شناسهٔ خبر: 23092353 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

آيا مي دانيد؟

صاحب‌خبر -

 کاشي‌هاي هوشمند با فرستنده واي‌فاي و بلوتوث

در مقر فضايي کندي ناسا منطقه‌اي با کاشي‌هاي هوشمند مفروش شده است که انرژي آن از پنل خورشيدي تامين مي‌شود و مجهز به فرستنده واي‌فاي و بلوتوث است.

به گزارش آنا، قبلا پوشش‌هايي براي کف خيابان ساخته شده‌اند که روشن مي‌شوند، انرژي جذب مي‌کنند و از گام‌هاي کاربران برق توليد مي‌کنند. اکنون ناسا بخشي از تمام اين موارد را در يک فضاي پياده‌روي تازه ترکيب کرده است. اين کفپوش در مرکز فضايي کندي ساخته شده است.

منطقه مذکور با هزينه 2 ميليون دلار و از هزار کاشي در فضايي به مساحت 3700 مترمربع ساخته شده است. اين کاشي‌ها تصويري موزائيکي از زمين، مريخ و ماه و ايستگاه فضايي بين‌المللي مي‌سازند.

هر کاشي حاوي مدار، شش پنل خورشيدي کوچک، يک باتري، چراغ‌هاي LED، دستگاه ارسال سيگنال بلوتوث و واي‌فاي، ميکروکنترلر و يک عنصر پيزوالکتريک است. تمام اين موارد داخل حفره‌اي سيماني قرار گرفته‌اند که روي آن يک کاشي شيشه‌اي قدرتمند قرار گرفته است.

سيستم‌هاي پيزوالکتريک از فشار مکانيکي (در اينجا منظور قدم‌هاي افراد است) انرژي توليد مي‌کنند.

ايلان استرن، محقق ارشد جورجيا تک است که در اين پروژه با ناسا همکاري مي‌کند. او مي‌گويد: «هنگامي که فرد روي کاشي قدم مي‌گذارد، عناصر پيزو الکتريک فشرده مي‌شوند و يک شارژ الکتريکي به وجود مي‌آيد که 125 چراغ LED موجود در حفره را روشن مي‌کند. علاوه برآن هر کاشي سيگنالي بي‌سيم به موبايل رهگذران ارسال مي‌کند تا نکاتي درباره ماموريت‌هاي ناسا، مکانيسم فناوري پيزوالکتريک و موارد ديگر براي او نمايش دهد».

از سوي ديگر عنصر پيزوالکريک همچنين سيگنال واي‌فاي يا بلوتوث به موبايل فرد را روشن مي‌کند که اطلاعات صوتي درباره موقعيت مکاني را مشخص مي‌کند.

اين سيستم به وسيله پنل‌هاي خورشيدي به طور کامل انرژي خود را تامين مي‌کند که بخشي از آن در باتري‌هاي ليتيومي ذخيره و در شب مصرف مي‌شود.