صاحبخبر - یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: پدیده شوم زیرمیزی کاهش یافته اما هنوز از بین نرفته است.
به گزارش مهر، رسول خضری مهمترین راهکار کاهش هزینه های حوزه سلامت را اجرای درست قوانین دانست و اظهار کرد: در برنامه پنجم توسعه موارد مهمی مانند اجرای گایدلاینها، تجمیع بیمهها، نظام سطحبندی خدمات و ارجاع و از همه مهمتر پرونده الکترونیک سلامت لحاظ شده که بهطور قطع با اجرای درست این قوانین میتوان گامی جدی در جهت کاهش هزینههای حوزه سلامت برداشت.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس، با یادآوری اینکه موفقیت کشوری مانند انگلستان در اجرای طرح تحول سلامت ۱۸سال به طول انجامید، افزود: اجرای درست طرح تحول سلامت مستلزم طراحی برنامهریزی منظم به صورت کوتاه، میان و بلندمدت است.
وی تجمیع صندوقهای بیمهای درمان را راهکارهای بسیار مهم در کاهش هزینهها و عمل کردن مناسب بیمهها به وظایف محوله دانست و تصریح کرد: برای آنکه بیمهها بتوانند در قبال مطالبات پاسخگو باشند باید اجرای گایدلاینها و راهنمایی بالینی در دستورکار وزارت بهداشت و شورایعالی بیمه قرار گیرد.
خضری ادامه داد: همچنین برای کاهش هزینههای حوزه سلامت باید ریلگذاری مناسبی برای اجرای سیستم نظام سطحبندی و ارجاع، کارت سلامت و پرونده الکترونیک سلامت و آموزش پزشکان خانواده موردتوجه قرار گیرد و پیشبینی میشود با انجام این اقدامات طرح تحول بتواند بین ۱۲ تا ۱۴سال به نتیجه مطلوبی برسد.
وی افزود: به دلیل عدم فراهم کردن زیرساختهای لازم اجرای طرح پزشک خانواده در استانهای فارس و مازندران موفق نبوده و خروجی مناسب را نداشته است.
خضری با بیان اینکه با تامین منابع پایدار برای طرح تحول سلامت اجرای ادامه طرح با خطر مواجه نمیشود، گفت: موفقیت کشورهای پیشرفته در اجرای این طرح در گرو تامین منابع پایدار و یکپارچه بودن مدیریتها بوده است؛ باید با اجرای قوانین و فراهم کردن زیرساختهای لازم طرح تحول سلامت را پویاتر و ضعفها و چالشهای سد راه آن را رفع و نقاط مثبت و قوت آن را تقویت کرد تا کاهش پرداختها از جیب مردم، افزایش رضایتمندی و پیشگیری بهتر را به دنبال داشته باشد.∎