شناسهٔ خبر: 23048329 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

درخواست ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای تکمیل زیرساخت های مسکن مهر

صاحب‌خبر -
در حال آماده‌سازی مصوبه ای برای ارسال به هیات دولت برای تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان به منظور تکمیل زیرساخت های مسکن مهر در سال ۹۶ هستیم.
محمدرضا امیرکمالی نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر در گفتگو با تسنیم در باره آخرین وضع تأمین زیرساخت‌های آب، برق و فاضلاب پروژه های مسکن مهر اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به منابعی که دولت یازدهم در سال ۹۵ به صورت اسناد خزانه به میزان ۸۰۰ میلیارد تومان در اختیار پروژه ها گذاشت، پروژه ها دارای یک تحرک مناسبی شدند، هم به پیمانکاران قسمتی از دیونشان داده شد و هم اینکه امکان اجرای پروژه ها و امکان ادامه فعالیت هایی که وجود داشت بیشتر شد.
وی افزود: در کل کشور بالغ بر یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد مسکن مهر غیرخود مالک داریم که دولت تعهد تأمین زیرساخت های آب و برق و فاضلاب را برعهده داشت که در همین راستا تا به حال خدمات خوبی ارائه شده و بر اساس آخرین برنامه ریزی و جلساتی که در ریاست جمهوری داشتیم، قرار شد ما اولویت‌های مان را برای ارائه خدمات در این بخش تعیین کنیم.
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر با بیان اینکه اولویت های ما در سه بخش تعیین شده، گفت: بر اساس شرایطی که وجود دارد و با تعامل و هماهنگی بسیار خوبی که بین وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی وجود دارد، قرار شد بر اساس مصوبه ای که در حال آماده سازی برای ارسال به هیات دولت است، به منظور تأمین زیرساخت ها برای سال جاری حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان منابع در اختیار وزارت نیرو و دستگاه هایی که در مجموعه تأمین زیرساخت های آب، برق و فاضلاب در کل کشور فعال هستند، قرار بگیرد که امیدواریم دولت هم با تمامی تنگناهای مالی که دارد، بتواند در این بخش برای تأمین منابع مالی مورد نیاز کمک کند.
وی ادامه داد: در صورتی که این ۱۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار ما قرار بگیرد، می توانیم هم خدمات پایدار ارائه دهیم و هم بعضی از پروژه هایی که نیاز به شبکه گذاری آب و برق و فاضلاب یا نیاز به کنتورگذاری دارند، خدمات مورد نیاز آنها تکمیل شود.
نامبرده با بیان اینکه برآوردی که برای ارائه خدمات پایدار در کل پروژه های مسکن مهر وجود دارد در حال حاضر ۴ هزار میلیارد تومان است، گفت: اما اگر همین ۱۰۰۰ میلیارد تومان را هم در اختیار وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی قرار دهند، این قطاری که دولت از سال ۹۵ به حرکت درآورده و دارد مسیر خوبی را هم طی می کند، توقف نمی کند.
وی افزود: در کل مجموعه پروژه های مسکن مهر واحدهایی هستند که هنوز انشعاب برایشان دایر نشده اما بعضا آمادگی نصب انشعاب در آنها وجود دارد، بعضی ها هنوز ساختمان تکمیل نشده، بعضی‌ها کنتور ندارند و بعضی ها شبکه ندارندکه این موارد همه به تفکیک در هر استانی و در هر پروژه ای شناسایی شده که امیدواریم با منابع ۱۰۰۰ میلیارد تومانی که در اختیار قرار بگیرد بتوانیم این پروژه ها را تکمیل کنیم.
امیرکمالی با اظهار اینکه معاون اول ریاست جمهوری شخصاً پیگیری هایی در این زمینه دارد و جلساتی با حضور ایشان در این زمینه برگزار شده است، در پاسخ به اینکه از مجموع یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد مسکن مهر چه تعداد انشعاب ندارند؟، گفت: در بخش برق ۲۸۸ هزار واحد وجود دارد که هنوز کنتور یا انشعاب برایشان دایر نشده است؛ در این بین هنوز بخش ساختمانی حدود ۱۲۷ هزار تا ۱۲۸ هزار واحد تکمیل نشده و شبکه هم ندارند؛ در برخی واحدها هم ساختمان ها تکمیل شده اما متقاضی ندارد، بعضی واحدها هم تکمیل شده اما مردم باید بیایند در این واحدها ساکن شوند تا ما بتوانیم برای آنها کنتور دایر کنیم.
وی افزود: مثلا ۶۵ هزار واحد هستند که شبکه دارند، ولی کنتور ندارند و بایستی مردم متقاضی باشند و هزینه های حق انشعاب را پرداخت کنند، بروند ساکن شوند تا ما بتوانیم انشعاب را برایشان دایر کنیم.
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر در مورد میزان انشعاب های ایجاد شده در بخش آب و فاضلاب گفت: در بخش آب ۳۴۰ هزار واحد هست که تا امروز هنوز برای آنها خدماتی داده نشده است؛ از این تعداد در ۹۰ هزار واحد، ساختمان تکمیل شده و شبکه هم داریم، اما متقاضی نداریم، در واقع کسی مراجعه نکرده تا سکونت کند و تقاضای کنتور دهد.
وی ادامه داد: از این ۳۴۰ هزار واحد، ۱۰۴ هزار واحد هنوز نه ساختمان دارند و نه شبکه؛ در ۲۰ هزار واحد هم ساختمان تکمیل شده، اما شبکه ندارند که باید برویم این ها را تکمیل کنیم که تکمیل شبکه های آب و فاضلاب نیاز به تخصیص منابع مالی دارد و امیدواریم با تخصیص ۱۰۰۰ میلیارد تومان درخواستی برای سال ۹۶ این بخش ها تکمیل شوند.
امیرکمالی خاطرنشان کرد: در بخش فاضلاب ۳۵۲ هزار واحد هست که هنوز از فاضلاب بهره‌مند نیستند، از این تعداد ۱۲۰ هزار واحد هستند که ساختمان آنها هنوز تکمیل نشده است و شبکه هم ندارند؛ همچنین ۷۸ هزار واحد داریم که ساختمان تکمیل شده و در بخش فاضلاب شبکه هم دارند، اما متقاضی باید بیاید حق و حقوق انشعاب را پرداخت کند تا ما برایشان انشعاب دایر کنیم.
وی در پاسخ به اینکه گفته می شود در پرند و پردیس ۲۰ تا ۳۰ هزار واحد تکمیل و افتتاح شده اما چون انشعاب آب و فاضلاب ندارند نمی توانند به متقاضیان تحویل دهند، آیا این مسئله صحت دارد؟، گفت: در پردیس بیشترین وظیفه در اجرای زیرساخت ها در مسئولیت شرکت عمران شهر جدید پردیس است؛ در پردیس ۸۳ هزار واحد مسکن مهر باید ساخته شود که از این تعداد، تأمین زیرساخت‌های آب و برق و فاضلاب ۷۰ هزار واحد در تعهد شرکت عمران شهر جدید پردیس است و فقط تأمین زیرساخت های آب و فاضلاب و برق ۱۳ هزار واحد در تعهد دولت و وزارت نیرو است. در این بخش ما فقط تأمین کننده آب به صورت کلان هستیم، یعنی تصفیه خانه را ما باید بسازیم؛ ولی همه خدمات دیگر شامل لوله گذاری ها و مابقی را باید خود شرکت عمران پردیس انجام دهد.
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر با بیان اینکه در ۱۳ هزار واحدی که مسئولیت شبکه‌گذاری و اجرای زیرساخت ها در پردیس برعهده وزارت نیرو است، مشکلی نداریم، گفت: این کسری تأمین زیرساخت ها که در پردیس مطرح می شود مربوط به آن ۷۰ هزار واحدی است که مسئولیت‌شان با شرکت عمران پردیس است، در واقع کار بر عهده خودشان است، اما کاستی ها را به گردن وزارت نیرو می اندازند.
وی ادامه داد: در این ۷۰ هزار واحدی که شرکت عمران پردیس به دولت اعلام کرده خودمان کارهای زیرساختی را انجام می دهیم، پولش را هم از مردم گرفته اند و اگر کسری وجود دارد باید خودشان پاسخگو باشند. امیرکمالی درباره پروژه های مسکن مهر پرند هم گفت: در پرند ما هیچ جایی نداریم که مردم متقاضی باشند و پروژه آماده باشد ولی ما نتوانیم خدمات ارائه دهیم؛ در پرند تمامی جاهایی که ساختمان ساخته شده، آماده تحویل به مردم است و مردم حق و حقوق قانونی انشعاب را پرداخت کنند، ما آماده واگذاری انشعاب هستیم.

برچسب‌ها: