شناسهٔ خبر: 23021154 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

آخوندی: ۱۹ میلیون نفر در شرایط بدمسکنی زندگی می‌کنند

صاحب‌خبر -
‌حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر از مردم در حاشیه شهرها و ۹ میلیون نفر هم در بافت‌های میانی در وضع بسیار بدی زندگی می‌کنند.
به گزارش تسنیم، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که قرار است تا سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۶۶ هزار هکتار بافت ناکارآمد در کشور احیا شود، اظهار داشت:‌ برای انجام اقدامات بازآفرینی در این مناطق ۱۲۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: طبق برنامه ملی بازآفرینی شهری ۵۰ هزار میلیارد تومان از طرف بخش خصوصی در حوزه مسکن سرمایه‌گذاری شده و بخش عمده‌ای از اقدامات نوسازی و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی از سوی دانشگاه‌های دولتی و گشایش و بهسازی محاسبه هم از سوی شهرداری‌ها انجام خواهد گرفت.
وزیر راه و شهرسازی با ابراز این ‌که خروج ساکنان از محلات و تخریب و ساخت مجدد آن اقدامی نادرست در احیای بافت‌های فرسوده است، گفت: شاید ساکنان در مدت کوتاهی به‌دلیل گرفتن پول خوشحال شوند ولی واقعیت آن است که به‌مرور زمان تبدیل به حاشیه‌نشینان جدید خواهند شد.
وی افزود: از دوره مشروطه تاکنون هزاران هزار میلیارد تومان در توسعه ایران هرینه شده ولی نتیجه مطلوب در ارتقای کیفیت زندگی مردم را نداشته است. شاید در برخی نقاط اتفاقات خوبی روی داده باشد، اما مهم آن است که علیرغم همه فعالیت‌ها در حال حاضر ۱۹ میلیون بد مسکن در کشور زندگی می کنند و ۱۴۰ هزار هکتار مساحت شهری هم دارای کیفیت نازل زندگی است.
آخوندی به‌طور تلویحی از مسکن مهر انتقاد کرد و با بیان این‌که قطعاً راهکار اصلی این بحران پاک کردن صورت مسئله نبوده و رفتن به بیرون شهر و اجرای پروژه‌های بزرگ اقدام درستی نیست، اظهار داشت:‌ قطعاً خروج از مرکز و رفتن به پیرامون فرار از واقعیت بوده و مشکلی را حل نمی‌کند بلکه مسئله باید در مرکز شهرها حل و رفع شود.
وی همچنین برنامه ملی بازآفرینی را بخشی از برنامه فقرزدایی رئیس جمهوری در کشور دانست.
همچنین یک کارشناس مسکن با تاکید بر اینکه بافت فرسوده جذابیتی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مسکن ندارد، گفت: ترجیح اکثر سازندگان این است که در مناطقی کم دردسر اقدام به ساخت و ساز کنند.
کامیار بیات ماکو در گفتگو با فارس در پاسخ به این سئوال که دلیل موفق نبودن دولت در نوسازی بافت فرسوده چیست ،گفت: ریزدانگی مشخصه بافت فرسوده در اغلب شهرها و مناطقی است که به آن بافت فرسوده اطلاق می‌شود و در نتیجه اگر بخواهیم یک ساخت و ساز جدید در آنجا داشته باشیم، باید این قطعات را الصاق، الحاق و تجمیع کنیم.
وی افزود: خود امر تجمیع با توجه به دشواری‌های خرید ملک از ساکنان و رفت و آمد به اداره ثبت یک کار مشکل است، بنابراین سازندگان در دوران رکود که همه چیز تبدیل به درد سر می‌شود، سراغ دردسر تجمیع کردن قطعات نمی‌روند.
این کارشناس مسکن ادامه داد: بافت‌های فرسوده در کشور عمدتاً مشکل انواع دسترسی و زیرساخت دارند و با استقبال هم مواجه نمی‌شوند، بنابراین ترجیح اکثر سازندگان این است در مناطقی که دردسر کمتری دارد، اقدام به ورود و ساخت و ساز کنند.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامه و تعهدی که دولت داده، باید سالانه ۱۰ درصد از بافت‌های فرسوده بازسازی شود، بنابراین مشکلی که دولت در نوسازی بافت فرسوده دارد، این است که اصولاً بخش ساختمان که مستقل‌ترین بخش اقتصاد ما از دولت است، سازندگان خصوصی کار می‌کنند و منطقی است که سازندگان به دنبال سود بیشتر و دردسر کمتر بروند.
بیات ماکو ادامه داد: پس بافت فرسوده جذابیت زیادی برای ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ندارد و بخش خصوصی چندان علاقه‌ای به ورود به این بافت‌ها از خود نشان نمی‌دهد.
وی افزود: دوره رونق مسکن قطعاً با رونق اقتصاد کلان حاصل خواهد شد و مطمئن باشید اگر رونقی باشد، بافت فرسوده آرام آرام توسط بخش خصوصی مورد استقبال قرار می‌گیرد، چرا که با بازسازی این بافت‌های فرسوده، امکانات دسترسی و زیرساختی بهتری برای ساکنان فراهم خواهد شد.

برچسب‌ها: