در بیانیه واتیکان با تقدیر از گزارش نهایی کمیسیون تحقیق استرالیا در باره آزار و سوءاستفاده جنسی کودکان آمده است که این گزارش باید به دقت مطالعه شود و برای التیام دردهای قربانیان و بازماندگان و همچنین برقراری عدالت، باید آنها را مورد دلجویی قرار داد و تنهایشان نگذاشت.
بیانیه واتیکان یادآور سخنان پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان است که گفته بود کلیسا باید مرکز همدردی و دلسوزی باشد و در این راستا باید حمایت از کودکان و افراد بالغی که به کمک نیازمندند، اولویت ویژهای داشته باشد.
بیشتر بخوانید:یونیسف: ۳۰۰میلیون کودک در جهان با خشونت بزرگ میشوند
کمیسیون تحقیق استرالیا روز جمعه (۲۴ آذر / ۱۵ دسامبر) در شهر کانبرا، گزارش نهایی در باره کودک آزاری و سوءاستفاده جنسی از کودکان در موسسات مختلف را به دولت این کشور تحویل داد. این گزارش هزاران صفحه را شامل میشود و در آن ۱۸۹ مورد پیشنهاد برای بهتر شدن شرایط کودکان ارائه شده است.
فعالیت این کمیسیون در سال ۲۰۱۳ به دستور دولت استرالیا شروع شد. از آن زمان تا کنون، با ۸۰۱۳ قربانی چنین آزارهایی گفتوگو شده است.
این کمیسیون همچنین ۱۳۴۴ یادداشت در باره چنین آزارهایی دریافت کرد. از مجموع ۹ هزار و ۳۵۷ نمونهای که این کمیسیون دریافت کرده بود، سه هزار و ۹۵۵ مورد بدون مشخص شدن هویت این افراد در گزارش نهایی منعکس شدهاند.
بیشتر بخوانید:تشدید مقررات کلیسای کاتولیک در رسیدگی به آزار جنسی کودکان
دنیس هارت، رئیس مجمع اسقفهای استرالیا، بار دیگر خواستار "عذرخواهی بیقید و شرط نسبت به آزار و سوءاستفاده جنسی" از کودکان شد. مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا نتیجه این تحقیق را "فاجعه ملی" خوانده و خواسته که از ژانویه ۲۰۱۸ نهادی برای اجرایی کردن پیشنهادهای این کمیسیون تشکیل شود.
آزار و سوءاستفاده جنسی ده ها هزار کودک و نوجوان استرالیایی
در گزارش کمیسیون دولتی تحقیق استرالیا آمده است که دهها هزار کودک و نوجوان استرالیایی، در کلیساها و موسسات مختلف این کشور همچون مدارس و باشگاههای ورزشی مورد آزار و سوءاستفاده جنسی قرار گرفتهاند.
فیلیپ رید، رئیس کمیسیون یاد شده در باره نتایج این تحقیق گفت مردم استرالیا آگاه شدهاند که آزار و سوءاستفاده جنسی کودکان چه تاثیر عظیمی میتواند بر زندگی این کودکان در بزرگسالی داشته باشد.
بیشتر بخوانید:کودکان زبالهگرد تهران در معرض آزار و تعرض جنسی
از جمله توصیههای این کمیسیون، یکی آن است که در تعیین کشیشان هر کلیسا، از آزمایشهای روانشناختی یا مشاوره با کارشناسان امور جنسی استفاده شود تا مشخص کنند که رابطه آنها با کودکان چگونه است.
کمیسیون همچنین توصیه کرده که که آن دسته از کشیشان که اتهاماتی موجه در امر سوءاستفاده جنسی از کودکان در پرونده دارند و هم چنین کشیشانی که در این زمینه محکوم شدهاند، تا پایان عمر از این پست محروم باشند.
یکی دیگر از توصیههای کمیسیون، تعیین "استراتژی ملی" و نیز اقدامات پیشگیرانهای برای مقابله با سوءاستفاده جنسی از کودکان است.
∎