معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: نام شهرستان سیرجان به عنوان یکی از بزرگترین ذخایر تولید گلیم در دنیا معرفی شده است.
بهمن نامور مطلق در آیین جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان افزود: دلیلی که سیرجان نام جهانی را به خود اختصاص داد، اصالت، تاریخچه و پویایی هنر گلیم سیرجان بود که میتوان گفت این لقب آرزوی شهروندان هر شهر بود که نصیب سیرجان شد.
وی تصریح کرد: سیرجان با این نامگذاری در زمینهاشتغال، تجاریسازی و برندسازی دگرگون خواهد شد.
معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار کرد: بزرگترین کارگاههای تولید گلیم در این شهر راهاندازی شده که زیباترین گلیمها را تولید میکنند.
وی بیان کرد: باید افکار و سلایق مورد نظر در حوزه صنایعدستی را تجاریسازی و برندسازی کرد و برای اینکه در رقابتهای جهانی حضور داشته باشیم باید اهداف را در این راستا تقویت کنیم.
نامورمطلق افزود: دولت در برنامه ششم توسعه مکلف است که صنایع دستی را مورد حمایت قرار دهد زیرا این صنعت اشتغالزایی ارزآوری و حتی جلوگیری از مهاجرت را به دنبال خواهد داشت.
این آیین با حضور رئیس شورای جهانی صنایعدستی منطقه آسیا و اقیانوسیه، نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان و جمعی از مسئولان و اقشار مختلف در محل سالن هلال احمر سیرجان برگزار شد.
گلیم شیریکی پیچ از شاخصترین دستبافتههای زنان روستایی و عشایری شهرستان سیرجان است که خاستگاه اصلی آن روستای دارستان در 25 کیلومتری مرکز شهرستان سیرجان است.
شورای جهانی صنایع دستی در شهریور ماه بعد از بررسی گزارش ارزیابان اعزامی به ایران، با ثبت سیرجان و مریوان به عنوان شهرهای جهانی گلیم و کلاش و روستای کلپورگان به نام دهکده جهانی سفال موافقت کرد.
استان کرمان در طول 5 سال گذشته شاهد ثبت جهانی پنج اثر تاریخی و جاذبه طبیعی روستای تاریخی و دستکند میمند، کویر لوت شهداد، و قناتهای گوهرریز چوپار، قاسمآباد و اکبرآباد بم بوده است.
نظر شما