شناسهٔ خبر: 23006560 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو زمانه | لینک خبر

رئیس انجمن جنگلبانی: ۴۲ درصد جنگل‌های شمال ایران «رو به قهقرا»ست

صاحب‌خبر -
Share

رئیس انجمن جنگلبانی ایران می‌گوید در چهار سال گذشته دو میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس خشک شده است.

کیا دلیری در دومین همایش حمایت از جنگل‌های هیرکانی در شهرستان قائم‌شهر گفته «طرح‌های جنگلداری به نابودی جنگل‌ها منجر شده است».

به گفته او، از سال ۱۳۳۴ تاکنون سالانه حدود سه هزار هکتار از مساحت جنگل‌های شمال ایران کاهش یافته است و در حال حاضر مساحت این جنگل‌ها به یک میلیون و ۶۵۰ هکتار رسیده.

بنابر بر آماری که رئیس انجمن جنگلبانی ایران ارائه کرده ۴۲ درصد جنگل‌های شمال این کشور «رو به قهقرا» است.

او با هشدار نسبت به آفات و بیماری‌های جنگلی گفت «به طور مثال گونه شمشاد. این گونه بومی ایران به نام بوکسوس هیرکانا معروف است و در حال حاضر داروی ایدز و ضد سرطان را از آن می‌گیرند. اما ۴۰ میلیون پایه آن از میان رفته».

نگاهی آماری به وضعیت جنگل‌های ایران

ایران جزو ۵۶ کشوری است که دارای پوشش جنگلی کم در جهان به شمار می‌آید. با این حال بانک جهانی در برآورد خود در سال ۱۳۸۴به رقم ۱۲۵ هزار هکتار ویرانی جنگل‌های ایران در سال اشاره کرد. برخی از مطالعات و گزارشات، حتی میزان ویرانی را تا حدود ۲۰۰ هزار هکتار در سال تخمین زده‌اند.

مقامات سازمان محیط زیست ایران تأیید کرده‌اند که وسعت جنگل‌ها در شمال این کشور در نیم قرن گذشته از حدود ۳.۶ به ۱.۹ میلیون هکتار کاهش یافته است.

بنابر آمار رسمی ایران تا سال ۱۳۴۰، مساحت جنگل‌های هیرکانی شمال ایران در حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بود اما از آن سال تا کنون این مساحت به یک میلیون و ۸ هزار هکتار فروکاسته شده است.

هم اکنون حدود ۳۹ درصد از جمعیت ایران در مناطق جنگلی زندگی می‌کنند که این سرعت از ویرانی اثرات مستقیمی بر زندگی آنان خواهد داشت. جنگل‌‌ها به عنوان ذخایر غنی ژنتیک و فیلتر طبیعی آب شیرین، سهم عمده‌ای در جلوگیری از فرسایش خاک نیز دارند.

پرونده ویژه

آنچه از جنگل‌های ایران بر جای مانده است

Share