع خود را تحکیم بخشیم.
نماینده پارلمان اردن همچنین اظهار کرد: مواضع حمایت از قدس قابل چانه‌زنی نیست و ما بر این موضوع تاکید داریم که قدس کلید تحقق ثبات و استقرار در منطقه است و این تصمیم آمریکا روند صلح را دچار تزلزل می‌کند و احساسات مسلمانان و مسیحیان را بر می‌انگیزد.
کشورهای اسلامی سفارتخانه‌های خود را در قدس افتتاح کنند
همچنین در نشست دیروز نماینده پارلمان ترکیه از کشورهای اسلامی دعوت کرد تا سفارتخانه‌های خودرا در قدس افتتاح کنند.
به گزارش ایسنا، ارهان آتالای، نماینده پارلمان ترکیه، در این نشست اظهار کرد: معتقدیم که باید راه حلی برای مسئله قدس و مسجد الاقصی پیدا کنیم و موضع خود را در مقابل این تصمیم ظالمانه روشن کنیم.
وی افزود: همانطور که اطلاع دارید این امت، امت واحدی بود اما امروز شاهد هستیم که به قومیتها و حزبهای مختلفی تبدیل شده و اختلافاتی هم به وجود آمده است.
نماینده پارلمان ترکیه همچنین بیان کرد: ما باید حرکتی انجام دهیم که نتیجه آن پیروزی باشد و بنا به این آیه قرآن که به ریسمان خدا چنگ زنید، ما باید بر وحدت خود تاکید داشته باشیم. وی افزود: امت اسلامی باید گردهم آیند تا مجد و قدرت خود را بازگردانیم. زیرا اختلافات نتیجه‌ای نخواهد داشت.
آتالای تاکید کرد: این جلسات کافی نیست؛ ما باید گام‌های عملی را هم برداریم. رئیس جمهور ترکیه تصمیمات مهمی را اتخاذ کرده که مهمترین آن به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت فلسطین است. ما از کشورهای اسلامی دعوت می کنیم تا سفارتخانه‌های خود را در قدس افتتاح کنند.
اگر آمریکا حمایتش را از اسرائیل بردارد اسرائیلی وجود نخواهد داشت
 نماینده پارلمان فلسطین نیز در نشست دیروز تاکید کرد: اسرائیل به خاطر دفاع و حمایت آمریکایی‌ها ایجاد شده و اگر آمریکا حمایت خود را از آنها بردارد اسرائیلی وجود نخواهد داشت. به گزارش ایسنا، رضوان‌الاخرس نماینده پارلمان فلسطین طی سخنانی در نشست اضطراری کمیته فلسطین اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی، گفت: قدس شهر خداست و انتخاب بشر نیست اما اکنون در یک شرایط خاصی قرار دارد و حتی چیزی از مسجدالاقصی باقی نمانده زیرا صهیونیست‌ها تونل‌هایی را در داخل مسجد ایجاد کرده و حصار بسته‌اند. وی افزود: امروز مسجدالاقصی فقط برای عبادت‌های کافران صهیونیست شده و حتی ازدواج یهودی‌ها در داخل مسجدالاقصی انجام می‌شود و تنها یک دیواری کشیده‌اند که گفته شود این قدس است. نماینده پارلمان فلسطین همچنین بیان کرد: تصمیم آمریکا مساله غافلگیرکننده نبود اما آیا فکر می‌کنید کشوری به نام اسرائیل وجود خواهد داشت؟ اگر حمایت آمریکا نبود اینگونه نمی‌شد. اسرائیل به خاطر دفاع و حمایت توپ و تانک آمریکایی‌ها و توانایی آنها ایجاد شده است و اگر تنها شش ساعت آمریکا دست از حمایتش بردارد اسرائیلی وجود نخواهد داشت.
وی افزود: برای جلوگیری از اجرای طرح صهیونیستی در سرزمین فلسطین ما نیازمند این هستیم که همه با هم باشیم، خطرها را بشناسیم و ببینیم چه راه‌حل و تصمیماتی را باید اتخاذ کنیم. الاخرس در پایان اظهار کرد: امیدواریم با همفکری مجالس اسلامی بتوانیم این مساله را مجددا مورد بررسی قرار دهیم و به وظایف خود عمل کنیم. 
 

برچسب‌ها: