به گزارش ایرنا، علی کریمی از آذر ماه به عنوان اوج برداشت میگوی پرورشی در استان هرمزگان نام برد و پیش بینی کرد که این رقم تا پایان فصل برداشت (هفته اول دی ماه) به حدود 12هزار تن افزایش یابد.
این مقام مسئول در شیلات هرمزگان میزان برداشت سال گذشته از مزرعههای پرورش میگوی استان را 10 هزار تن عنوان کرد و افزود: این مقدار در امسال 2 هزار تن افزایش خواهد داشت.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات هرمزگان سطح زیر کشت مزرعههای پرورش میگوی این استان را در امسال سه هزار و 600هکتار عنوان کرد.
وی هم چنین افزایش سطح زیر کشت، استفاده از شبکههای هوادهی و غذا دهی خودکار و هم چنین خدمات بهداشتی را به عنوان دلایل اصلی افزایش تولید میگو در هرمزگان نام برد.
وی با اشاره به کاهش دمای هوا و امکان بروز بیماری و تلفات زیاد از پرورش دهندگان میگوی این استان خواست هر چه سریع تر نسبت به برداشت میگوی مزرعههای خود اقدام کنند.به گفته کریمی همه ساله افزون بر 80 درصد از میگوهای تولید شده در سایتهای پرورشی استان هرمزگان به خارج از کشور صادر میشود که سال گذشته حدود 3 میلیون دلار ارز آوری داشته است.وی از کشورهای امارات متحده عربی، عمان، ویتنام، فرانسه، اسپانیا، روسیه، کویت، هنگ کنگ و لبنان به عنوان بازاری مناسب برای میگوهای پرورشی هرمزگان نام برد.
میگوی پرورشی در سایتهای هرمزگان از نوع وانامی است که تولید آن از سال 88 به صورت آزمایشی در 20 هکتار از مزرعههای پرورش میگوی این استان آغاز شد که نتایج مطلوبی داشته است.
کارشناسان شیلات از کاهش هزینههای غذایی، ضریب رشد و بازماندگی بالا، مقاوم بودن به بیماریها و داشتن دوره رشد کمتر به عنوان مهم ترین ویژگیهای میگوی وانامی نام برده اند.صنعت شیلات و آبزیان که از قدیمی ترین راههای درآمد مردم ساحل نشین جنوب از جمله هرمزگان بوده و دولت تدبیر و امید نیز به آن توجه ویژه ای دارد میتواند محور توسعه هرمزگان باشد.طبق اطلاعات منتشره شیلات هرمزگان، این استان با دارا بودن 9سایت پرورش میگوی فعال و سطح زیر کشت سه هزار و 600 هکتار (امسال) و تولید سالانه بیش از 10 هزار تن رتبه اول در بین استانهای تولید کننده میگوی پرورشی کشور را دارد.