صاحبخبر - نخستین تالار موزه ای یک هنرمند زن، در تاریخ هنر ایران در باغ موزه نگارستان افتتاح شد
به گزارش هنرآنلاین، تالار دائمی منیر شاهرودی فرمانفرماییان در 95 سالگی این هنرمند سرشناس، با حضور سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، مجید ملانوروزی رئیس دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد بهشتی و جمعی از هنرمندان و مسئولان، جمعه شب 24 آذر در باغ موزه نگارستان افتتاح شد.
منیر فرمانفرماییان چندی پیش 51 اثر خویش را وقف دانشگاه تهران کرده بود. این نخستین تالار موزهای یک هنرمند زن در تاریخ هنر ایران به شمار میرود. در ابتدای این مراسم، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن خوش آمدگویی به حاضران، گفت: سپاسگزاری ویژه دارم از تشریف فرمایی هنرمند برجسته بانوی گرانقدر سرکار خانم منیر شاهرودی فرمانفرماییان و خانواده محترمشان و دیگر عزیزانی که محبت کردند و دعوت ما را پذیرفتند؛ به خصوص از مهندس محمد بهشتی که از ابتدای این پروژه یار ما بودند و همراهی کردند تشکر کنم.
وی افزود: به نمایندگی از دانشگاه پر قدمت و افتخار تهران، حضور شما را در این باغ که نشانهای از قدمت فرهنگ و علم در این کشور است گرامی میدارم. سلام و خیر مقدم رئیس دانشگاه تهران جناب آقای دکتر محمود نیلی احمدآبادی را خدمت شما عزیزان ابلاغ میکنم، ایشان به خاطر ماموریت در خارج از کشور هستند و نتوانستند در این مراسم شرکت کنند؛ اما از من خواستند که به ویژه از سر کار خانم فرمانفرماییان تشکر کنم و همچنین سپاسگزاری کنم از قدوم مبارک شما عزیزان.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن ابراز خوشحالی از
بهره برداری از تالار دائمی منیر فرمانفرماییان، عنوان کرد: جای خشنودی است که پس از حدود یک سال پیگیری، امروز شاهد افتتاح این نگارخانه هستیم. یک روز من سر کار بودم آقای مهندس بهشتی به من زنگ زدند و گفتند که میخواهم با همدیگر برویم و کارگاه خانم فرمانفرماییان را ببینیم، من با خانم فرمانفرماییان آشنا بودم از طریق آثارشان و از طریق اشتهاری که در حوزه هنرهای تجسمی داشتند ولی توفیق دیدارشان را نداشتم. شاید به فاصله چند روز این قرار را گذاشتیم و به اتفاق مهندس بهشتی خدمت این بانوی هنرمند رسیدیم و ضمن دیدن آثار ارزشمند ایشان، این بحث مطرح شد که این کارها وقف دانشگاه تهران شود و در دانشگاه تهران نگهداری شود. سرسنگی اظهار داشت: طبیعی است که ما بسیار استقبال کردیم و سپاسگزار این نظر بالا و روحیه بزرگ این هنرمند گرامی شدیم. بعد از آن جلسه، مقدمات ملاقات خانم شاهرودی با رئیس محترم دانشگاه تهران فراهم شد و در آنجا وقف نامهای را این هنرمند بزرگ امضا کردند که بر اساس آن 51 اثر از آثار ارزشمند ایشان به دانشگاه تهران وقف شد و دانشگاه تهران هم در قبال این بزرگ منشی موظف شد در باغ نگارستان، مجموعهای را به نام ایشان نامگذاری کند و تا زمانی که پایههای این دانشگاه پا برجاست، انشااله آثار ایشان همچون نگینی در این دانشگاه بدرخشد و آیندگان بیایند و از این آثار بازدید کنند و ارزشهایی را که این هنرمند با وجود و روح خودش در این آینهها قرار داده است، بستایند.
وی در ادامه اعلام کرد که دو تشکر از خانم منیر شاهرودی فرمانفرماییان، دارد: یکی به دلیل اینکه بانوی هنرمند بزرگی است و کارهایی را خلق کرده، نه فقط در ایران بلکه در سطح جهان باعث افتخار ما ایرانیان است؛ خدمت جناب آقای مهندس بهشتی عرض میکردم در همین چند روز که خبر افتتاح این تالار پخش شده بود، بسیاری از موزه داران و گالری داران دیگر کشورها نامه به من زدند و این کار را ستودند و تبریک گفتند، این را که در دانشگاه تهران یک چنین تالاری برای خانم فرمانفرماییان تدارک دیده شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران، در ادامه افزود: تشکر دیگر من به دلیل وسعت نظر و روح بالای ایشان است که بخشی از این آثار را به دانشگاه تهران هدیه کردند، من در طول سه دههای که در حوزه فرهنگ کار کردهام سه بار تلاش کردم هنرمندان برجستهای که به هر حال عمری از آنها گذشته بود، آثارشان را در مراکزی بتوانم گرد هم بیاورم و این آثار پراکنده نشود و از ایران خارج نشود؛ متاسفانه در هر سه مورد شکست خوردم و خوشحالم برای چهارمین بار این اقدام صورت گرفت و آثار خانم شاهرودی در جایی قرار میگیرد که بزرگترین نهاد علمی و فرهنگی کشور است. همچنین لازم می دانم از خانواده محترم ایشان، از سرکار خانم ملکی که در این مدت مانند یک دختر دلسوز در کنار ایشان بودند تا این پروژه به سرانجام برسد، تشکر کنم. قطعاً همراهیهای این عزیزان باعث شد که چنین روز خوبی را ما در باغ نگارستان شاهد باشیم.∎