شناسهٔ خبر: 23002858 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

پاسخ به پرسش‌های شما

سلام، من مردی53 ساله هستم که شش سال قبل از همسرم با دو فرزند پسر و دختر به علت مسائل مالی جدا شدم و مدتی بعد با خانمی آشنا شده وازدواج کردم ولی به علت دوری از بچه‌ها دیگر هیچ‌گاه آرامش خیال ندارم که حتی دو بار اقدام به خودکشی کردم که با رساندن من به بیمارستان میسر نشد هر لحظه آرزوی مرگ زود و راحتی را دارم که نمی‌دانم چه کنم؟

صاحب‌خبر -

جدایی از فرزندان و تحمل استرس طلاق امری بسیار فرسایشی و ناراحت‌کننده است و در درازمدت باعث بروز افکار منفی، افسردگی و بی‌علاقگی نسبت به زندگی می‌شود. افسردگی در مردان یک مشکل شایع است و نشانه ضعف عاطفی یا شکست مردانگی نیست. این یک بیماری قابل درمان است که میلیون‌ها نفر از مردان، در تمام سنین به آن دچار می‌شوند. این بیماری به‌دلیل شکست‌ها و فقدان‌هایی که شما تجربه کرده‌اید، طبیعی است .متاسفانه، افسردگی در مردان اغلب نادیده گرفته می‌شود و مردان مبتلا به افسردگی چهار برابر بیشتر از زنان احتمال دارد که به خودکشی دست بزنند. مردان افسردگی را به طریق متفاوت نسبت به زنان تجربه می‌کنند و به مراتب کمتر در شناخت نشانه‌های افسردگی خود تبحر دارند. یک مرد بیشتر احتمال دارد احساسات خود را پنهان کند یا هیجانات منفی را انکار کند.

این مهم است که قبل از این‌که احساس افسردگی تبدیل به احساس خودکشی شود، درخواست کمک شود. شما باید با یک دوست یا یک دکتر در مورد آنچه در ذهنتان می‌گذرد، صحبت کنید. راهکارهای زیادی برای درمان و مدیریت افسردگی وجود دارد. سعی نکنید افسردگی را در خودتان نگه دارید. طول می‌کشد تا برای درخواست کمک شجاعت به خرج دهید. در گام اول به دکتر روان‌شناس مراجعه کنید و با او مشورت کنید. در مورد چگونگی احساس و بی‌علاقگی شما نسبت به زندگی، متخصص سلامت روان بهتر می‌تواند تشخیص دهد.

ممکن است احساس کنید که صحبت با یک غریبه در مورد مشکلات خود غیرمردانه است، یا احساس قربانی بودن داشته باشید. با این حال باید بدانید به تنهایی نمی‌توانید از پس آن برآیید همچنین پنهان کردن و انکار آن نیز کاری از پیش نمی‌برد. باز کردن مشکلتان می‌تواند در تغییر حالت و احساستان بسیار موثر باشد. اگر درمانگر و متخصص در نزدیک خود ندارید از یک دوست، عضو خانواده یا همکار کمک بگیرید. عمل ساده صحبت کردن چهره به چهره می‌تواند کمک زیادی به شما نماید.

داروهای ضدافسردگی به تسکین برخی از علائم افسردگی، کمک می‌کنند، اما مشکل را اساسی درمان نمی‌کنند و بندرت یک راه‌حل طولانی‌مدت است. دارو عوارض جانبی دارد. برای درمان نباید همیشه به دارو متکی باشید بلکه تغییر شیوه زندگی، تغییر تفکر و دریافت کمک حرفه‌ای نیز نیاز می‌باشد.

تغییر در شیوه زندگی ابزار بسیار موثر در درمان افسردگی است. حتی اگر شما نیاز به درمان‌های دیگر دارید، تغییر در شیوه زندگی به درمان افسردگی سرعت داده و از عود آن جلوگیری می‌کند.

به‌طور منظم ورزش کنید. ورزش منظم یک راه قوی برای مبارزه با افسردگی در مردان است.

استرس را به حداقل برسانید. استرس بیش از حد افسردگی را تشدید می‌کند یا شما را در معرض خطر افسردگی قرار می‌دهد. اجازه دهید خانواده و دوستان به شما کمک کنند. پذیرش کمک و حمایت نشانه‌ای از ضعف نیست و به معنی این نیست که شما یک بار بر دوش دیگران هستید. این موضوع پیوند شما را قوی‌تر می‌کند. روابط نزدیک برای کمک به شما در این زمان حیاتی است، پس آن را جدی بگیرید.

عطیه رضایی - روان‌شناس بالینی