به گزارش روز شنبه ایرنا، لاوروف در جلسه شورای فدراسیون (مجلس سنا) گفت: این کشورها (آمریکا و متحدان این کشور) اعتقاد به برتری و خطاناپذیری خود دارند و این مساله منجر به وضعیتی شده است که رویکردهای این کشورها باید حقیقت محض فرض شود.
در ادامه این اظهارات وزیر خارجه روسیه که در پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه منتشر شده ، آمده است: غرب سعی دارد در روند برقراری نظام جهانی عادلانه تر و دمکراتیک تر با قطب های متفاوت، کارشکنی کند.
وی ادامه داد: در مورد کشورهای مخالف سیاست های غرب، تدابیر متفاوت ازجمله تحریم های یکجانبه اعمال می شود و در مواردی نیز در امور داخلی این کشورها مداخله مستقیم صورت می گیرد.
لاوروف خطاب به نمایندگان شورای فدراسیون گفت: شاهد هستید که بسیاری در غرب از توسعه و پیشرفت روسیه و تحکیم موقعیت آن در عرصه بین المللی بیزار هستند و از آن آشکارا ابراز ناراحتی می کنند.
وی افزود: این کشورها سعی دارند روسیه را بخاطر اجرای سیاست خارجی مستقل مجازات کنند، این سیاست برای بازدارندگی روسیه طیف وسیعی از عرصه ها از اقتصاد و انرژی گرفته تا ورزش و رسانه های روسی را دربر می گیرد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: در این شرایط تلاش می کنیم تمام اقدامات لازم برای تامین حق حاکمیت و امنیت ملی روسیه و تامین حقوق شهروندان روس را بکار بگیریم. نکته مهم اینکه تلاش های ما از طریق خودانزوایی و دفاع صرف انجام نمی گیرد بلکه روسیه در امور بین المللی حضور و مشارکت فعال دارد و برای مسائل مهم بین المللی راه حل هایی را پیشنهاد می کند.
وی افزود: سیاست های صادقانه روسیه بر اصول تساوی حقوق، حسن همجواری و پایبندی به وعده استوار شده و در عرصه بین المللی از آن حمایت گسترده می شود.
آمریکا و متحدان غربی این کشور در سال های اخیر مجموعه ای از تحریم های اقتصادی و مالی را در مسائلی همچون اوکراین علیه روسیه وضع کرده اند و شماری از مقامها و شهروندان روس در فهرست تحریمی غرب قرار دارند.
چندی پیش آمریکا علاوه بر تعطیلی چند مرکز دیپلماتیک روسیه در خاک خود، محدودیت هایی را برای رسانه های روسی در آمریکا وضع کرد و ازطرف دیگر کمیته بین المللی المپیک، با عنوان دوپینگ سیستماتیک، حضور ورزشکاران روسیه با پرچم این کشور در بازی های المپیک زمستانی را ممنوع کرد.
بسیاری از کشورهای غربی نیز با توجه به اختلاف اوکراین و روسیه، روسیه را در حوزه های مختلف اقتصادی تحریم کرده اند.
با این وجود روسیه توانسته در جنگ با داعش به همراه ایران در سوریه و عراق به پیروزی برسد.
در صنعت فضایی نیز بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا، به صنعت هوا و فضای روسیه متکی هستند و در این حوزه همکاری گسترده ای با روسیه دارند، با وجود تمامی اختلافات روسیه خواستار بهتر شدن روابط است و برای نشان دادن چهره ای متفاوت از چیزی که رسانه های غربی برای مردم دنیا به تصویر می کشند، میزبانی رویدادهای بزرگ ورزشی جهان از جمله جام جهانی فوتبال را در دستور کار خود قرار داده است که بهترین فضا برای گسترش دیپلماسی عمومی روسیه است.
اروپام*391**1346** انتشار دهنده: رحمت الله خدادادی