شناسهٔ خبر: 23061749 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فرهیختگان آنلاین | لینک خبر

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

تا 30 میلیون تومان از نمونه‌های عملیاتی و محصول نهایی حمایت می‌کنیم

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «ما از شرکت‌هایی که از بیرون بیایند و در مراکز رشد ما فعالیت کنند، استقبال می‌کنیم. در مراکز رشد تا 30 میلیون تومان از نمونه‌های عملیاتی و محصول نهایی حمایت می‌کنیم و برای پرداخت سیدمانی و پریسیت حمایت خوبی نیز مد نظر داریم.»

صاحب‌خبر -

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، در هفته پژوهش و فناوری، «فرهیختگان» به سراغ سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی رفت و در گپ و گفتی با مرتضی موسی‌خانی، آخرین وضعیت دستاوردهای دانشجویان و اساتید بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان را بررسی کرد.

او در ابتدا با اشاره به اینکه اولین پارک خصوصی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شده است، گفت: «مجوز این پارک را دو سال پیش توانستیم از وزارت علوم دریافت کنیم و قرار شد پردیس‌های آن در 31 استان کشور دایر شود. پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر حدود 100 شرکت فعال دارد که البته به صورت پراکنده‌اند و ما برنامه داریم که آنها را تا حدود 400 شرکت گسترش دهیم.»

بنیانگذار و رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران افزود: «فضای خوبی در واحد علوم و تحقیقات در محل دائمی نمایشگاه‌ها برای این پارک اختصاص داده شده که در مرحله طراحی غرفه‌بندی است. شرکت‌هایی که از مراکز رشد واحدها خارج می‌شوند و به سمت پارک علم و فناوری می‌روند، در این فضا می‌توانند مستقر شوند؛ زمینی هم در پارک علم و فناوری پردیس داریم که قرار است توسعه داده شود. یکی از برنامه‌ها حمایت از همین شرکت‌هایی است که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و امیدواریم ما بتوانیم از آنها به‌عنوان دانشگاه نوآور استفاده کنیم.»

موسی‌خانی ضمن تاکید بر اینکه محصولات دانش‌بنیان باید قابلیت محصول شدن را داشته باشند، یادآور شد: «ما در پارک علم و فناوری محصولات خوبی را داشته‌ایم که هم به تجاری‌سازی رسیده‌اند و هم قابلیت صادرات دارند. این محصولات هم در بخش نرم‌افزاری هستند و هم سخت‌افزاری که با تم سیستم‌های مکاترونیکی و الکترونیکی و سیستم‌های پیشرفته طراحی و ساخته شده‌اند که در حوزه دستگاه‌های اندازه‌گیری و آزمایشگاهی و در حوزه خودرو و پرنده‌ها چندین قرارداد نیز بسته شده و امیدواریم در بخش‌های دیگر مانند علوم دارویی که شروع تازه‌ای داریم، بتوانیم به تجاری‌سازی برسیم.»

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «ما تقریبا در مراکز رشدی که در واحدهای مختلف دانشگاه مستقر هستند شرکت‌های خوبی داریم که در حال فعالیتند، ولی در مرحله نوزادی و نوپایی هستند، اما خوب کار می‌کنند و باید به آنها کمک کرد. ما در آینده نزدیک می‌توانیم با توسعه این شرکت‌ها جایگزین‌های خوبی برای صنعت نفت کشور داشته باشیم. بعضی از دستگاه‌هایی که دانشجویان و اساتید تولید کرده‌اند، در حوزه توانبخشی معلولان و دستگاه‌های راداری و چراغ‌های هوشمند راهنمایی و رانندگی به عراق، ترکیه و اروپا صادر شده‌اند و یکی از شرکت‌های ما صادرات بیش از هفت میلیون دلار پودر در حوزه آفت‌زدایی را به عراق داشته است.»

او در پاسخ به اینکه چقدر شرکت‌های دانش‌بنیان برای پایان‌نامه‌هایی که قرار است برای حل مسائل کشور راهکار ارائه دهند حمایت می‌کنند، گفت: «قطعا شرکت‌های دانش‌بنیان ما باید دائم خودشان را به‌روز نگه دارند و درصدی از بودجه خود را صرف پژوهش و تحقیقات کنند . فرصت خوبی است که همین هزینه‌ها برای این پایان‌نامه‌ها انجام بشود.»

موسی‌خانی عنوان کرد: «شرکت‌هایی که از ابتدا توسط افراد شخصی راه‌اندازی شده‌اند نیز برای گسترش می‌توانند به پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه کنند و ما از آنان حمایت می‌کنیم. ما از همه شرکت‌هایی که مسیری را برای غیر از واردات اجناس کم‌کیفیت به کشور انتخاب کرده‌اند حمایت می‌کنیم، البته باید مبتنی‌بر دانش باشد و در مراکز رشد و مراکز شتاب‌دهنده ایده‌های جدید کار کنند.»

او ادامه داد: «برای ما فضا و استانداردهای کار در ایجاد پارک‌‌های علم و فناوری استان‌ها مهم است و خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در این عرصه خوب توانسته است کار کند. قطب‌های مهمی نظیر رباتیک در واحد قزوین فعال هستند که کارهایی تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌دهند، اما آن چیزی که در حال حاضر حائز اهمیت است، بحث تولید و اشتغال است که مدنظر رهبر معظم انقلاب نیز بود و قطعا در مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی این مدنظر هست که بر این اساس شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت کنند.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در پایان گفت: «ما از شرکت‌هایی که از بیرون بیایند و در مراکز رشد ما فعالیت کنند، استقبال می‌کنیم. در مراکز رشد تا 30 میلیون تومان از نمونه‌های عملیاتی و محصول نهایی حمایت می‌کنیم و برای پرداخت سیدمانی و پریسیت حمایت خوبی نیز مد نظر داریم.»