به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی مروج الشریعه استاندار خراسان جنوبی عصر پنج شنبه در جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی شهرستان سرایان در آستانه تصویب بودجه سال ۹۷ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی از آنان خواست با توجه به وجود بیش از ۷۰ هزار پروژه عمرانی ناتمام در کشور نظام بودجهریزی را به گونهای تعریف کنند که با استفاده از منابع بانکی زمینه تحقق این طرح ها فراهم شود.
وی تغییر در نگاه و نگرش و رفتار و گویش ها را برای تحول در اقتصاد کشور ضروری دانست و تاکید کرد: ساختارهای بودجه کشور نیاز به بازنگری دارد که خوشبختانه این کار در بودجه ۹۷ شروع شده است و نیاز به همکاری نمایندگان مجلس دارد.
وی بر اولویت بندی پروژه های اقتصاد مقاومتی و توسعه تاکید کرد و از مسئولان استانی وشهرستانی خواست از فرار میلیاردی سرمایهها از استان جلوگیری کنند.
حجتالاسلام نجمی پور امام جمعه سرایان در سخنانی با تاکید بر تلاش حاکمیت دولت رسانهها و مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی به اقتصاد تک محصولی شهرستان سرایان اشاره کرد و افزود: ۹۴ درصد زعفران تولیدی این شهرستان به صورت زعفران دسته است.
وی از عدم خرید زعفران دسته و همچنین خریداری نشدن محصول زیر یک کیلوگرم کشاورزان توسط سازمان تعاون روستایی انتقاد کرد و ایجاد بخش مرکزی شهرستان، تبدیل نمایندگی به ادارات مستقل ،رفع مشکلات اوقاف به ویژه در شهرآیسک، توسعه دانشگاهها و تامین فضای مناسب برای حوزه علمیه این شهرستان و تامین اعتبار ساخت سالن آمفی تئاتر سرایان را خواستار شد.
امیرحسنخانی نماینده مردم فردوس سرایان طبس و بشرویه در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به بالا بودن شاخص های اجتماعی و مشارکت بخش خصوصی و تعاونی در شهرستان سرایان اشاره کرد و بر تامین سهم دولت در تعاونی ها و صندوق های خرد زنان تاکید کرد.
و ی افزود: شهرستان سرایان با نرخ بیکاری ۱۶.۶ درصد بالاترین نرخ بیکاری را در استان خراسان جنوبی دارد.
وی از دشت سرایان بعنوان بحرانی ترین دشت استان و کشور یاد کرد و فرونشست زمین تا عمق ۶۰ متر را نگرانکننده توصیف کرد و از استاندار خراسان جنوبی خواست ضمن تسریع در پیگیری طرح انتقال آب به استان خراسان جنوبی، دوبانده کردن محور ارتباطی سه راهی روم -سرایان و آیسک- فردوس را که از دور هفتم مجلس شورای اسلامی مصوب شده است پیگیری شود.
و ی خواستار تامین زیرساختهای نواحی صنعتی آیسک و سه قلعه برای جذب سرمایه گذار و کاهش نرخ بیکاری با ایجاد اشتغال در بخش صنعت وتولید شد
کریمی فرماندار سرایان نیز وجود ۷ نوع ماده معدنی -۳۰۰ روز آفتابی -کویر- بهشت منجمان سه قلعه- جاذبه های گردشگری و تولید انار ،پسته و پنبه را ظرفیتهای توسعه این شهرستان برشمرد و گفت: به دنبال سرمازدگی و کمآبی سه محصول عمده انار -زیره و پنبه با افت کشت و تولید روبرو شده است که ۱۷۴ هزار نفر روز ظرفیت اشتغال منطقه را از دست داده ایم.
در این جلسه مدیران کل صنعت معدن تجارت -تعاون کار و رفاه اجتماعی- میراث فرهنگی گردشگری صنایع دستی و معاون سازمان جهاد کشاورزی استان گزارشی از برنامههای اشتغال زا و توسعه را در این شهرستان بیان کردند.