مشهد ـ خبرنگار اطلاعات: چهارمین همایش منطقهای «صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر» با حضور مسئولان مبارزه با مواد مخدر ۶ استان کشور در مشهد برگزار شد.
وزیر کشور در این همایش که سازمانهای مردم نهاد و مسئولان استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد حضور داشتند، حوزه آسیبهای اجتماعی را نیازمند توجه جدی دانست و گفت: در این حوزه حرکت منسجم، هماهنگ و هدفداری برای مقابله با آسیبها انجام نشده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: هرچند مردم و دستگاههای متولی کارهای زیادی برای کاهش معضلات اجتماعی انجام داده اند، اما حرکت منسجمی که هدفگذاری دقیق، اولویت بندی
و بهره وری با امکانات موجود داشته باشد،در این زمینه انجام نشده است.
وی با تاکید برلزوم توجه دولت به توانمندسازی، تقویت، حمایت و توسعه سازمانهای مردم نهاد و استفاده از این ظرفیت برای کاهش معضلات اجتماعی، اعلام کرد: در وزارت کشور حدود یک سال روی موضوع آسیبهای اجتماعی مطالعات و کار دقیق انجام و گزارش جامعی برای رئیسجمهوری ارسال شد.وزیر کشور با اشاره به حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه، افزود: با تاکیدات رهبر معظم نشستهایی در حوزه معضلات اجتماعی و اعتیاد در وزارت کشوربرگزار و برنامه ریزی لازم انجام شد ونخستین نشست آن که با حضور سران قوا و رهبری ترتیب یافت، منجر به شکل گیری جریان عمیق، هماهنگ و منسجم برای مدیریت آسیبهای اجتماعی شد.
وی گفت: توسط ایشان اعتیاد و مواد مخدر، حاشیه نشینی، طلاق، ناهنجاریهای اجتماعی و مناطق بحرانی به ترتیب به عنوان اولویتهای حوزه مبارزه با معضلات اجتماعی مشخص شد. به گفته رحمانی فضلی در این راستا سازمان اجتماعی با هماهنگی دستگاههای مربوطه و سمنها در وزارت کشور شکل گرفت و قرار شد هر۶ ماه یکبار گزارش کار ارائه شود که تاکنون در این چارچوب ۵ نشست برگزار شده است.
وی افزود: برابرتاکیدات رهبر معظم انقلاب موضوع مواد مخدر و اعتیاد در اولویت فعالیتهای این سازمان است و ریشهها و دلایل به وجود آمدن اعتیاد و حوزههای تاثیرگذار در شیوع این پدیده باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر کشور یاد آورشد: با کمک دانشگاه شهید بهشتی تحقیقی در ستاد مبارزه با مواد مخدر
به انجام رسید و مشخص شد با توجه به نبود بهره وری هزینههای اجتماعی و هزینههای اداری،مواد مخدر سالانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای کشور هزینه دارد که باید این موضوع مدیریت شود.
* سازمانهای مردم نهاد
در این همایش معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده نیز گفت: سازمانهای مردم نهاد قوه پیشران مبارزه با آسیبها هستند و دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به این سازمانها دارد.
معصومه ابتکار افزود: در معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با توجه به تاثیر بالای فرهنگی و معنوی این سازمانها،ایجادجریانی از امید و نشاط برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در حال شکلگیری است.وی یاد آورشد: خانواده سالم و شکوفا برای رشد و اعتلای فکری، معنوی و اخلاقی جامعه بسیار مهم است و تاکید بر مساله خانواده از هدفگیریهای جدی دولت است.
ابتکار افزود: اجرای طرح مساله گفتگوی ملی خانواده در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با نگاهی ویژه شروع شده است واین کار با نگاه علمی، با استفاده از تجربه ایرانی اسلامی و همچنین تجربه دنیا، میتواند برای آینده بهتر و شکوفایی بیشتر ایران مورد استفاده قرار گیرد.
معاون رئیسجمهوری گفت: آشنایی با مهارتهای زندگی و ارتباطی، افزایش اعتماد به نفس و توانایی «نه گفتن» در سطح دانش آموزی باید شکل گیرد زیرا این موضوع نیز نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دارد.
وی افزود: معضل مواد مخدر در سطح دنیا رو به گسترش است و هرقدر ارتباطات و شاهراههای ارتباطی گستردهتر میشود آسیبهای ناشی از تجارت و عرضه مواد مخدر هم بیشتر میشود؛البته شرایط مقابله با آن و افزایش آگاهی نیز در شبکههای اجتماعی مهیا میشود.
ابتکار تاکید کرد: جریان آزاد اطلاعات اگر با پشتوانه نهادهای مدنی شکل گیرد، میتواند جریانی قوی از نظر اصلاح سبک زندگی برای جوامع به وجود آورد.
به گفته وی یکی از اموری که مورد توجه رهبر معظم انقلاب و دولت است ایجاد نشاط و امید به آینده و فضای سالم برای نسل جوان است که با وجود این شرایط میتوانند آینده خود را به شکل امیدبخش ترسیم کنند و دولت هم تمامی تلاش خود را در این زمینه انجام میدهد.وی با اشاره به اجرای « طرح تابآوری» اعلام کرد: این طرح با کمک سازمانهای مردم نهاد در ۲۷۰ نقطه کشور اجرا شد که نقش مهمی در ارتقای توان فردی و اجتماعی افراد در مقابله با آسیبها دارد و به دنبال آن هستیم تااین طرح در تمامی نقاط کشور اجرا شود.
* حمایت از تجارت سیاه!
استاندار خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: امسال تولید مواد مخدر در افغانستان ۸۷ درصد افزایش داشته است و متاسفانه برخی از کشورهای دنیا از پدیده شوم مواد مخدر و این تجارت سیاه حمایت میکنند. علیرضا رشیدیان افزود: دستگاههای مختلف انتظامی و قضایی پیگیریهای خود را برای مبارزه با مواد مخدر انجام میدهند که افزایش آمار کشفیات، زندانیان مرتبط با مواد مخدر و احکام مختلف قضایی گواه این مطلب است اما هیچیک از این موارد نتوانسته است این پدیده را ریشه کن کند.
وی با اشاره به این که استفاده از روانگردانها در کشورهای شرقی رو به افزایش است، گفت: هنوز در جامعه شاهد گسترش اعتیاد و ورود مواد مخدر هستیم به طوری که از ابتدای امسال تاکنون در خراسان رضوی بیش از ۲۰ تن مواد مخدر کشف و ضبط شده و مواد مخدر هنوز در کوچهها و خیابانها در دسترس است.
استاندار خراسان رضوی گفت: مبارزه با مواد مخدر تا تبدیل به خواست مردمی نشود برخورد فیزیکی و انتظامی کفایت نخواهد کرد لذا اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر ضروری است.رشیدیان با اشاره به توجه جدی دولت به موضوع آسیبهای اجتماعی،افزود:از ۹۰۰ سازمان مردم نهاد در استان ۲۷۵ سازمان در مقوله مواد مخدر، ۴۴ سازمان در حوزه پیشگیری و فرهنگ سازی و ۱۶۵ تیم اجتماع محور نیز در حوزه حاشیه شهر و پیگیری و تعامل با معتادان فعالیت میکنند. وی در پایان ازکاهش ۱ر۱۳ درصدی طلاق در خراسان رضوی خبر دادوگفت: کاهش معضلات اجتماعی نقش مهمی در کاهش اعتیاد دارد.
وزیر کشور:حوزه آسیبهای اجتماعی نیازمند توجه جدی است
صاحبخبر -
∎