شناسهٔ خبر: 23075911 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

یک مقام ارشد دولت:

بنزین 1500 تومانی در دولت تصویب شد

صاحب‌خبر -

یک مقام ارشد دولت اعلام کرد قیمت بنزین هزار و 500 تومانی و گازوئیل 400 تومانی در هیئت دولت تصویب شده و تا پایان سال اجرایی می‌شود.
یک مقام ارشد دولتی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی اظهار داشت: دولت قصد دارد از میان 9 حامل انرژی تنها قیمت دو حامل یعنی بنزین و گازوئیل را افزایش دهد.
وی افزود: پیشنهادات مختلفی مطرح شد و گزینه پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه رقم 1600 تومان برای بنزین و 600 تومان برای گازوئیل بود که با مخالفت و مقاومت تعدادی از وزرا و مسئولان همراه شد.
این مسئول ارشد دولت با‌اشاره به مخالفت وزارت جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی با نرخ پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه گفت: درنهایت در آخرین جلسه هیئت وزیران که لایحه بودجه سال 97 بررسی شد، قیمت1500 تومان برای بنزین و 400 تومان برای گازوئیل تصویب شد.
وی درخصوص تغییر این دو نرخ گفت: این ارقام در هیئت دولت نهایی شده و فعلاً بعید به نظر می‌رسد تغییر کند.
به گفته این مقام مسئول ارشد دولتی افزایش حامل‌های انرژی طبق تبصره 14 قانون بودجه سال 96 بوده و حتی اگر مجلس با تبصره 18 لایحه بودجه 97 مخالف باشد، این کار می‌تواند اجرایی شود.
وی یادآور شد: دولت بنا دارد تا پایان سال قیمت این دو حامل را افزایش دهد و قانون هدفمندی یارانه‌ها و برنامه ششم توسعه به آن تأکید می‌کند.
مجلس مخالف افزایش 50 درصدی
 قیمت بنزین است
در همین راستا، نایب‌رئیس‌کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: نگاه غالب نمایندگان مجلس مخالف با افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین است، چرا که افزایش قیمت با این شدت می‌تواند شوک تورمی ایجاد کند و بسیار خطرناک است.
هدایت‌الله خادمی، نایب در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با تاکید بر اینکه اگر دولت قصد افزایش قیمت حامل‌های انرژی را داشت باید این امر را از سال ۹۲ و به تدریج اجرایی می‌کرد، گفت: بهتر است این افزایش قیمت با یک شیب ملایم انجام شود تا شوک اجتماعی و اقتصادی به جامعه وارد نشود.
وی ایجاد شوک اقتصادی و اجتماعی را نتیجه قطعی افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین اعلام کرد و افزود: این افزایش قیمت می‌تواند بر افزایش قیمت کالاها تاثیر گذاشته و در نتیجه آسیب و حتی تعطیلی واحدهای تولیدی را به همراه داشته باشد که نتیجه آن ریزش‌اشتغال است و در شرایط کنونی بخش صنعت و تولید کشور توان تحمل چنین شوکی را ندارد.
نایب‌رئیس‌کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: هر چند نگاه تک تک نمایندگان متفاوت است اما نگاه غالب نمایندگان مجلس مخالفت با چنین افزایش قیمتی است، چراکه این میزان افزایش قیمت با این شدت، خطرناک بوده و شوک تورمی ایجاد می‌کند. بنابراین به نظر می‌رسد نمایندگان با افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت بنزین موافق باشند.گفتنی است، چند روز قبل هم غلامحسین حسنتاش، کارشناس ارشد انرژی طی یادداشتی نوشته بود: این‌که چهارسال افزایش تدریجی قیمت حامل‌های انرژی که در قانون پیش‌بینی شده است را اجرا نکنیم تا دوباره رای بیاوریم و بعد که خیالمان راحت شد جمع آن افزایش‌ها را یکباره اجرا کنیم تا شوک بزرگ دیگری به پیکره نحیف اقتصاد و معیشت مردم وارد شود، یک فریب‌کاری مخرب است.

برچسب‌ها: