شناسهٔ خبر: 23032087 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات در گفت‌و‌گو با تسنیم:

هزینه‌کرد بودجه پژوهش در امور غیرپژوهشی به روند توسعه کشور آسیب می‌زند

دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: هزینه‌کرد بودجه پژوهش در امور غیرپژوهشی به روند توسعه کشور آسیب می‌زند.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اراک با اشاره به اینکه دانشگاه نهاد توسعه در کشور است اظهار داشت: علی‌رغم وجود تعداد متنابهی دانشجو در کشور که این تعداد بالا قابل دفاع است ولی دانشگاه‌های کشور تاثیرگذار در روند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری دانشگاه‌ها نیستند.

وی افزود: بهترین دانشگاه‌های ما در رده چهارم کشوری از نظر سطح قراردارد و مبنای کار باید توسعه دانشگاه باشد.

نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موتور حرکت کشور در عرصه‌های مختلف موضوع پژوهش است، تمامی کشورهایی که توانسته‌اند در بخش پژوهش توفیقاتی را به‌دست آورند در سایر حوزه‌ها هم با توان و سرعت بیشتری به توسعه و پیشرفت دست پیدا کرده‌اند.

سلیمی بیان کرد: واقعیت این است که در کشور بخش پژوهش را جدی نگرفته و اذعان داریم کمتر از 5 درصد پژوهش‌های کشور کاربردی  و کمتر از نیم‌درصد پژوهش‌ها تقاضا محور هستند.

وی خاطرنشان کرد: همین آمار و ارقام سبب شده که بسیاری از پژوهش‌ها در خلأ انجام شود، مشخص نیست تا چه اندازه صنعت، کشاورزی و بخش‌های خدماتی مورد پژوهش قرار گرفته است.

دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها تعامل و ارتباطی که باید با بخش صنعت داشته باشند را ندارند، دانشگاه در مسیر خود حرکت کرده و بخش صنعت کشاورزی به‌ویژه استان مرکزی که دارای دو مولفه کشاورزی و صنعت در کنار هم هست، ضرورتی به استفاده از پژوهش‌های انجام شده دانشگاه در فعالیت خود نمی‌بینند.

سلیمی ادامه داد: از سویی دانشگاه باید خودکفا باشد ولی امروز دانشگاه‌ها به شدت وابسته به بودجه‌های ملی و دولتی هستند، دانشگاه نمی‌تواند در بخش تولید علم و تبدیل آن به فن‌آوری سرعت مناسب را داشته باشد، اگر کشاورزی و صنعت خود را در این مسیر نیازمند دانشگاه می‌دانستند در نتیجه تعامل دوسویه، هزینه استقلال مالی دانشگاه هم تامین می‌شد.

وی با اشاره به تغییر مدیریت در راستای توسعه دانشگاه گفت: بودجه‌های پژوهشی که از سوی مجلس شورای اسلامی و یا دولت تصویب شده، در پاره‌ای از موارد دستخوش دست‌اندازی می‌شود و هزینه‌کرد بودجه پژوهشی در امور جاری به طور قطع خلاف قانون محسوب می‌شود و گاهی با حساب‌سازی شکل قانونی به‌خود می‌گیرد و تخلفات به نحوی پوشش داده می‌شود.

نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هزینه بودجه پژوهش در امور غیرپژوهشی به روند توسعه کشور آسیب می‌زند، در این راستا با وزارت علوم و فن‌آوری رایزنی داشته و توقع داریم که وزارت علوم و دانشگاه‌ها اجازه این قبیل کج‌روی‌ها را ندهند، در کوتاه مدت مسئولان دانشگاه به سبب اینکه دنبال گذران دوران مدیریت خود بدون تنش و به دنبال منافع زودگذر و فصلی برای ایجاد آرامش هستند، ولی در بلند مدت به توسعه پژوهش کشور آسیب می‌زند.

سلیمی اضافه کرد: قانون ما در مجلس مشکلی ندارد و در بحث پژوهش مصوب کرده‌ایم 4 درصد تولید ناخالص ملی باید صرف پژوهش شود و دولت در این راستا موظف به اجرای مصوبه است که می‌تواند انقلابی در حوزه پژوهش و توسعه آن ایجاد کند، دلیل عقب‌ماندگی کشور در توسعه پژوهش بی توجهی در عملکرد واقعی به آن است.

انتهای پیام/