شناسهٔ خبر: 23079779 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

در سومین جلسه ستاد طرح مشخص شد

سازمان‌های دارای بیشترین نقش در تحقق «طرح ملی حفظ قرآن»

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان‌های تبلیغات صدا و سیما و وزارت آموزش و پرورش به ترتیب بیشترین نقش را درباره پیگیری تحقق طرح ملی حفظ قرآن خواهند داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران پویا، سند طرح ملی حفظ قرآن کریم 26 راهبرد ملی را برای تحقق این طرح در نظر گرفه است که پیش نویس تعیین دستگاه پیگیر هریک از این راهبردها روز گذشته در سومین جلسه ستاد راهبری طرح به بحث و بررسی گذاشته شد.

بر اساس تصمیمات متخذه در این جلسه وزارت ارشاد با 6 ماموریت، سازمان تبلیغات با 5 ماموریت، سازمان صدا و سیما با 4 ماموریت، وزارت آموزش و پرورش با 4 ماموریت بیشترین نقش را در تحقق راهبردهای 26 گانه این طرح خواند داشت که مشروح آن در ادامه آمده است:

1. پیگیری تحقق راهبرد «فراهم کردن زمینه و فرصت لازم برای والدین به ویژه مادران و زنان خانه‎دار جهت حفظ قرآن کریم» به سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران سپرده شد.
2. پیگیری تحقق راهبرد «تشویق و زمینه‎سازی برای آشنایی کودکان زیر هفت سال با قرآن و شروع حفظ از این سنین» به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد.
3. پیگیری تحقق راهبرد «هدایت مدارس به ویژه مدارس ابتدایی برای برگزاری دوره‎ها و کلاس ­های حفظ قرآن» به وزارت آموزش و پرورش و سازمان اوقاف و امورخیریه سپرده شد.
4. پیگیری تحقق راهبرد «تربیت معلم و مربی حفظ قرآن و ایجاد تسهیلات و سازو کارهای لازم برای حضور حافظان قرآن در مدیریت مدارس و تدریس با تمرکز بر مراکز پیش‎دبستانی و دبستان» به وزارت آموزش و پرورش و سازمان اوقاف و امورخیریه سپرده شد.
5. پیگیری تحقق راهبرد «توسعه برنامه‎ها، مسابقات و رویدادهای مرتبط با حفظ قرآن در آموزش و پرورش» به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد.
6. پیگیری تحقق راهبرد «توسعه پژوهش در حوزه حفظ قرآن و تربیت حافظ» به مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور سپرده شد.
7. پیگیری تحقق راهبرد «ارتقای جایگاه حفظ و حافظان قرآن در فرایندهای آموزشی، ارزیابی و ارتقاء اساتید و دانشجویان در دانشگاه‎ها و مؤسسات آموزش عالی» به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی سپرده شد.
8. پیگیری تحقق راهبرد «ترویج حفظ قرآن در حوزه‎های علمیه از طریق افزایش سهم محتوای مبتنی بر حفظ قرآن و تعیین مشوق­ هایی برای طلاب حافظ» به مرکز مدیریت حوزه های علمیه (دبیرخانه شورای قرآن حوزویان) سپرده شد.
9. پیگیری تحقق راهبرد «تشویق کارمندان دستگاه‎ها و نهادهای کشوری و لشکری به حفظ قرآن از طریق تعیین امتیازات و تشویق­ های مادی و معنوی» به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر عقیدتی سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح سپرده شد.
10. پیگیری تحقق راهبرد «استفاده از فرصت خدمت مقدس سربازی برای ترویج و گسترش حفظ قرآن» به دفتر عقیدتی سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح سپرده شد.
11. پیگیری تحقق راهبرد «توسعه مؤسسات مردمی و خصوصی فعال در حفظ قرآن از طریق تعیین تسهیلات و مشوق ­های تشکیل و اداره آنها» به هیأت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت سپرده شد.
12. پیگیری تحقق راهبرد «ترویج و گسترش جلسات حفظ قرآن مردمی و هدایت جلسات و هیئات مختلف به سمت حفظ قرآن» به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شد.
13. پیگیری تحقق راهبرد «ترغیب شرکت­ ها و مؤسسات خصوصی و مردمی غیر قرآنی به حفظ و استفاده از حافظان قرآن» به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد.
14. پیگیری تحقق راهبرد «طراحی ساز و کارهایی جهت ارتقای جایگاه اجتماعی و تکریم حافظان قرآن در جامعه» به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد.
15. پیگیری تحقق راهبرد «حمایت از تولید محصولات محتوایی مورد استفاده در آموزش حفظ قرآن کریم» به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد.
16. «زمینه ­سازی برای گسترش محصولات نرم‎افزاری و سخت‎افزاری با کیفیت در حوزه حفظ قرآن» به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد.
17. پیگیری تحقق راهبرد «ترویج و توسعه محتوا و خدمات مرتبط با حفظ قرآن در فضای مجازی» گزینه پیشنهادی، وزارت ارشاد
18. پیگیری تحقق راهبرد «تولید برنامه‎های رادیویی و تلویزیونی برای ترویج حفظ قرآن و تبیین جایگاه آن» به سازمان صدا و سیما سپرده شد.
19. پیگیری تحقق راهبرد «تبلیغ و ترویج اهمیت و اثرات حفظ قرآن در تبلیغات محیطی و  شهری» به وزارت کشور (سازمان همیاری شهرداری­ ها) سپرده شد.
20. پیگیری تحقق راهبرد «تکریم حافظان قرآن و الگو‎سازی ایشان برای اقشار مختلف جامعه» به سازمان صدا و سیما سپرده شد.
21. پیگیری تحقق راهبرد «فراهم کردن زمینه آموزش عمومی حفظ با استفاده از ظرفیت صدا و سیما» به سازمان صدا و سیما سپرده شد.
22. پیگیری تحقق راهبرد «فراهم کردن امکان تبلیغ ارزان‎قیمت مؤسسات، محصولات و خدمات مرتبط با حفظ قرآن در رسانه‎های مختلف» به سازمان صدا و سیما سپرده شد.
23. پیگیری تحقق راهبرد «استفاده از ظرفیت گروه‎ها و تشکل­های مذهبی برای تبلیغ و ترویج حفظ قرآن کریم» به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شد.
24. پیگیری تحقق راهبرد «ارزیابی مستمر و دقیق حافظان و مؤسسات حفظ از طریق طراحی و ایجاد ساختار­ها و سازوکارهای ارزشیابی مناسب» به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شد.
25. پیگیری تحقق راهبرد «ساماندهی اطلاعات و محتوای موجود در حوزه حفظ قرآن در کشور از طریق ایجاد پایگاه های داده و ساختار­های اطلاعاتی مورد نیاز برای توسعه و ترویج حفظ قرآن» به وزارت دفاع و وزارت ارشاد سپرده شد.
26. پیگیری تحقق راهبرد «طراحی و ایجاد سامانه­ ها و سازوکارهای برنامه‎ریزی و بودجه‎ریزی هماهنگ و یکپارچه جهت اجرایی­ شدن طرح ملی» به دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی سپرده شد.

منبع: تسنیم

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

برچسب‌ها: