شناسهٔ خبر: 23070042 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

گزارش نصر از صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز/

پروژه میدان آذربایجان هزینه تحمیلی برای شهروندان تبریزی / حیف و میل در پروژه میدان آذربایجان

نصر: یک عضو شورای شهر با تکیه بر برآورد ۵۲ میلیارد تومانی برای ادامه اجرای پروژه آذربایجان، گفت: این پروژه یک هزینه تحمیلی و غیر ضروری برای مردم شهر تبریز بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش نصر،"محمد اشرف نیا" با تکیه بر وضعیت فعلی و توقف پروژه میدان آذربایجان در بیست و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی با یادآوری این موضوع که قرار بود میدان آذربایجان در طراحی جدید خود به شکل روباز باشد و مکانی برای ایجاد فضای سبز داشته باشد، گفت: بر اساس تصمیم اتخاذ شده در چهاردهم آبان، مشاور این طرح به یک باره تغییر کرده است و در راستای این موضوع شکل این پروژه را نیز به حالت رو بسته تغییر داده اند.

وی با بیان اینکه بنده تا به امروز، هیچ گونه نامه ای رسمی در خصوص تأیید این تغییر ندیده ام و در حال حاضر برآورد اولیه و کنونی این پروژه نیز یکی نیست، افزود: احدی نیز وجود ندارد تا این امر را مطرح سازد و بگوید که جریان چیست و چه بوده است؟

وی  در خصوص این پروژه و پیشنهاد مبتنی بر روباز شدن آن ادامه داد: جالب اینجاست که مشاور دوم، نگهداری طرح رو باز را سخت و هزینه بردار دانسته است و بدون تحویل صورت جلسه از مشاور اول، این‌چنین نظری داده است. این در حالی ایست که ۵۲ میلیارد تومان مازاد بر برآورد اولیه شده است، بحث حیف و میل در این پروژه مطرح است، اما با این حال مشخص نیست که چه کسی پاسخگوی این امر خواهد بود؟

این عضو شورا با اشاره به اینکه یکی از مشاورین طی نامه ای مطرح ساخته که هزینه احداث حالت سرپوشیده  2.2 (2 و 2 دهم) بیش تر از هزینه احداث حالت رو باز دارد، گفت نظر بر این بود حالت روباز به دلیل داشتن سازه های کمتر برای توسعه های آتی شهر بهتر است.

در ادامه سخنان رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک، تنی چند از اعضای شورا شهر نیز در این خصوص اظهار نظر کردند.

"عبدالله تقی پور" عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز با تکیه بر برآورد ۵۲ میلیارد تومانی برای اجرای این پروژه گفت: اگر هزینه ۴۲میلیارد تومان را به آن اضافه کنیم، هزینه های تحمیل شده بر تبریز بالاتر از ۱۲۰میلیارد تومان می شود و طبق بررسی های شکل گرفته مبتنی بر ایجاد بار ترافیک 30 درصدی، همان گره کور ایجاد شده همچنان پا برجا خواهد بود.

وی افزود: پروژه آذربایجان یک هزینه تحمیلی و غیر ضروری برای مردم شهر تبریز بود!

"نیکوخصلت" دیگر عضو این شورا با بیان اینکه می دانم که در شورای چهارم آقای شهین باهر با این پروژه مخالف بوده اند، اظهار داشت: اما با این حال باید مقصرین این مسئله پیدا شود. چون این پروژه اگر برای 10 سال دیگر بماند هزار میلیارد اعتبار لازم خواهد داشت.

"ایرج شهین باهر" شهردار کلانشهر تبریز در پاسخ به اظهارات اعضای شورای شهر و اشاره آنها به بررسی این پروژه در شورای چهارم، گفت: تبادل نظر و تضارب آرا، یک موضوع بدیهی در بررسی پروژه‌های عمرانی است و باید متوجه باشیم که این پروژه به هر شکل ممکن اجرا شده و مثل هر پروژه دیگری، دارای نقاط مثبت و منفی است و به چالش‌کشیدن هر پروژه‌ای، می‌تواند نقاط منفی آن را برجسته‌‌تر از نقاط مثبت اش نشان دهد.

وی با بیان اینکه کمیسیون عمران و شورا بر پوشش میدان تأکید داشته اند و خواهان حفظ میدان بوده اند، ادامه داد: از این رو این پروژه باید بدون بر هم خوردن بافت میدان اجرا می شد و اضافه‌شدن شمع به پروژه نیز، برای تحمل پوشش میدان و برای جلوگیری از به هم خوردن فضای میدان بوده است و در این راستا هر کسی که دستور تغییر طراحی پروژه را داده باید پاسخگو باشد.

"فریدون بابایی اقدم" دیگر عضو این شورا نیز با اظهار بر اینکه این موضوع نباید این گونه مطرح شود، گفت: شرایط دوره چهارم با امروز برابر نبوده، و این پروژه جزو نیازهای روز آن دوره بوده است.

 وی با بیان اینکه در آن دوره برای اجرای این پروژه به شکل مسابقه ای  انتخاب سه طرح برتر مطرح شد، ادامه داد: این طرح در دوره قبل، در معرض دید عموم مردم گذاشته شد و به عنوان پروژه ای عظیم برآورد شده است و نباید با عجله به آسفالت ریزی و سایر مباحث مرتبط با آن بپردازیم. چون در شرایط فعلی جوی، در قسمتی از جاده یخ زدگی 12 سانتی متری مشهود است و نمی توان با عجله نسبت به آسفالت ریزی آن اقدام کرد.

"محمد فرج قلی زاده" رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی این شورا نیز با اظهار بر اینکه در کارهای عمومی و سیاسی همیشه باید نبش قبری شکل گیرد، گفت: اگر بخواهیم مسائل را بپوشانیم، برای آیندگان درس عبرت نمی شود و باید بدانیم که اگر 30 سال دیگر به خاطر یک دست بلند کردن یقه مان را ممکن است، بگیرند سعی می کنیم خودمان را اصلاح کنیم.

"شهرام دبیری" در ادامه سخنان اعضای شورا گفت: این پروژه به عنوان پروژه عمرانی در شورای چهارم بررسی شد و مراحل قانونی طی کرد و تاکید شد پروژه اینگونه اجرا شود، البته ما تاکید داشتیم بافت میدان از بین نرود و شمع کوبی ها برای پوشش این بافت بود و اکنون از تغییر ایجاد شده خبر نداریم که می گویند در جهت کاهش هزینه بوده است ولی یکسری هزینه های اضافی برای تغییر دوباره شد.

در انتهایی این بحث شهردار کلانشهر تبریز با بیان اینکه اکنون پروژه به هر دلیلی که متوقف شده است و باید به این مورد رسیدگی کرد، گفت:  اگر تغییرها بدون هماهنگی بوده است ، من دستور صادر می کنم تا بررسی کنند که چه کسی مسئول این امر است.

انتهای پیام/