به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسین کربلایی خیاوی صبح امروز در جلسه بررسی توسعه کشت فندق در اردبیل اظهار داشت: امسال هفت هزار و 500 اصله نهال گلدانی فندق در گلخانه پردیس آموزش کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تولید شده است.
وی افزود: بر اساس هماهنگیهای به عمل آمده با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار است نهال های تولید شده فندق به صورت پایلوت برای کاشت در اختیار متقاضیان و باغداران شهرستان مشگینشهر قرار گیرد.
کربلایی خیاوی با اشاره به اینکه شرایط محیطی و منطقهای برای کشت این گونه در بخشهایی از استان نظیر اراضی تپهماهوری دشت مغان، شهرستانهای مشگینشهر، نمین و هشتجین خلخال فراهم است، گفت: کشت این گونه میتواند در راستای تامین بخشی از تغذیه استراتژیک و محوری مردم استان اثرگذار باشد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: فندق از گیاهان مقاوم به شرایط نامساعد محیطی است که به دلیل تولید ریشههای افشان، فرم رویشی درختچهای، ارتفاع کوتاه و پاجوشدهی فراوان، قابلیت زیادی برای احیا و توسعه اراضی شیبدار کشاورزی و دیمزارهای کمبازده با میانگین بارش بالای 300 میلیمتر در سال را دارد.
وی تصریح کرد: از طرفی با توجه به اینکه در این اراضی به علت شیب زیاد و شخم در جهت شیب زمین، سالانه مقدار قابل توجهی از خاک باارزش این مناطق فرسایش مییابد و بهتبع آن راندمان تولید محصولات با گذشت زمان به شدت کاهش مییابد کشت این گونه در این اراضی حائز اهمیت است.
کربلایی خیاوی با بیان اینکه حفظ منابع آب و خاک یک ضرورت است، اظهار کرد: توسعه این گونه اراضی و تغییر الگوی کشت در کنار رونق منابع طبیعی، افزایش سطح باغات، حفظ پوشش گیاهی و منابع آب و خاک و ایجاد اشتغال در استان را به دنبال دارد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اصلاح و تغییر الگوی کشت در اراضی شیبدار کشاورزی را از رویکردهای اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: این برنامه با جدیت در اردبیل پیگیری میشود تا بتوانیم در راستای تحقق شعار سال گام برداریم.
انتهای پیام/
∎